Επίσημα αποκαλυπτήρια για το GTA 6, έφτασε το πιο λεπτό PS5

Περίληψη: Η Rockstar Games αποκαλύπτει σε μερικές ημέρες το GTA 6 και η Sony φέρνει στην ελληνική αγορά το PS5 Slim! Δες εδώ όλα τα νέα της εβδομάδας.

Ολόφρεσκα νέα μας επιφύλασσε η Rockstar Games, καθώς πριν από λίγο έκανες ανακοινώσεις για το GTA 6! Το νέο PS5 Slim είναι επιτέλους εδώ και η έλευση της νέας κονσόλας της Sony δε μπορούσε παρά στρέψει το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας στα πεπραγμένα της ιαπωνικής εταιρείας. Δια στόματος Capcom έγινε γνωστή επιτέλους η ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου Dragon's Dogma 2 αλλά και η δυνατότητα να απολαύσουμε στο PS5 το VR mode του Resident Evil 4 Remake Πάμε να δούμε αναλυτικά τις gaming ειδήσεις που κυριάρχησαν την εβδομάδα που μας πέρασε.

Στις 5/12 οι ανακοινώσεις για το GTA 6

Η Rockstar Games ανακοίνωσε επίσημα πως το GTA 6 θα αποκαλυφθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 για την Ελλάδα. Η δήλωση έγινε μέσω μιας απλής ανάρτησης στα social media και με μία φωτογραφία που δείχνει ένα καλοκαιρινό τοπίο με φοίνικες. Το trailer του GTA 6 θα κυκλοφορήσει για να γιορτάσει τα 25 χρόνια παρουσίας του studio στην αγορά των videogames και η ανάπτυξη του οποίου έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τον Φεβρουάριο του 2022. Τον Σεπτέμβριο της περσινής χρονιάς, το παιχνίδι υπέστη μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία του gaming, με υλικό να εμφανίζεται στο διαδίκτυο από κάποιους hackers που έκαναν επίθεση και το υπέκλεψε. Τα videos μαρτύρησαν πως το παιχνίδι θα λαμβάνει χώρα στην Vice City και πως θα υπάρχει και για πρώτη φορά γυναίκα στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Το PS5 Slim έφτασε!

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η προσφορά Black Friday για το PS5, η ώρα για μια ανανέωση στην πανίσχυρη κονσόλα έφτασε. Πλέον μπορείς να κάνεις δική σου από τα καταστήματα Public την πιο λεπτή έκδοση της κονσόλας. Το σύστημα προσφέρει τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις, αλλά έρχεται με πιο λεπτό και κοντό σχεδιασμό, αλλά και βελτιωμένο εσωτερικό τμήμα. Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι το αποσπώμενο Blu-ray drive, το οποίο μπορείς όποτε θέλεις να το αφαιρέσεις ή να το προσθέσεις και να βάλεις το σχετικό κάλυμμα για να αλλάξεις μορφή στην κονσόλα σου.

Το Dragon’s Dogma 2 έρχεται το Μάρτιο

Η Capcom παρουσίασε ένα αναλυτικό showcase για το Dragon’s Dogma 2, στο οποίο και μάθαμε επιτέλους την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το αναμενόμενο παιχνίδι θα εμφανιστεί στις 22 Μαρτίου του 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X, με στόχο να συνεχίσει το πολύ καλό όνομα που έχει «χτίσει» μέχρι σήμερα. Οι Hideaki Itsuno (director) και Yoshiaki Hirabayashi μίλησαν σε ένα 15λεπτο stream για τα όσα έρχονται στο παιχνίδι, ενώ έδειξαν και τον Talos, έναν τεράστιο στρατιώτη που θα εμφανιστεί στο game. Τo gameplay προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το original game, ενώ και τα γραφικά δείχνουν εξαιρετικά και σαφώς βελτιωμένα. Πέραν της απλής έκδοσης, θα κυκλοφορήσει και μία deluxe που θα περιλαμβάνει αρκετό έξτρα in-game περιεχόμενο.

Video Duration
2:32

Στο PS5 τo VR mode του Resident Evil 4

Η Capcom έκανε επίσης επιτέλους γνωστό το πότε θα μπορέσουμε να παίξουμε το Resident Evil 4 Remake σε μορφή VR με το PlayStation VR2. Το γνωστό game θα δεχτεί μια δωρεάν ενημέρωση στις 8 Δεκεμβρίου σε μορφή DLC, ενώ την ίδια μέρα θα προσφερθεί από το PlayStation Store και ένα demo για όσους θέλουν πρώτα να δοκιμάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Το VR update του Resident Evil 4 Remake θα επιτρέψει στους παίκτες να απολαύσουν ολόκληρο το game με την κάσκα εικονικής πραγματικότητας και τα VR2 Sense Controllers και να ζήσουν μια πολύ πιο αληθοφανή εμπειρία τρόμου.

