Motorola Frontier: έρχεται το πρώτο smartphone με κάμερα 200MP!

Περίληψη: Η ανακοίνωση του επόμενου Motorola flagship πλησιάζει. Το Motorola Frontier, όπως είναι η κωδική του ονομασία, φημολογείται πως θα έχει κάμερα 200MP!

Η Motorola επέστρεψε δυναμικά στην ελληνική αγορά, με smartphones σε όλες τις κατηγορίες χαρακτηριστικών, από το flagship Motorola Edge 30 Pro μέχρι το low end moto e20. Η αμερικάνικη εταιρία, της οποίας το smartphone τμήμα ανήκει εδώ και χρόνια στη Lenovo, έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον καθώς φαίνεται πως θα είναι η εταιρία που θα λανσάρει το πρώτο κινητό με κάμερα 200MP. Η συσκευή αυτή έχει κωδική ονομασία Motorola Frontier και αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Motorola Frontier

Οι επίσημες πληροφορίες για τη νέα συσκευή της Motorola είναι ελάχιστες. Ό,τι γνωρίζουμε με βεβαιότητα προέρχεται από ένα post στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo, όπου η Motorola μας προετοιμάζει για ένα νέο σημείο αναφοράς στις κάμερες κινητών, όπως λέει η ίδια. «Opening the era of 200 million pixel photography» γράφει η ανάρτηση και κλείνει λέγοντας «See you in July». Η εικόνα που βλέπεις παρακάτω συνοδεύει το post που αναφέραμε.

Motorola-Frontier-200MP-01

Από άλλες πηγές, ανεπίσημες αυτή τη φορά, γνωρίζουμε πως αυτή η συσκευή θα λέγεται Motorola Frontier. Οι πληροφορίες θέλουν το Frontier να είναι μία flagship συσκευή. Ένας αισθητήρας κάμερας με ανάλυση 200MP μόνο σε flagship θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο άλλωστε. Άρα, ως ναυαρχίδα, το Frontier δεν αποκλείεται να εξοπλίζεται και με τον ολοκαίνουργιο high-end επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 8+ Gen 1.

Τα χαρακτηριστικά κάμερας του Motorola Frontier

Μπορεί να μην ξέρουμε πολλά για το Motorola Frontier, αλλά ξέρουμε με βεβαιότητα πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κύρια κάμερας. Αυτό συμβαίνει γιατί ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι ο αισθητήρας που θα χρησιμοποιηθεί. Ο βασικός αισθητήρας του συστήματος κάμερας του Motorola Frontier θα είναι ο ISOCELL HP1. Ο κορυφαίος αισθητήρας της Samsung ανακοινώθηκε πέρσι το φθινόπωρο και έφτασε η ώρα να τοποθετηθεί στο πρώτο smartphone, με την επερχόμενη πρόταση της Motorola να γίνεται έτσι η πρώτη της αγοράς με κάμερα 200MP.

Motorola-Frontier-200MP-02

Όπως γνωρίζουμε επίσημα από τη Samsung λοιπόν, ο ISOCELL HP1 που θα βρίσκεται στο επόμενο Motorola flagship θα εξοπλίζεται με pixel μεγέθους 0,64μm. Για την ακόμα καλύτερη απεικόνιση όμως, ο αισθητήρας εξοπλίζεται με τεχνολογία pixel binning 4×4. Αυτό επιτρέπει στην εκάστοτε συσκευή να αλλάζει την ομαδοποίηση των pixel έτσι ώστε να παράγει ποιοτικότερες φωτογραφίες και βίντεο. Ο νεότερος αισθητήρας της Samsung μπορεί να ενώσει 4-σε-1 pixel, αλλά και 16-σε-1! Με την μέθοδο αυτή (16-σε-1) η ανάλυση μειώνεται στα 12,5MP αλλά το μέγεθος του εκάστοτε pixel γίνεται 2,56μm. Έτσι ο αισθητήρας απορροφά πολύ περισσότερο φως για να παράγει πολύ πιο ακριβή χρωματική απεικόνιση. Την λεπτομέρεια μίας εικόνας 200MP είναι απίθανο πως θα τη χρειαστείς ποτέ, άρα αυτή η «θυσία» αξίζει για να έχεις πιο ποιοτικό αποτέλεσμα. Στο κομμάτι του βίντεο, θα έχεις τη δυνατότητα να καταγράφεις 8K πλάνα στα 30fps όταν το μέγεθος των pixel είναι 1,28μm (pixel binning 4-σε-1) ή 4K slow motion βίντεο στα 120fps.

Έρχεται και νέο RAZR foldable

Από το Weibo δεν μάθαμε μόνο για το Motorola Frontier καθώς η εταιρία μοιράστηκε ακόμα ένα ενδιαφέρον post. Σε αυτό βλέπουμε μία εικόνα που ξεκάθαρα παραπέμπει σε αναδιπλούμενη συσκευή. Τι μάθαμε; Πώς η επόμενη γενιά του Motorola RAZR θα εξοπλίζεται με τον flagship επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen 1. Το design του νέου foldable smartphone θα διαφοροποιείται αρκετά και σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές δεν θα διαθέτει σχεδιασμό που παραπέμπει στο θρυλικό flip phone από τα early 00s, αλλά θα θυμίζει περισσότερο το Samsung Galaxy Z Flip3.

Motorola-Frontier-200MP-03

Με τη μετατροπή και του RAZR σε flagship, η Motorola φαίνεται πως θα προσφέρει δύο ναυαρχίδες για φέτος. Η μία θα είναι το Motorola Frontier με «κλασικό» design και η άλλη το next-gen RAZR που θα είναι foldable.

Τα νέα Motorola smartphones δεν είναι ακόμα επίσημα οπότε δεν ξέρουμε πότε (και αν) θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά. Όταν ανακοινωθούν όμως θα μάθεις όλες τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν στο Public Blog. Μείνε συντονισμένος εδώ για να μην χάσεις καμία είδηση!