iRepair tips: Τι να κάνεις αν το smartphone σου βραχεί

Περίληψη: Βράχηκε το smartphone σου και τώρα δεν ξέρεις τι να κάνεις; Σου έχουμε τα tips που θα το σώσουν, μαζί με έκπτωση 10% σε επισκευή αν χρειαστεί!

Εκεί που έκανες ανέμελος τις βουτιές σου, το smartphone σου αποφάσισε να κάνει κι αυτό βουτιές! Καθόλου απίθανο σενάριο, αν σκεφτείς ότι το καλοκαίρι παρατηρείται αύξηση 39% σε βλάβες από νερό. Μια τέτοια στιγμή δεν σε νοιάζουν και πολύ τα στατιστικά όμως, αυτό που θες είναι να σώσεις τη συσκευή σου! Μην αγχώνεσαι, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Ρωτήσαμε τους experts της iRepair και μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν το βρεγμένο σου smartphone να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση.

Η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο

Η επαφή με το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβες ακόμα και σε αδιάβροχα smartphones. Και δεν παίζει καθόλου ρόλο τι είδους νερό θα είναι. Θαλασσινό, βρύσης, πισίνας, όλα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Ειδικά το θαλασσινό νερό όμως, το οποίο έχει αλάτι, μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο εσωτερικό της συσκευής. Γι’ αυτό και η πρώτη κίνησή σου πρέπει να είναι να βγάλεις το κινητό όσο πιο γρήγορα γίνεται από το νερό, για να ελαχιστοποιήσεις τη διάρκεια που θα έρθει σε επαφή με αυτό.

irepair-water-damage-smartphone-01

Αφού βγάλεις το κινητό από το νερό, κάνε με τη σειρά τις παρακάτω ενέργειες, για να αυξήσεις τις πιθανότητες επιβίωσης της συσκευής μετά την… κατάδυση.

  1. Απενεργοποίησε τη συσκευή
  2. Σκούπισέ τη με μία απορροφητική πετσέτα
  3. Αφαίρεσε όποιο κομμάτι μπορεί να αφαιρεθεί, όπως τη θήκη, την εσοχή για τη SIM και μαζί και την κάρτα SIM, την μπαταρία (αν είναι δυνατόν), τα ακουστικά (αν είναι συνδεδεμένα)
  4. Τοποθέτησέ τη σε όρθια θέση και απόφυγε να τη χρησιμοποιήσεις ή να πατήσεις κουμπιά

Τι δεν πρέπει να κάνεις αν το κινητό σου βραχεί

Πέρα από τις ενδεδειγμένες κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν το κινητό σου βραχεί, υπάρχουν και πολλές ενέργειες που πρέπει να αποφύγεις. Υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με λύσεις για βρεγμένα κινητά, αλλά πολλά από όσα θα ακούσεις δεν ισχύουν, δεν θα βοηθήσουν την συσκευή σου, ή μπορεί και να χειροτερέψουν το πρόβλημα. Κάποια από τα πιο συχνά λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις είναι:

  1. Μην ενεργοποιήσεις τη συσκευή σου για να δοκιμάσεις αν δουλεύει και μην τη βάλεις να φορτίσει
  2. Άσε το πιστολάκι στη θέση του! Μην φυσήξεις τη συσκευή σου με ζεστό αέρα με την ελπίδα ότι το νερό που έχει συγκεντρωθεί εσωτερικά θα εξατμιστεί. Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ηλεκτρονικά μέρη.
  3. Μην χρησιμοποιήσεις σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Η υψηλή πίεση μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποια μέρη της συσκευής, όπως η θύρα φόρτισης και ακουστικών, ενώ μπορεί ακόμα και να μετατοπίσει το νερό που υπάρχει εσωτερικά και να το μεταφέρει σε μέρη που δεν είχαν έρθει σε επαφή με αυτό.
  4. Μην τινάζεις τη συσκευή. Όπως και στην περίπτωση του πεπιεσμένου αέρα, μπορεί να μετακινήσεις το νερό και να το μεταφέρεις σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά.
  5. Μην βάλεις το κινητό σε σακούλα με ρύζι! Πρόκειται για μία από τις συμβουλές που ακούγονται συχνότερα και αναφέρουν πως το ρύζι απορροφά της υγρασία. Στην πραγματικότητα όμως, έρευνες έχουν δείξει πως η απορροφητικότητα του ρυζιού δεν επαρκεί για να δράσει γρήγορα και να τραβήξει σημαντική ποσότητα νερού. Οπότε στην ουσία απλά καθυστερείς την επιδιόρθωση του προβλήματος χωρίς πραγματικά να το αντιμετωπίζεις.

Οι ειδικοί της iRepair είναι εδώ για σένα

irepair-water-damage-smartphone-02

Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε για τη διάσωση μίας συσκευής που έχει έρθει σε επαφή με το νερό – ειδικά θαλασσινό – είναι να απευθυνθείς στους ειδικούς! Το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο εσωτερικό ενός smartphone οι οποίες δεν είναι εύκολα εμφανείς. Έλα σε ένα κατάστημα Public και οι τεχνικοί της iRepair θα αναλάβουν τον διεξοδικό τεχνικό έλεγχο της συσκευής σου. Ακόμα κι αν η κεντρική πλακέτα έχει επηρεαστεί από την επαφή με το νερό, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας μπορούν να αναλάβουν την επισκευή της. Και επειδή η ταχύτητα της επισκευής είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως είπαμε από την αρχή, όσο πιο γρήγορα φέρεις το βρεγμένο smartphone σου σε ένα σημείο iRepair εντός των καταστημάτων Public τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να το διασώσεις.

Έκπτωση 10% σε περίπτωση βλάβης από νερό!

Καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το smartphone για τον καθένα σήμερα. Φωτογραφίες, σημαντικά προσωπικά και επαγγελματικά έγγραφα, συνομιλίες, κωδικοί. Ακόμα και αν είσαι τέλεια προετοιμασμένος, με έτοιμα backup ανά πάσα στιγμή, το να αλλάξεις συσκευή και να αρχίσεις από την αρχή είναι χρονοβόρο, κοστίζει, και είναι και πιο επιβαρυντικό για το περιβάλλον σε σχέση με την επισκευή της συσκευής σου. Γι’ αυτό λοιπόν η καλύτερη λύση εάν το κινητό σου βραχεί είναι να το επισκευάσεις. Και για να γίνει ακόμα πιο προσιτή αυτή η επιλογή, για όλο τον Αύγουστο στην iRepair προσεφέρουμε αποκλειστική έκπτωση 10% για επισκευή πλακέτας που έχει βλάβη από νερό!