Η Rockstar επιβεβαίωσε το GTA 6, η Valve ανακοίνωσε το Steam Deck OLED

Περίληψη: Τα αποκαλυπτήρια του GTA 6 θα γίνουν σύντομα, όπως ανακοίνωσε η Rockstar. Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες, μαζί με όλες τις gaming ειδήσεις της εβδομάδας εδώ.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι ανακοινώσεις και οι εξελίξεις που είχαμε αυτές τις ημέρες στην αγορά των video games. Σημαντικότερη όλων η επιβεβαίωση του ερχομού του GTA 6 - επιτέλους! - και η παρουσίαση της OLED έκδοσης του Stem Deck. Πάμε να αναλύσουμε όλα όσα γνωρίζουμε για τις 2 ανακοινώσεις, αλλά και να δούμε ό,τι άλλο μας απασχόλησε αυτή την εβδομάδα στη gaming επικαιρότητα.

Έρχεται το GTA 6

Μετά από μήνες φημολογίας και αρκετές σημαντικές διαρροές τα προηγούμενα χρόνια, η Rockstar Games ανακοίνωσε επίσημα το νέο μέρος της σειράς Grand Theft Auto. Για την ακρίβεια, ο Sam Houser ανέβασε ένα μήνυμα στην επίσημη σελίδα της εταιρείας, όπου και ανέφερε πως στις αρχές Δεκεμβρίου η Rockstar γιορτάζει τα 25 χρόνια παρουσίας της στην αγορά και για να ευχαριστήσει τους fans, τότε θα κάνει και τα αποκαλυπτήρια για το GTA 6. Το πρώτο trailer του νέου παιχνιδιού αναμένεται να ρίξει λίγο φως στα του gameplay και των πρωταγωνιστών. Οι φήμες μιλούν για επιστροφή στην Vice City και μάλιστα με δύο πρωταγωνιστές, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Αναμένουμε περισσότερα σύντομα.

Κυκλοφορεί το Call of Duty: Modern Warfare 3

Η ώρα της κυκλοφορίας του Call of Duty: Modern Warfare 3 έφτασε! Η φετινή έκδοση του γνωστού παιχνιδιού έρχεται να συνεχίσει την πορεία του Call of Duty: Modern Warfare 2, με τον «κακό» Makarov να έχει δημιουργήσει και πάλι χαώδεις καταστάσεις. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή και θα σε βάλει σε μια νέα, τεχνολογικά ανεπτυγμένη μάχη, απέναντι στις δυνάμεις του κακού. Η ευθεία επίθεση δεν είναι πάντα η καλύτερη στρατηγική και είναι στο χέρι σου το πώς θα τα βγάλεις πέρα. Το Call of Duty: Modern Warfare 3 έρχεται με ένα ανανεωμένο Zombies Mode, αλλά και ένα πλούσιο multiplayer τμήμα με πολλούς χάρτες από το ένδοξο παρελθόν της σειράς.

Στα 46,6 εκατομμύρια οι αποστολές PS5 στα καταστήματα

Ο ανηφορικός δρόμος των πωλήσεων PS5 συνεχίζεται με την Sony να αναφέρει νέα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων για το νεότερο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της. Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε πως έχει στείλει μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου 46,6 εκατομμύρια κονσόλες στα καταστήματα. Μάλιστα, το τελευταίο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) οι αποστολές προς τα σημεία πώλησης έφτασαν τα 4,9 εκατομμύρια, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο. Κάποια ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία είναι τα εξής.

Το PlayStation Network έχει φτάσει πλέον τα 107 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σημειώνοντας άνοδο από τα 103 εκατομμύρια της περσινής χρονιάς. Τα παιχνίδια PS4 και PS5 που πουλήθηκαν μέσα στο τελευταίο αυτό τρίμηνο έφτασαν τα 67,6 εκατομμύρια αντίτυπα (+5,1 εκατ. σε σχέση με πέρσι). Όλα αυτά, τη στιγμή που στις ΗΠΑ έχει ήδη εμφανιστεί το πακέτο του πιο λεπτού PS5, το οποίο και αναμένουμε στην αγορά της Ευρώπης μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το εν λόγω μοντέλο θα έρθει να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα και ήδη τα πρώτα videos από μεγάλους YouTubers έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Video Duration
10:30

Πρώτη ματιά στο επόμενο Mass Effect videogame

BioWare και EA δημοσίευσαν στο πλαίσιο της N7 Day ένα νέο σύντομο video για το επόμενο μέρος της σειράς videogames Mass Effect. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020 και το πιο πρόσφατο υλικό του εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως ακόμη βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, ενώ κάποιοι insiders τονίζουν ότι η κυκλοφορία του έχει οριστεί για μετά το 2029! Αυτή τη στιγμή η BioWare εργάζεται πάνω στο Dragon Age: Dreadwolf.

