Τα AirPods Pro 2 έφτασαν και μπορείς να τα κάνεις δικά σου!

Περίληψη: Η Apple δημιούργησε τα πιο προηγμένα AirPods… ever και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τα διαλέξεις για να συντροφεύουν τα αυτιά σου

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από το μεγάλο on-line event της Apple, στο οποίο είχαμε μεγάλες αποκαλύψεις! Προφανώς το event το καλύψαμε σε ξεχωριστό άρθρο, αλλά επιγραμματικά θα αναφέρουμε πως παρουσιάστηκε η νέα σειρά iPhone 14 με τα μοντέλα 14, 14 Plus, 14 Pro και το μεγαλειώδες 14 Pro Max, τα νέα Apple Watch Series 8, το νέο Apple Watch SE, το ολοκαίνουριο θωρηκτό των Apple Watch, το Apple Watch Ultra, και βέβαια τα ολοκαίνουρια AirPods Pro 2ης γενιάς! Και αυτά τα ολοκαίνουρια AirPods Pro είναι απίστευτα!

Video Duration
1:00

Τα AirPods Pro 2 είναι καλύτερα μα ίδια!

Τα νέα AirPods Pro 2ης γενιάς είναι ολόιδια εξωτερικά με τα AirPods Pro της πρώτης γενιάς. Αυτό, όμως, είναι εντελώς παραπλανητικό, διότι αλλαγές υπάρχουν και είναι και σημαντικές. Η ομοιότητα του σχήματος και της σχεδίασης είναι τόσο μεγάλη διότι… απλά δεν αλλάζεις το τέλειο. Η Apple φαίνεται να έχει πετύχει jackpot με τη σχεδίαση των AirPods Pro, επομένως κανένας σχεδιαστής δεν θα πάει να αλλάξει τη σχεδίαση απλά για να δείχνουν διαφορετικά χωρίς λόγο. Κάτω από την επιφάνεια, όμως, υπάρχουν σοβαρές αλλαγές!

Ο ήχος είναι καλύτερος στα AirPods Pro 2

Το πρώτο χαρακτηριστικό που βελτιώθηκε στα νέα AirPods Pro είναι η ποιότητα του ήχου. Η Apple σχεδίασε και κατασκεύασε έναν νέο επεξεργαστή, το τσιπάκι με το όνομα H2, το οποίο είναι ακόμη πιο ισχυρό (επεξεργαστικά), επιτρέπει μεγαλύτερης ακρίβειας αναπαραγωγή, με λιγότερες παραμορφώσεις, ενώ ταυτοχρόνως φροντίζει και για το Spatial Audio. Ταυτοχρόνως, η Apple έχει αναβαθμίσει τα ηχεία μέσα στα AirPods Pro 2nd Gen, με νέα drivers χαμηλής παραμόρφωσης, ενώ νέος είναι και ο ενισχυτής που κρύβεται μέσα στο κάθε ακουστικό!

Το εκπληκτικό noise cancelling των AirPods Pro 2

Το νέο τσιπ H2 φροντίζει και για το noise cancelling, το οποίο είναι δύο φορές καλύτερο από αυτό των προηγούμενων. Αλλά οι λειτουργίες δεν σταματούν εδώ: τα νέα AirPods Pro έρχονται και με ένα νέο χαρακτηριστικό, το Adaptive Transparency Mode, το οποίο εκτοξεύει τη χρησιμότητα του noise cancelling. Συγκεκριμένα, το Adaptive Transparency είναι σε θέση να σου επιτρέψει να ακούς τους ήχους του περιβάλλοντος, φιλτράροντας όμως τη φασαρία και τους ενοχλητικούς ήχους, όπως σειρήνες, μηχανάκια και αυτοκίνητα, κομπρεσέρ, τρυπάνια, και γενικά, ό,τι δεν θέλεις να ακούς. Θα σου επιτρέψει, όμως, να ακούσεις ακόμη και τον ταμία του καφέ ή τον περιπτερά που σου μιλάει!

Τρισδιάστατος ήχος ειδικά για τα αυτιά σου

Η Apple έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, το Personalized Spatial Audio, το οποίο κάνει την εμπειρία του τρισδιάστατου ήχου ακόμη πιο απολαυστική. Η λογική του είναι πως ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τους ήχους λίγο διαφορετικά, λόγω της δομής του πτερυγίου του αυτιού. Δεδομένου πως κάθε αυτί είναι διαφορετικό, δεν είναι εφικτό να υπάρχει ένα σύστημα το οποίο να παράγει ήχο που ακούγεται πανομοιότυπα από όλους τους ανθρώπους. Η Apple, όμως, χρησιμοποιώντας την κάμερα TrueDepth των iPhone, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο προφίλ! Μάλιστα, οι χρήστες των AirPods Pro μπορούν να απολαμβάνουν μουσική, ταινίες, και σειρές σε οποιαδήποτε συσκευή με δυναμικό head tracking.

