Επιστροφή της original τριλογίας God of War, νέες διαρροές για το GTA 6

Περίληψη: Η αγορά των videogames κλείνει το 2023 και ανοίγει το 2024 με μερικές σημαντικές εξελίξεις. Ας δούμε την κυριότερη ειδησεογραφία που προέκυψε το προηγούμενο διάστημα.

Καθώς υποδεχόμαστε το ’24, τα νέα από τη βιομηχανία του gaming συνεχίζουν να είναι πολλά και ενδιαφέροντα! Updates για το υπερ-δημοφιλές God of War, τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον Ιανουάριο, αλλά και ειδήσεις από το… μέτωπο GTA6 σε περιμένουν παρακάτω!

Επιστρέφει η αρχική τριλογία God of War

To God of War είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εμπορικά videogames της αγοράς και του PlayStation και φαίνεται πως η Sony ετοιμάζεται να επαναφέρει τα πρώτα τρία παιχνίδια σε μορφή remaster. Η πληροφορία αυτή ακούγεται για άλλη μια φορά και πρόσφατα την είδαμε στο podcast του XboxEra με τον Nick Baker. Ο παρουσιαστής σημείωσε πως άκουσε μια τέτοια πληροφορία για τα τρία πρώτα God of War videogames, χωρίς ωστόσο να μπορεί να μεταφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο και αναφέροντας απλά ότι δεν πιστεύει πως το God of War Ascension θα είναι στο πακέτο. Η Sony δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό σχετικά και ίσως σχεδιάζει κάτι για τα 20α γενέθλια του God of War στην αγορά, το 2025. Μέχρι τότε, έχουμε την πιο πρόσφατη κυκλοφορία του God of War Ragnarok που υποδέχτηκε και πρόσφατα το δωρεάν DLC Valhalla.

Video Duration
165:32

Με A Plague Tale: Requiem τα PS Plus Essential Games του Ιανουαρίου

H Sony ανακοίνωσε πριν την αλλαγή της χρονιάς τα παιχνίδια που θα προσφέρει δωρεάν σε όλα τα πακέτα συνδρομής του PS Plus, δηλαδή στους συνδρομητές του PS Plus Essential και όλων των μεγαλύτερων συνδρομών. Οι τίτλοι που θα προσφέρονται στους κατόχους PS4 και PS5 είναι τα A Plague Tale: Requiem (PS4, PS5), Evil West (PS4, PS5) και Nobody Saves the World (PS4, PS5). Θα είναι διαθέσιμα για κατέβασμα από τις 2 Ιανουαρίου 2024 έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2024, ενώ πέραν αυτών θα εμφανιστεί και το Warframe Syrinx Collection που είναι ένα αποκλειστικό πακέτο περιεχομένου με αντικείμενα για τον δωρεάν τίτλο της Digital Extremes. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει τα Syrinx Chest Plate, Syrinx Shoulder Plates, Syrinx Leg Plates, Baza Rifle, Cassowar Polearm, Storm Color Palette, Essential Base Damage Mod Bundle, Essential Critical Damage Mod Bundle, Orokin Catalysts (x2), 170 Platinum, Seven-Day Affinity Booster και Seven-Day Credit Booster.

Τι έπαιξαν περισσότερο οι PC gamers το 2023 στο Steam;

H Valve αποκάλυψε το τι έγινε το 2023 στο Steam, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα PC games στην αγορά. Μέσα στο τελευταίο 12μηνο, εκατομμύρια παίκτες συνδέθηκαν στην υπηρεσία για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια και τα στατιστικά με τα πιο «δημοφιλή» PC games είναι πάνω κάτω αναμενόμενα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τα στατιστικά των τίτλων που συγκέντρωσαν τους περισσότερους παίκτες ταυτόχρονα στη διάρκεια της χρονιάς και πέραν των Counter-Strike 2 και DOTA 2, είχαμε τα εξής δεδομένα: Starfield (330.597 παίκτες στο peak), Destiny 2 (316.651 παίκτες στο peak), Lost Ark (333.008 παίκτες στο peak), Baldur’s Gate 3 (875.343 παίκτες στο peak), Apex Legends (624.473 παίκτες στο peak), PUBG (623.852 παίκτες στο peak) και Hogwarts Legacy (527.652 παίκτες στο peak). Πολύ καλά τα πήγαν και τα Sons of the Forest και Goose Goose Duck. Το πρώτο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο σε μορφή early access και συγκέντρωσε στο peak του 411.804 παίκτες, ενώ το δεύτερο είναι σχεδόν δύο χρόνια στην αγορά και στο peak του συγκέντρωσε 701.898 παίκτες!