Ανακοινώθηκε νέα OLED έκδοση για το Steam Deck

H Valve έχει ανοίξει νέους δρόμους στο φορητό gaming για PC με το Steam Deck και βλέποντας τον ανταγωνισμό της να μεγαλώνει (ASUS ROG Ally, Lenovo Legion GO), ανακοίνωσε μια ανανεωμένη έκδοση για το Steam Deck και μάλιστα με οθόνη OLED. Το Steam Deck OLED θα κυκλοφορήσει με χωρητικότητα 512GB και 1TΒ, ενώ θα βρίσκεται στα καταστήματα παράλληλα με την LCD έκδοση των 256GB. Τα 64GB και 512GB του Steam Deck LCD θα αρχίσουν να αποσύρονται από τα σημεία πώλησης και πλέον τα διαθέσιμα μοντέλα θα έχουν ως εξής.

Steam Deck 256GB LCD: €419
Steam Deck 512GB OLED: €569
Steam Deck 1TB OLED: €679

To Steam Deck OLED έρχεται με ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη στις 7,4 ίντσες (αντί για τις 7), υποστήριξη HDR και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών απεικόνισης. Ακόμη, θα υποστηρίζει βελτιωμένο WiFi (6E αντί για 5), θα έχει καλύτερη μπαταρία (50Whr αντί για 40Whr), ταχύτερη RAM και βελτιωμένο σύστημα εσωτερικής ψύξης για να διατηρεί χαμηλά την θερμοκρασία. Οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο θα ανοίξουν στις 16 Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα θα διατεθεί και μια συλλεκτική έκδοση του μοντέλου 1TΒ με διάφανο κέλυφος και κόκκινα πλήκτρα.

Στα 5 εκατομμύρια οι πωλήσεις του Marvel’s Spider-Man 2

Εμπορικά επιτυχημένο κρίνεται το ξεκίνημα του Marvel’s Spider-Man 2. Η Insomniac Games και το PlayStation ανακοίνωσαν πως η νεότερη κυκλοφορία του PS5 κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ανακοίνωση πωλήσεων έγινε λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού και ανέφερε ότι μέσα στις 24 πρώτες ώρες κατάφερε να πουλήσει 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Marvel’s Spider-Man 2 κυκλοφορεί τώρα αποκλειστικά για το PS5.

Τέλος στη συνεργασία PlayStation και Twitter/X

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε πως σταματάει τη συνεργασία με το Twitter/X και οι παίκτες δεν θα μπορούν από τις επόμενες ημέρες να μοιράζονται στιγμιότυπα και gameplay videos μέσα από την κονσόλα τους στη γνωστή πλατφόρμα. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας αντίστοιχης ενέργειας που έχει γίνει από την Microsoft για το Xbox και πλέον όσοι ενδιαφέρονται να μοιράζονται με φίλους τους στιγμές από τα παιχνίδια που παίζουν, θα πρέπει να ανεβάσουν τα αρχεία στο cloud από τις κονσόλες PS4 και PS5, μετά να τα βρίσκουν από το PlayStation App στο κινητό τους, να τα κατεβάζουν εκεί τοπικά και στη συνέχεια να τα μοιράζονται όπου επιθυμούν.

Στα 4,3 εκατομμύρια οι πωλήσεις του Super Mario Bros. Wonder

H Nintendo ανακοίνωσε πως το Super Mario Bros. Wonder πούλησε 4,3 εκατομμύρια αντίτυπα στο Nintendo Switch, μέσα στις πρώτες 2 εβδομάδες κυκλοφορίας για το υβριδικό σύστημα της Nintendo. Το νούμερο αυτό κάνει το νέο game, το παιχνίδι της σειράς με τις ταχύτερες πωλήσεις, ενώ οι επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας αναμένουν περαιτέρω αύξηση στα ποσοστά αυτά μέχρι και το τέλος της φετινής εορταστικής περιόδου. Το Super Mario Bros. Wonder είναι το πρώτο νέο side-scrolling Super Mario videogame μετά από 11 χρόνια και φαίνεται πως το κοινό το αγκάλιασε ιδιαίτερα θερμά.