Galaxy Unpacked: Η Samsung ανακοίνωσε τα Z Fold4 και Z Flip4!

Περίληψη: Περίληψη: Στο Galaxy Unpacked η Samsung παρουσίασε τα Galaxy Z Fold4 και Z Flip4. Είδαμε επίσης τα Galaxy Watch5 και Buds2 Pro. Πάμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες!

Κάθε φορά που η Samsung ανακοινώνει ένα νέο Galaxy Unpacked όλος ο τεχνολογικός κόσμος περιμένει πώς και πώς το event. Το σημερινό Unpacked event δεν αποτελεί εξαίρεση και οι ανακοινώσεις της Samsung ήταν αντάξιες των υψηλών προσδοκιών! Όπως περιμέναμε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης γνωρίσαμε τα νέα foldables της κορεάτικης εταιρείας, ενώ οι ανακοινώσεις συνεχίστηκαν με wearables που συμπληρώνουν το οικοσύστημα Samsung. Στο Αυγουστιάτικο Samsung Galaxy Unpacked παρουσιάστηκαν τα αναδιπλούμενα smartphones Samsung Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4, καθώς επίσης και τα smartwatches Galaxy Watch5 και Galaxy Watch5 Pro, αλλά και τα νέα ακουστικά Samsung Galaxy Buds2 Pro. Παρακάτω θα τα γνωρίσουμε όλα αναλυτικά, ξεκινώντας -εννοείται- από τα νέα foldable smartphones, τα οποία παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Samsung Galaxy Z Flip4: Με έμφαση στο στιλ

Το νέο Flip είναι μία εξέλιξη του προκατόχου του και όχι μία ριζική ανανέωση. Έτσι, κρατά τη γνώριμη σχεδιαστική γραμμή του Flip3, αλλά βελτιώνει το design. Μία από τις αλλαγές εντοπίζεται στο μηχανισμό αναδίπλωσης, ο οποίος είναι μικρότερος. Μικρότερες είναι και οι εξωτερικές διαστάσεις της συσκευής. Το Samsung Galaxy Z Flip4 «μάζεψε» και το bezel γύρω από την εσωτερική οθόνη είναι φέτος πιο λεπτό. Μία αλλαγή που δεν φαίνεται με το μάτι αλλά είναι πολύ σημαντική υπάρχει στα υλικά που χρησιμοποίησε η Samsung και τα οποία κάνουν τη συσκευή πιο ανθεκτική. Το Z Flip4 είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικότερο αλουμίνιο ενώ το γυαλί που «ντύνει» τη συσκευή είναι το Gorilla Glass Victus+. Φυσικά, το Z Flip4 παραμένει ανθεκτικό στο νερό, έχοντας πάρει πιστοποίηση IPx8.

Samsung-Galaxy-Unpacked-01

Πάμε να δούμε τι γίνεται και από specs όμως, γιατί κι αυτά έχουν τεράστια σημασία. Ο επεξεργαστής που ενσωματώνει το Flip4 είναι ο καλύτερος που μπορείς να βρεις σε Android smartphone σήμερα, δηλαδή ο Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm. Αυτός συνοδεύεται από 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128, 256 ή 512GB. Παρά τις μικρότερες διαστάσεις, η Samsung κατάφερε να αυξήσει το μέγεθος της μπαταρίας, η οποία έχει χωρητικότητα 3.700mAh. Οι οθόνες του Galaxy Z Flip4 παραμένουν στο ίδιο μέγεθος με την προηγούμενη γενιά, αλλά έχουν αναβαθμιστεί. Εσωτερικά, το Dynamic AMOLED 2X 6,7ʺ πάνελ με ανάλυση 2540×1080 υποστηρίζει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης που ξεκινά από το 1Hz και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 120Hz. Στην εξωτερική πλευρά βρίσκουμε ξανά οθόνη 1,9ʺ. Η βασική διαφορά εδώ εντοπίζεται στη χρηστικότητα που έχει προσθέσει η Samsung. Από την cover screen μπορείς πλέον να αλλάξεις γρήγορες ρυθμίσεις, να ελέγξεις συσκευές smart home μέσω του SmartThings και πολλά άλλα.

