Το MGS Δ έρχεται μέσα στο 2024, ένας 13χρονος τερμάτισε το Tetris!

Περίληψη: Με αρκετά ενδιαφέρουσες εξελίξεις μπαίνει στο 2024 η αγορά των videogames! Ας δούμε τις πιο σημαντικές των τελευταίων ημερών,

Συνήθως στην gaming επικαιρότητα επικρατούν οι ειδήσεις για νέα παιχνίδια. Αυτή η εβδομάδα δεν διαφέρει και πολύ, αφού μάθαμε πότε έρχονται δύο πολυαναμενόμενα παιχνίδια. Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση της εβδομάδας από το χώρο του gaming όμως αφορά αυτή τη φορά ένα παιχνίδι 34 ετών! Μιλάμε φυσικά για το Tetris, το οποίο ένας 13χρονος κατάφερε να το τερματίσει για πρώτη φορά! Πάμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες για αυτό το σημαντικό επίτευγμα, και έπειτα θα δούμε και όλες τις υπόλοιπες gaming ειδήσεις που προέκυψαν την πρώτη εβδομάδα του 2024!

Ένας 13χρονος γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που τερματίζει το Tetris

O 13χρονος Willis “Blue Scuti” Gibson είναι ο πρώτος παίκτης Tetris που κατάφερε να φτάσει τον τίτλο στην οθόνη τερματισμού του. Το παιχνίδι δεν προσφέρει μια παραδοσιακή οθόνη τερματισμού με credits και αναφορές στους δημιουργούς, αλλά φτάνει σε ένα σημείο που απλά κρασάρει. Ο 13χρονος κατάφερε αυτό που δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι σήμερα και στο τέλος της προσπάθειάς του δήλωσε πως απλά δεν μπορούσε να νιώσει τα χέρια του. Ο Gibson χρειάστηκε να παίξει 38 λεπτά για να φτάσει στο επίπεδο 157 και να οδηγήσει το παιχνίδι στην «kill screen» του, όπου η οθόνη παγώνει και έπειτα δεν μπορείς να συνεχίσεις περαιτέρω. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Tetris, Vince Celemnte, δήλωσε για το περιστατικό πως «είναι βασικά κάτι που πριν μερικά χρόνια κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορέσει να το κάνει άνθρωπος».

MGS Δ και Silent Hill 2 Remake το 2024

Video Duration
2:00

Τα Metal Gear Solid Δ και Silent Hill 2 Remake έχουν απασχολήσει αρκετό καιρό την αγορά των videogames και οι fans περιμένουν την οποιαδήποτε εξέλιξη από μέρα σε μέρα. Όπως φαίνεται, τα δύο αυτά παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024, όπως τουλάχιστον αναγράφεται σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο PlayStation Blog πριν από μερικές ώρες. Το κείμενο αυτό αναφέρεται σε όσες παραγωγές εμφανιστούν μέσα στο 2024 και τα δύο αυτά projects της Konami φαίνεται να παίρνουν θέση στο φετινό καλεντάρι. Το κείμενο σημειώνει μάλιστα πως «όσα παιχνίδια αναφέρονται είναι προγραμματισμένα για κυκλοφορία μέσα στο 2024, σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε τη στιγμή που γράφεται το κείμενο». Το Metal Gear Solid Δ είναι ένα remake του Metal Gear Solid 3 και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S. To Silent Hill 2 Remake ετοιμάζεται από την Bloober Team, ανακοινώθηκε το 2022 και έκτοτε δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, πέραν κάποιων σκόρπιων δηλώσεων της ομάδας ανάπτυξης στα social media που απλά ζητούσαν από τους fans να κάνουν λίγο υπομονή.

Προς τα τέλη του 2024 αναμένεται το Star Wars Outlaws

Ο κόσμος περιμένει το νέο Star Wars game μέσα στους επόμενους αρκετούς μήνες και φαίνεται πως έχουμε μια πρώτη ένδειξη του πότε θα βγει στα ράφια. Σύμφωνα με ένα blog post του Disney Parks, το Star Wars Outlaws αναμένεται στα «τέλη 2024», χωρίς να δίνεται κάποια παραπάνω πληροφορία. Η Disney πήρε θέση στο θέμα και σημείωσε πως το game θα κυκλοφορήσει «το 2024», χωρίς να ρίχνει λίγο φως στο σκοτάδι. Το game αναπτύσσεται από την Massive Entertainment για λογαριασμό της Ubisoft και δίνει στους παίκτες τον έλεγχο της Kay Vess και του companion Nix.