Ο χειρισμός είναι επιπέδου… Star Trek

Η εμπειρία της χρήσης των νέων AirPods Pro 2 γίνεται ακόμη καλύτερη, μέσω του νέου συστήματος αφής στο στέλεχος των AirPods. Συνεχίζει και υπάρχει το σύστημα όπου η πίεση στο στέλεχος ενεργοποιεί λειτουργίες όπως το επόμενο τραγούδι ή η απάντηση σε κλήσεις, τώρα όμως αυτή η λειτουργία ενισχύεται. Με ένα ελαφρύ άγγιγμα και κίνηση προς τα πάνω ή κάτω (swipe up / down), τώρα μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις την ένταση του ήχου! Το βελτιωμένο αυτό σύστημα κάνει τον χειρισμό πιο βολικό, αλλά ταυτοχρόνως βελτιώνει και τη διάρκεια της μπαταρίας! Προφανώς, συνεχίζει και υπάρχει το σύστημα όπου καλείς τη Siri και δίνεις εντολές φωνητικά.

Ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Τα νέα AirPods Pro έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας κατά 1,5 ώρα σε σχέση με την πρώτη γενιά, φτάνοντας τις 6 ώρες αναπαραγωγής με το Active Noise Cancellation ενεργό. Επιπλέον, η θήκη μπορεί να φορτίσει τα AirPods άλλες τέσσερις φορές για συνολική διάρκεια 30 ωρών ακρόασης (πάλι με το Active Noise Cancellation ενεργό). Η φόρτιση τώρα μπορεί να γίνει και με φορτιστή του Apple Watch, εκτός του MagSafe ή του καλωδίου Lightning.

Η θήκη έχει νέες δυνατότητες

Η επανασχεδιασμένη θήκη των AirPods Pro 2ης γενιάς φέρνει νέες δυνατότητες αλλά και βολικότητα. Είναι αδιάβροχη και τώρα διαθέτει υποδοχή για να δέσεις κορδόνι και να μην τη χάνεις ποτέ! Παράλληλα, το Precision Finding σου επιτρέπει να την εντοπίζεις με ακρίβεια από οποιοδήποτε iPhone με σύστημα U1. Αλλά οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Για να κάνουν ακόμη πιο εύκολο τον εντοπισμό της θήκης, τώρα η θήκη διαθέτει και ένα μικρό ηχείο για να παράγει ήχο εντοπισμού, ώστε να τη βρεις ακόμη κι αν έχει χωθεί ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ! 

Ταιριάζουν ακριβώς στα αυτιά σου

Η Apple κατανοεί πως το πιο σημαντικό είναι να ταιριάζει το κάθε AirPod ακριβώς στο αυτί σου. Για αυτό το λόγο αποφάσισε να συμπεριλάβει και ένα νέο μέγεθος στα tips που έρχονται με τα AirPods, για να ταιριάζει σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Το νέο extra small tip, λοιπόν, είναι γεγονός! Τώρα μπορείς να αποκτήσεις τα AirPods Pro με σιγουριά, είτε έχεις μεγάλο πόρο αυτιού είτε πολύ μικρό!

Συνολικά, τα νέα AirPods Pro 2ης γενιάς είναι ίδια μα και τόσο διαφορετικά. Η σχεδίασή τους παραμένει εξωτερικά ίδια, αλλά οι λειτουργίες και οι δυνατότητες των νέων ασύρματων ακουστικών της Apple είναι πολύ περισσότερες. Προσφέρουν ακόμη καλύτερο ήχο, ακόμη καλύτερο noise cancelling, το εκπληκτικό adaptive transparency για να ακούς μόνο ήχους και όχι θορύβους, βελτιωμένο χειρισμό, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, θήκη με βελτιώσεις, ενώ παραμένει η τέλεια σχεδίαση και η απροβλημάτιστη και γρήγορη σύνδεση με τις συσκευές που ήδη έχεις. Για να τα κάνεις δικά σου, οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και μπορείς να πάρεις τα δικά σου από τα Public!