Στο κομμάτι της κάμερας, το Samsung Galaxy Z Flip4 έρχεται με τρεις αισθητήρες. Στην εξωτερική πλευρά βρίσκουμε δύο κάμερες, η μία wide και η άλλη ultra-wide. Ο βασικός αισθητήρας (wide) έχει ανάλυση 12MP και διαθέτει μεγαλύτερα pixel, έτσι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερο φως. Σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο OIS, οι λήψεις σε χαμηλό φωτισμό είναι σημαντικά βελτιωμένες. Ο ultra-wide αισθητήρας παραμένει και αυτός στα 12MP, ενώ η τρίτη κάμερας της συσκευής βρίσκεται εντός της εσωτερικής οθόνης και έχει ανάλυση 10MP.

Samsung Galaxy Z Fold4: Βελτιωμένο σε όλους σχεδόν τους τομείς!

Samsung-Galaxy-Unpacked-02-v02

Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθεί και στο Galaxy Z Fold4 η Samsung, με τις αλλαγές να είναι στοχευμένες και να βελτιώνουν την ήδη κορυφαία εμπειρία που προφέρει το flagship foldable smartphone της εταιρείας. Και εδώ, λοιπόν, έχουμε μείωση των εξωτερικών διαστάσεων και των bezels περιμετρικά των δύο οθονών, με την cover screen να αυξάνει ελαφρώς την ανάλυσή της. Η ανθεκτικότητα της συσκευής κυμαίνεται επίσης σε κορυφαία επίπεδα. Και εδώ βρίσκουμε το νέο, ανθεκτικότερο αλουμίνιο, γυαλί Gorilla Glass Victus+ και πιστοποίηση IPx8. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι λεπτότερος και η Samsung λέει πως μπορεί να αντέξει σε 200.000 αναδιπλώσεις!

Το Samsung Galaxy Z Fold4 δεν θα μπορούσε παρά να εξοπλίζεται κι αυτό με το καλύτερο SoC της αγοράς των Android smartphones, δηλαδή τον Snapdragon 8+ Gen 1. Η RAM είναι υπεραρκετή και φτάνει τα 12GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 256GB και μπορεί να φτάσει ακόμα και το 1TB! Οι επιδόσεις της συσκευής θα δείχνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές στην εσωτερική οθόνη Dynamic AMOLED 2X με διαγώνιο 7,6ʺ. Το μέγεθος παρέμεινε το ίδιο αλλά αυτό που άλλαξε είναι πως ο δυναμικός ρυθμός ανανέωσης μπορεί να «πέσει» μέχρι και το 1Hz (120Hz το μέγιστο) ενώ η φωτεινότητα έχει ανέβει στα 1.000nits. Η εξωτερική οθόνη παραμένει στις 6,2ʺ αλλά έχει λίγο υψηλότερη ανάλυση, 2316×904.

Samsung-Galaxy-Unpacked-03

Το σύστημα της  κάμερας δεν θα μπορούσε -προφανώς- να μείνει το ίδιο. Η Samsung φρόντισε να βελτιώσει αρκετά τις κάμερες του Galaxy Z Fold4, ξεκινώντας από τον κύριο αισθητήρα. Αυτός έχει ανάλυση 50MP, διαθέτει OIS, το διάφραγμά του είναι f/1.8 και το μέγεθος των πίξελ αγγίζει τα 2μm (με binning 4-σε-1). Αναβαθμισμένος είναι και ο τηλεφακός. Η ανάλυσή του είναι 10MP και προσφέρει 3X οπτικό zoom αλλά και 30X Space Zoom. Το σύστημα συμπληρώνεται από υπερευρυγώνια κάμερα 12MP. Κάμερα υπάρχει και στην εσωτερική πλευρά και κρύβεται για ακόμα μία φορά κάτω από την οθόνη. Η Under Display Camera του Samsung Galaxy Z Fold4 είναι ανάλυσης 4MP και όταν δεν τη χρησιμοποιείς ξεχνάς ότι υπάρχει. Υπάρχει, όμως, και μία ακόμα κάμερα. Αυτή είναι η selfie κάμερα εντός της cover screen. Μπορεί αυτή να μην είναι under display, αλλά προσφέρει καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας καθώς ενσωματώνει αισθητήρα 10MP. Και μην ξεχνάς πως στην εσωτερική οθόνη του Galaxy Z Fold4 μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το S Pen Foldable Edition, το οποίο έρχεται με νέα features φέτος.