Μικρό καλάθι για το Nintendo Switch 2 κρατά αναλυτής της αγοράς

Η αγορά των videogames αναμένει τους επόμενους μήνες το επόμενο σύστημα της Nintendo που μέχρι σήμερα αναφέρεται ως «Nintendo Switch 2». Όπως φαίνεται πάντως, ο Dr. Serkan Toto, CEO της εταιρείας αναλύσεων Kantan Games, αναφέρει πως η νέα κονσόλα δεν θα είναι καινοτόμα στη λογική των νέων μηχανισμών και λειτουργιών, αλλά απλά μια εξέλιξη της υπάρχουσας. Τα development kits έχουν ήδη φτάσει στα χέρια κάποιων studios ανάπτυξης και φαίνεται πως τα πρώτα παιχνίδια ετοιμάζονται εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Kantan Games, η νέα κονσόλα θα πωλείται σε μια τιμή κοντά στα 400 δολάρια, ενώ και τα παιχνίδια θα κινηθούν στα επίπεδα των αντίστοιχων του PS5 και του Xbox Series X/S.

Οι αναλύσεις του Prince of Persia: The Lost Crown στις κονσόλες

Η Ubisoft δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες για το Prince of Persia: The Lost Crown και το πως θα «τρέχει» στις κονσόλες. Το νέο παιχνίδι της Ubisoft Montpellier έρχεται να αναγεννήσει το είδος και τη σειρά με ένα νέο Prince of Persia που δανείζεται μηχανισμούς από το παραδοσιακό παλαιότερο game και τους φέρνει σε μια πιο νέα μορφή. Ο Sargon (που δεν είναι πρίγκηπας) καλείται να αντιμετωπίσει μια πληθώρα εχθρών και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο στο Mount Qaf. Σε όλες τις εκδόσεις το παιχνίδι θα έχει ως ελάχιστη απόδοση τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει πως η ροή θα είναι εξαιρετική. Στα PS5 και Xbox Series X/S θα υποστηρίζει έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο (αν το υποστηρίζει και η τηλεόραση), ενώ στο PC θα μπορεί να κινηθεί ακόμη πιο ψηλά από αυτό το επίπεδο. Οι αναλύσεις σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι οι ακόλουθες.

  • Nintendo Switch Handheld: 720p/60fps
  • Nintendo Switch Docked: 1080p/60fps
  • PS5: 4K/120fps
  • PS4: 1080p/60fps
  • PS4 Pro: 4K/60fps
  • Xbox One/Xbox One S: 1080p/60fps
  • Xbox One X: 4K/60fps
  • Xbox Series X: 4K/120fps
  • Xbox Series S: 1440p/60fps

To Prince of Persia: The Lost Crown είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

H CD Projekt RED ανακοίνωσε πως το Phantom Liberty expansion κατάφερε να πουλήσει σε κάτι παραπάνω από 3 μήνες 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Το πακέτο επέκτασης του δημοφιλούς τίτλου κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023 για PC, PS5 και Xbox Series X/S και πέραν του νέου περιεχομένου, αναβάθμισε και συνολικά την εμπειρία των παικτών με αλλαγές σε όλο το χάρτη της πόλης, με το Cyberpunk 2.0 update. Αν δεν έχεις ήδη το Cyberpunk 2077, μπορείς να αποκτήσεις το παιχνίδι μαζί με το expansion με το Cyberpunk 2077: Ultimate Edition.

Πλησιάζει η κυκλοφορία του Paper Mario: The Thousand-Year Door Remake

H Nintendo φαίνεται πως έχει στα πλάνα της την άμεση κυκλοφορία του Paper Mario: The Thousand-Year Door Remake για το Nintendo Switch. Το παιχνίδι εντοπίστηκε σε λίστες της αμερικανικής εταιρείας ηλικιακής αξιολόγησης (ESRB) με ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στο 2024. Ο τίτλος είχε εμφανιστεί σε αντίστοιχες υπηρεσίες της Βραζιλίας και της Κορέας το 2023, κάτι που σημαίνει πως έχει ήδη προχωρήσει η ανάπτυξή του και πως ετοιμαζόμαστε να το υποδεχτούμε από βδομάδα σε βδομάδα. Πρόκειται για το remake ενός κλασικού game που κυκλοφόρησε το 2004 για το Nintendo GameCube και συγκέντρωσε πολύ καλές βαθμολογίες, αγγίζοντας έναν όρο στο 87/100 στο Metacritic. Κατέκτησε μάλιστα το βραβείο του καλύτερου RPG της χρονιάς στα 8α Interactive Achievement Awards (νυν DICE Awards) και ήταν μία από τις τελευταίες σημαντικές κυκλοφορίες εκείνης της κονσόλας από την ίδια την Nintendo.