Νέα διαρροή δεδομένων για τα GTA 5 και GTA 6

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μεγάλη και σημαντική διαρροή δεδομένων του GTA 6 (που έφερε και ποινή φυλάκισης στον επικεφαλής της ομάδας hackers) και η Rockstar Games έρχεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη πρόβλημα. Όπως φαίνεται από διάφορες πηγές, κάποιοι κατάφεραν να αποκτήσουν τον πηγαίο κώδικα του GTA 5, μαζί με δεδομένα του GTA 6, αλλά και υλικά από το ακυρωμένο Bully 2 videogame. Σε ό,τι αφορά το GTA 5, ο κώδικας έχει καταγραφεί πως πουλήθηκε σε μια ομάδα modders έναντι 2000 δολαρίων και η οποία προσπάθησε να τον μεταπωλήσει σε ένα ποσό κοντά στα 6000 δολάρια.

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την υπόθεση είναι πως η Rockstar Games ετοίμαζε 8 πακέτα έξτρα περιεχομένου για το single player κομμάτι του, τα οποία και στην πορεία ακύρωσε και «έβαλε στον πάγο». Τα πακέτα αυτά είχαν τις κωδικές ονομασίες ‘SP Assassination Pack’, ‘SP Manhunt Pack’, ‘SP Norman Pack’, ‘Agent Trevor’, ‘Relationship Pack’, ‘Enterprise Pack’, ‘Prologue DLC’ και ‘LibertyV DLC’. Μάλιστα, φαίνεται πως ετοιμαζόταν η διάθεση μιας αποστολής που θα έστελνε τους παίκτες στην Liberty City και σε γεγονότα που συνέβησαν πριν την κεντρική ιστορία.

Τέλος, κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι πως το GTA V ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και στο Nintendo Switch, όπως μαρτυρούν αρχεία του κώδικα. Όπως σημειώνει ο χρήστης @Budzcario στο X (Twitter), ο κώδικας του GTA V αναφέρει το Nintendo Switch στις υποστηριζόμενες πλατφόρμες, οπότε ίσως και να έχουμε κάποια ανακοίνωση στο επόμενο διάστημα. Και μια τέτοια εξέλιξη μόνο απρόσμενη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, πρώτον γιατί μιλάμε για ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε αρχικά τα PS3 και Xbox 360 και δεύτερον γιατί η Rockstar Games επανέφερε στο προσκήνιο πρόσφατα ένα αντίστοιχα παλαιότερο παιχνίδι της στο Nintendo Switch, το πρώτο Red Dead Redemption.

Η Sony «ψάχνεται» με πρώην στελέχη της Deviation Games

Η Sony ίσως και να ετοιμάζει ένα νέο εσωτερικό studio για το PlayStation με πρώην στελέχη της Deviation Games. H φήμη αυτή ξεκίνησε από χρήστη του Twitter που είδε πως αρκετοί προγραμματιστές και developers που εργάζονταν στο studio έχουν αλλάξει το προφίλ τους στο LinkedIn και μάλιστα κάποιοι αναφέρουν πως συνεργάζονται με τον Jason Blundell. Ο Blundell ίδρυσε την Deviation Games πριν από χρόνια, ωστόσο το 2022 έφυγε από την εταιρεία, χωρίς να αναλυθεί ποτέ το πως και το γιατί. Η Deviation Games ήταν μία από τις ομάδες που ήρθαν αντιμέτωπες με απολύσεις το 2023, αφού πριν από μερικούς μήνες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους σχεδόν 90 εργαζόμενοι.

Κάποιος έφτιαξε το trailer του GTA 6 στο GTA 5

To GTA 6 απασχολεί το τελευταίο διάστημα την αγορά του gaming και κάποιος κατάφερε να φέρει το trailer του νεότερου game στα μέτρα του GTA 5. Συγκεκριμένα, το κανάλι RavenwestR1 του YouTube δημιούργησε το concept του GTA 6 trailer μέσα στον κόσμο του GTA 5, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς σκηνές και τα γραφικά του παλαιότερου παιχνιδιού της σειράς. Από τις διαφορές που μπορεί να δει κανείς με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται και το πόσο έχει εξελίξει τεχνικά τη μηχανή της η Rockstar Games. Το GTA 6 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2025 για PS5 και Xbox Series X/S.