Galaxy Watch5 και Galaxy Buds2 Pro εμπλουτίζουν το οικοσύστημα Samsung

Μπορεί τα νέα foldable smartphones να τράβηξαν -δικαίως- την προσοχή, αλλά δεν παρουσιάστηκαν μόνο αυτά στο Unpacked. Στο event της Samsung γνωρίσαμε επίσης τα νέα wearables της εταιρείας. Η Samsung ανακοίνωσε τη σειρά smartwatch Galaxy Watch 5 και τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds2 Pro.

Samsung-Galaxy-Unpacked-04

Το νέο έξυπνο ρολόι της Samsung θα έρθει σε δύο εκδόσεις, το Galaxy Watch5 και το Galaxy Watch5 Pro. Η απλή έκδοση έρχεται σε μεγέθη 40 και 44 χιλιοστών, ενώ το Watch5 Pro κυκλοφορεί αποκλειστικά σε μέγεθος 45 χιλιοστών. Η σειρά Galaxy Watch 5 δίνει τεράστια έμφαση στην υγεία και την ευεξία όποιου το φοράει γι’ αυτό και προσφέρεται μία σειρά από χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να συλλέξεις χρήσιμα στοιχεία για το σώμα σου και τις συνήθειές σου. Στα Galaxy Watch5 θα βρεις πολύ αναλυτικά στατιστικά ύπνου, μετρήσεις για τη σύνθεση του σώματος και του οξυγόνου στο αίμα, ενώ δεν λείπει και ο ηλεκτροκαρδιογράφος. Μέσα από τις πληροφορίες του ρολογιού μπορείς να ορίσεις τους στόχους που θες να πετύχεις, όπως επιθυμητό βάρος ή ποσοστό λίπους, και αυτό θα σου παρέχει συμβουλές για να τους πετύχεις. Το Galaxy Watch5 Pro ξεχωρίζει για τη αυξημένη ανθεκτικότητά του, χάρη στο σώμα από τιτάνιο και ένα έξτρα επίπεδο γυαλιού από ζαφείρι στην οθόνη. Στο Pro μοντέλο θα βρεις επίσης τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει τοποθετήσει ποτέ η Samsung σε smartwatch, 590mAh. Το Galaxy Watch5 Pro, σύμφωνα με τη Samsung, έχει σχεδιαστεί για τους πιο περιπετειώδεις χρήστες και γι’ αυτό έρχεται με αυξημένη ανθεκτικότητα και μπαταρία, για να μην σταματά ποτέ το ρολόι να σε συνοδεύει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Το οικοσύστημα νέων συσκευών της Samsung ολοκληρώνεται με τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds2 Pro. Η Samsung βελτίωσε τόσο το design όσο και τα χαρακτηριστικά τους και έτσι προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου και πιο άνετη χρήση! Τα Galaxy Buds2 Pro μπορούν να ρυθμίσουν αυτόματα τον ήχο ανάλογα με το χώρο στον οποίο βρίσκεσαι, καταλαβαίνουν πότε ξεκινάς μία συζήτηση και περνάνε από το ANC στο Ambient Mode ενώ προσφέρουν και 360 audio με head tracking, για μία κινηματογραφική εμπειρία surround ήχου. Τα νέα ακουστικά είναι 15% μικρότερα οπότε κάθονται πιο εύκολα στο αυτί σου και μπορείς να τα φοράς για περισσότερη ώρα χωρίς να σε ενοχλούν.

Αυτές ήταν όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις της Samsung από το Unpacked! Προπαράγγειλε από σήμερα το Galaxy Z Fold4 ή το Z Flip4 και πάρε κορυφαία δώρα Samsung!