Η συναρπαστική ολοκλήρωση της ιστορίας του Handmaid’s Tale είναι επιτέλους γεγονός

Περίληψη: Το βιβλίο επιλέχθηκε τόσο στην longlist όσο και στην shortlist του Man Booker Prize και στις 14 Οκτωβρίου θα διεκδικήσει το σημαντικό αυτό βραβείο.

Έπρεπε να περάσουν 34 χρόνια, αλλά, το sequel του «The Handmaid’s Tale» είναι επιτέλους γεγονός. Το «The Testaments» της Margaret Atwood ξεκινά δεκαπέντε χρόνια μετά την τελευταία σκηνή της Offred στο «The Handmaid’s Tale» και θα δώσει επιτέλους απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν μείνει αναπάντητα.

Τρεις γυναίκες γίνονται οι φωνές του μυθιστορήματος με την πρώτη να είναι η θεία Lydia, ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του πρώτου μυθιστορήματος. Δύο ακόμα νεαρές γυναίκες διηγούνται την ιστορία μέσα από τα δικά τους μάτια, η Agnes και η Daisy. Η συνάντηση και των τριών θα έχει εκρηκτικά αποτελέσματα. Το πως συνδέονται οι τρεις γυναίκες είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα του βιβλίου.

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, το θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας του Gilead παραμένει στην εξουσία. Έχουν όμως αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της παρακμής. Όπως κάθε μεγάλη αυτοκρατορία, έτσι και στο Gilead, η πτώση θα ξεκινήσει εκ των έσω. Στο νέο βιβλίο της Margaret Atwood θα γνωρίσεις σε βάθος το καθεστώς που κυριαρχεί επάνω από τη σημερινή βόρεια Αμερική. Εκεί που το «Handmaid’s Tale» άφηνε πολλά στη φαντασία του αναγνώστη, το «The Testaments» δίνει για πρώτη φορά μία αναλυτική περιγραφή του κόσμου του Gilead. Αν αναρωτιόσουν κι εσύ πως λειτουργεί το άκρως πατριαρχικό καθεστώς, στο νέο βιβλίο της Margaret Atwood θα το μάθεις. Μπορεί όμως να μην είσαι προετοιμασμένος για την ζοφερή πραγματικότητα που ακολουθεί.

Πριν ακόμα εκδοθεί επίσημα, το «The Testaments» αγαπήθηκε από τους λίγους που είχαν την ευκαιρία να το διαβάσουν. Το βιβλίο επιλέχθηκε τόσο στην longlist όσο και στην shortlist του Man Booker Prize και στις 14 Οκτωβρίου θα διεκδικήσει το σημαντικό αυτό βραβείο.

Αν διψάς να μάθεις πως ολοκληρώνεται η ιστορία, μπορείς να αποκτήσεις το «The Testaments» από ένα κατάστημα Public ή το public.gr.