Η Microsoft θέλει να φέρει το Game Pass σε κονσόλες PlayStation και Nintendo

O Tim Stuart της Microsoft μίλησε στο Wells Fargo TMT Summit και παρουσίασε το πλάνο της αμερικανικής εταιρείας για το μέλλον του Game Pass και του Xbox. Εκεί σημείωσε πως το ενδιαφέρον της Microsoft είναι να φέρει περιεχόμενο και υπηρεσίες όπως το Game Pass και σε ανταγωνιστικά συστήματα, όπως οι κονσόλες PlayStation και Nintendo.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα παιχνίδια και το Game Pass σε οποιαδήποτε οθόνη και οποιονδήποτε καταναλωτή. Για εμάς είναι σημαντικό κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι smart TVs, κινητά, tablets και ακόμη και ανταγωνιστικές κονσόλες όπως το PlayStation και η Nintendo θα μπορούν να απολαύσουν όσα προσφέρουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια όσων είχε πει και ο Phil Spencer το 2020, όταν και ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα του Xbox είναι να κάνει προσβάσιμη την υπηρεσία παντού, ασχέτως hardware κι ασχέτως αν κάποιος διαθέτει κονσόλα της εταιρείας ή όχι. Ως εκ τούτου, η Microsoft έχει αναπτύξει και το Xbox Game Cloud, το οποίο ευελπιστεί να προσφέρει μια τέτοια εμπειρία μέσω της σχετικής τεχνολογίας σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition στο iOS μέσω Netflix

Η ενίσχυση του προφίλ του Netflix στο χώρο του gaming συνεχίζεται και η γνωστή πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι από τις 14 Δεκεμβρίου θα προσφέρει στους συνδρομητές της τρία γνωστά παιχνίδια από τη σειρά Grand Theft Auto. Συγκεκριμένα, το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition θα προσφέρεται μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε iOS και Android και συγκεκριμένα σε αυτή τη συλλογή περιλαμβάνονται τα Grand Theft Auto III – The Definitive Edition, Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Edition και Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition. Το πακέτο κυκλοφορεί ήδη για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X και S.

Το Skull and Bones θα κυκλοφορήσει (;) το Φεβρουάριο

Μετά από μια πενταετή καθυστέρηση, το Skull and Bones αναμένεται να κυκλοφορήσει τελικά το 2024 και μάλιστα στις 16 Φεβρουαρίου. Οι πληροφορίες που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα αναφέρουν ότι ο τίτλος που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2013 θα πάρει επιτέλους σάρκα και οστά και μετά τις απανωτές αναβολές (αναμενόταν αρχικά το 2018) θα διατεθεί πλέον στους παίκτες. Η διαρροή έγινε από το Insider Gaming, ένα site που έχει μακρά ιστορία στις αξιόπιστες πληροφορίες από το εσωτερικό της Ubisoft και μένει να δούμε αν θα μάθουμε περισσότερα στα φετινά Game Awards.

Από τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα υπάρξει και μια Premium Edition που θα κοστίζει 15-20 ευρώ πάνω από την κανονική και θα προσφέρει 72 ώρες πρώιμης πρόσβασης. Το Skull and Bones αναμένεται να διατεθεί για PC, PS5 και Xbox Series X και S.

Video Duration
33:48

Χωρίς καθυστερήσεις η ανάπτυξη του Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Με τις εταιρείες να καθυστερούν ολοένα και περισσότερο την ανάπτυξη των σύγχρονων παιχνιδιών, η Ubisoft θεώρησε σωστό να ενημερώσει τους fans ότι όλα βαίνουν καλώς με το development του Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Η εταιρεία είχε αναφέρει πως δε θα έχουμε νεότερα μέσα στο 2023, ωστόσο μετά από πιέσεις χρηστών στα social media, ο λογαριασμός της Ubisoft απάντησε σχετικά, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα νέα τους επόμενους μήνες. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και βρίσκεται σε ανάπτυξη εδώ και 2,5 χρόνια από την Ubisoft Pune και Ubisoft Mumbai. Αναμενόταν να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2021, αλλά μετά τα πρώτα αρνητικά σχόλια των χρηστών, η Ubisoft αναγκάστηκε να αποφασίσει την καθυστέρησή του για να βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτες πληροφορίες για το Call of Duty: Black Ops Gulf War του 2024

Το νέο Call of Duty πρόκειται να αποκαλυφθεί λίγο πριν το καλοκαίρι του 2024, αλλά οι πρώτες διαρροές είναι γεγονός. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει από την Treyarch, θα είναι ένα νέο μέρος στη σειρά Black Ops και θα ασχολείται με τον Πόλεμο του Κόλπου, ταξιδεύοντάς μας πίσω στα 90s. Τα όπλα και τα οχήματα θα είναι της τότε εποχής (και όχι σύγχρονα, όπως στα Modern Warfare games) και θα περιλαμβάνονται ακόμη αρκετοί κλασικοί χάρτες από τα παιχνίδια της σειράς, ενώ θα έχουμε και το κλασικό Zombies mode. Η κυκλοφορία του νέου Call of Duty αναμένεται κάποια στιγμή -κλασικά- μέσα στον Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς.