Samsung Galaxy S23: Πότε κυκλοφορεί, τιμή και χαρακτηριστικά

Περίληψη: Τα νέα Samsung Galaxy S23 είναι και επίσημα εδώ! Μάθε τα πάντα για την τιμή και τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Τα Samsung Galaxy S23 ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο Unpacked 2023 και κάθισαν κατευθείαν στην κορυφή της ιεραρχίας των Android smartphones. Από την ημέρα του event η ανυπομονησία για την απόκτησή τους ήταν μεγάλη και ευτυχώς η κορεάτικη εταιρεία δεν μας έκανε να περιμένουμε πολύ. Τα Samsung Galaxy S23 κυκλοφορούν από τις 17 Φεβρουαρίου. Για τους πιο βιαστικούς, οι προπαραγγελίες είχαν ήδη ξεκινήσει το ίδιο βράδυ μετά το τέλος του event παρουσίασης των νέων συσκευών. Τώρα που τα νέα μοντέλα είναι εδώ, πώς θα επιλέξεις το δικό σου; Παρακάτω θα μιλήσουμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα Galaxy S23 έτσι ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή για σένα.

Samsung Galaxy S23: Review σε 4 λεπτά!

Video Duration
4:10

Ο Τίμος Κουρεμένος ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν τα νέα μοντέλα και έτσι τα παρουσιάζει και απαντά στα ερωτήματά σου! Κοινός παρονομαστής των Galaxy S23 είναι ο επεξεργαστής. Και στα τρία μοντέλα της σειράς έχει τοποθετηθεί ο Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, ο οποίος βελτιώνει τις επιδόσεις σε σχέση με τον stock 8 Gen 2. Η καινοτομία στην κάμερα του S23 Ultra, εκεί όπου ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 200MP(!) είναι ένας ακόμα τομέας που εντυπωσιάζει. Πέρα από όσα μας έδειξε ο Τίμος, περισσότερες πληροφορίες για τα S23 θα βρεις και στο αναλυτικό μας άρθρο.

Οι τιμές Samsung Galaxy S23, S23 Ultra και S23 Plus

Με τα νέα high-end Samsung smartphones να έρχονται τόσο βελτιωμένα, αποτελούν την ιδανική επιλογή για όποιον ψάχνει flagship smartphone σήμερα. Πάμε να δούμε τις τιμές των Galaxy S23 λοιπόν, μίας και αυτή είναι μία βασική πληροφορία που πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις μεταξύ των τριών εκδόσεων.

  • Samsung Galaxy S23: €999
  • Samsung Galaxy S23 Plus: €1249
  • Samsung Galaxy S23 Ultra: €1449

Παρά τις μεγάλες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, την αλλαγή προμηθευτή επεξεργαστή (πέρσι τους επεξεργαστές σχεδίαζε και κατασκεύαζε η ίδια η Samsung), αλλά και την αύξηση του πληθωρισμού, η Samsung κατάφερε να κρατήσει τις τιμές κοντά στις περσινές. Και μαζί με το bonus προπαραγγελίας, πέτυχε να διατηρηθεί το κόστος σε παρόμοια επίπεδα. Για να αποκτήσεις τα S23 δεν είναι απαραίτητο να εξοφλήσεις το ποσό με μετρητά. Μην ξεχνάς πως μπορείς να αποκτήσεις το Samsung Galaxy S23 με δόσεις. Ακόμα κι αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα, το πρόγραμμα δόσεων Flex Pay σου επιτρέπει να αποκτήσεις τα νέα smartphones και να πληρώσεις σε έως και 36 δόσεις.

Samsung Galaxy S23, S23 Ultra και S23 Plus: Χαρακτηριστικά ανά συσκευή

Εκτός από τις τιμές του κάθε μοντέλου, σίγουρα θες να γνωρίζεις και τα specs τους πριν επιλέξεις. Ας δούμε παρακάτω τα χαρακτηριστικά ανά συσκευή για τα Galaxy S23, S23 Plus και S23 Ultra λοιπόν. 

Samsung Galaxy S23

Το μικρότερο μοντέλο της γκάμας, το Galaxy S23, έρχεται με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Επεξεργαστής: Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy
  • RAM: 8GB
  • Χωρητικότητα: 128GB / 256GB
  • Οθόνη: 6,1ʺ FHD+ Dynamic AMOLED 2X
  • Κάμερα: 50MP wide, 12MP Ultra-wide, 10MP Telephoto 3×
  • Selfie κάμερα: 12MP
  • Μπαταρία: 3.900mAh

Samsung Galaxy S23 Ultra

Υποθέτουμε πως οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το απόλυτο flagship της Samsung όμως, το Galaxy S23 Ultra. Τα δικά του τεχνικά χαρακτηριστικά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Επεξεργαστής: Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy
  • RAM: 8GB / 12GB
  • Χωρητικότητα: 256GB / 512GB / 1TB
  • Οθόνη: 6,8ʺ QHD+ Dynamic AMOLED 2X
  • Κάμερα: 200MP wide, 12MP Ultra-wide, 10MP Telephoto 3×, 10MP Telephoto 10×
  • Selfie κάμερα: 12MP
  • Μπαταρία: 5.000mAh

Samsung Galaxy S23 Plus

Ενδιάμεσα στα δύο παραπάνω μοντέλα έχουμε το Galaxy S23 Plus. Μεγαλύτερο από το S23, αλλά με παρόμοιο design, μοιράζεται με αυτό τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα, το Galaxy S23 Plus έρχεται με αυτά τα specs: 

  • Επεξεργαστής: Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy
  • RAM: 8GB
  • Χωρητικότητα: 256GB / 512 GB
  • Οθόνη: 6,6ʺ FHD+ Dynamic AMOLED 2X
  • Κάμερα: 50MP wide, 12MP Ultra-wide, 10MP Telephoto 3×
  • Selfie κάμερα: 12MP
  • Μπαταρία: 4.700mAh

Samsung Galaxy S23: Camera για κάθε περίσταση

Ένας από τους τομείς που σχεδόν όλοι δίνουν μεγάλη σημασία όταν επιλέγουν νέα συσκευή είναι η κάμερα. Αυτό το ξέρει πολύ καλά και η Samsung και φρόντισε να εξοπλίσει με ένα πολύ ικανό σύστημα φωτογραφίας όλα τα μοντέλα της σειράς. Στα Galaxy S23 και Galaxy S23 Plus βρίσκουμε το ίδιο σύστημα κάμερας. Αυτό εξοπλίζεται με κύριο αισθητήρα 50MP, ο οποίος μάλιστα διαθέτει οπτική σταθεροποίηση και έχει διάφραγμα f/1.8, οπότε είναι ιδανικός για τις περισσότερες λήψεις. Όταν θες μία πιο εντυπωσιακή προοπτική τότε χρησιμοποιείς τον υπερευρυγώνιο αισθητήρα 12MP. Το σύστημα συμπληρώνει ένας τηλεφακός 10MP, μέσω του οποίου απολαμβάνεις οπτικό zoom 3×.

samsung-galaxy-s23-timi-xaraktiristika-03

Τη μεγαλύτερη φωτογραφική καινοτομία η Samsung την κράτησε για την κάμερα του Galaxy S23 Ultra όμως. Ο κύριος αισθητήρας του κορυφαίου μοντέλου προσφέρει τεράστια ανάλυση 200MP! Αυτό σου επιτρέπει να καταγράψεις απαράμιλλη λεπτομέρεια σε συνθήκες καλού φωτισμού. Όταν όμως ο φωτισμός δεν είναι ιδανικός, αναλαμβάνει δράση η τεχνολογία Adaptive Pixel, η οποία συνδυάζει 4-σε-1 ή 16-σε-1 πίξελ μεταξύ τους. Έτσι συγκεντρώνεται περισσότερο φως, με την ανάλυση να προσαρμόζεται σε 50MP ή 12,5MP αντίστοιχα. Παρόμοια ευελιξία έχεις στο zoom. Το σύστημα κάμερας του Galaxy S23 Ultra διαθέτει 2 telephoto αισθητήρες ανάλυσης 10MP. Ο ένας σου δίνει οπτικό zoom 3× ενώ ο άλλος φτάνει στο 10×. Το σύστημα συμπληρώνει ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας 12MP που βρίσκουμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Τέλος, δεν ξεχνάμε και τη selfie κάμερα. Και στα τρία νέα Galaxy S23 υπάρχει αισθητήρας 12MP, ο οποίος υποστηρίζει auto focus για τέλεια εστιασμένες selfies.

Samsung Galaxy S23: Τι γίνεται με την μπαταρία;

Η Samsung κράτησε το μέγεθος των νέων συσκευών στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να χωρέσει μεγαλύτερη μπαταρία στα S23 και S23 Plus. Το Galaxy S23 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3.900mAh (3.700mAh είχε το S22), ενώ το S23 Plus έρχεται με μπαταρία 4.700mAh (4.500mAh είχε το S22+). Στο S23 Ultra δεν είχαμε αλλαγή στη χωρητικότητα καθώς αυτή παρέμεινε στις 5.000mAh. Μην νομίζεις όμως ότι το Galaxy S23 Ultra θα έχει παρόμοια αυτονομία με τον προκάτοχό του. Το κορυφαίο μοντέλο της Samsung έχει πολύ καλύτερη διάρκεια μπαταρίας και αυτό οφείλεται στο SoC. Ο Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy είναι εξαιρετικά αποδοτικός, κάνοντας καλύτερη διαχείριση ενέργειας αλλά προσφέροντας παράλληλα καλύτερες επιδόσεις. Και από τη στιγμή που το ίδιο SoC βρίσκεται και στα S23 και S23 Plus, τα οποία έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες, η βελτίωση της αυτονομίας θα είναι ακόμα καλύτερη από γενιά σε γενιά σε αυτά τα μοντέλα.

Samsung Galaxy S23: Τα χρώματα

Έμαθες τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ξέρεις την τιμή, γνώρισες τις εξαιρετικές κάμερες και κατέληξες στο μοντέλο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Μένει ακόμα μία επιλογή που πρέπει να κάνεις και αυτή είναι το χρώμα του Galaxy S23 που θες! Η Samsung σου έχει πολλές επιλογές, για να διαλέξεις αυτό που σε εκφράζει καλύτερα. Και τα τρία μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S23 είναι διαθέσιμα σε 4 αποχρώσεις: Cream, Green, Lavender και Phantom Black. Αν είσαι λάτρης του κλασικού, τότε σίγουρα σου ταιριάζει το S23 σε Cream ή Phantom Black. Προτιμάς κάτι πιο σπάνιο; Τότε πήγαινε κατευθείαν στο Green. Κι αν θες ένα χρώμα που να κάνει pop, τότε το Samsung Galaxy S23 Lavender είναι αυτό που σου ταιριάζει.

samsung-galaxy-s23-timi-xaraktiristika-04

Απόκτησε τα Samsung Galaxy S23 στα Public!

Τα Galaxy S23, Galaxy S23 Plus και Galaxy S23 Ultra κυκλοφορούν επίσημα από τις 17 Φεβρουαρίου. Αν έκανες νωρίτερα την προπαραγγελία σου για τα νέα flagships, τότε πιθανότατα έχεις ήδη στα χέρια σου ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο Galaxy S23. Και να μην τα είχες προπαραγγείλει όμως δεν πειράζει, μπορείς πλέον να αποκτήσεις το δικό σου Galaxy S23 σε ένα από τα καταστήματά μας αλλά και online! Διάλεξε το μοντέλο, τη χωρητικότητα και το χρώμα που σου αρέσει και απόλαυσε τις επικές δυνατότητες των νέων Galaxy S23!