Summer Gaming: κονσόλες, φορητές και μη, για gaming στις διακοπές

Περίληψη: Το gaming δεν τελειώνει ποτέ! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, με σχολεία και σχολές κλειστά, είναι η τέλεια στιγμή για να παίξεις ό,τι δεν πρόλαβες όλο τον υπόλοιπο χρόνο!

Από… αρχαιοτάτων χρόνων, το gaming είναι άμεσα συνυφασμένο με το καλοκαίρι. Τώρα είναι που οι υποχρεώσεις μειώνονται, οι μέρες είναι πιο μεγάλες, τα σχολεία, οι σχολές και τα πανεπιστήμια είναι όλα κλειστά, επομένως… τι θα κάνεις; Θα διαβάζεις για τον Σεπτέμβρη; Μπααααα… Τώρα είναι η ευκαιρία σου να τερματίσεις αυτό το παιχνίδι με το οποίο κόλλησες τον χειμώνα, να παίξεις αυτό το παιχνίδι που βγήκε αλλά που δεν έχεις προλάβει να το χαρείς, να μαζευτείτε οι φίλοι και να παίξετε. Επιλογές υπάρχουν, είτε είσαι στο σπίτι είτε στο εξοχικό. Το gaming δεν σταματά ούτε όταν φεύγεις για διακοπές!

Gaming στην πόλη

Ακόμη κι αν είσαι από τους «άτυχους» που θα μείνουν στην πόλη, όσο κι αν θες να το παίξεις καΐλα, όταν είσαι gamer όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι σίγουρο το ότι δεν σε νοιάζει, δεν σου αρέσει η ζέστη και οι αθλοπαιδιές στην άμμο, ενώ σαν κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του, το χρώμα του δέρματός σου είναι από κατάλευκο έως… ημιδιάφανο, μιας και έχει να σε δει ήλιος απ' τον Απρίλη. Του '20. Εδώ, στο σπίτι σου έχεις την κονσόλα σου και την τηλεόραση ή την τεράστια οθόνη gaming. Αλλά αν έχεις μείνει πίσω, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να περάσεις στην τελευταία γενιά με το τρομερό PlayStation 5 σε ειδικό bundle με δύο παιχνίδια και έξτρα controller. Στην ίδια κατηγορία, όμως, ανήκει και το επίσης τρομερό Xbox Series X, το οποίο κυκλοφορεί σε τρία bundles μαζί με παιχνίδι (Forza Horizon 5, Halo Infinite, Grand Theft Auto, FIFA 22)!

Η πόλη έχει και τα καλά της, και πιο συγκεκριμένα το γεγονός πως μπορείς να κλειστείς στο σπίτι, να ανοίξεις το κλιματιστικό, να κλείσεις τα παντζούρια για να μη μπαίνει ζέστη, και να λιώσεις… όχι από τον καύσωνα αλλά από το gaming! Και βέβαια, να μαζέψεις και τους κολλητούς και να κάνετε weekends ατελείωτου gaming!

Gaming στις διακοπές

Εδώ έχουμε θέμα. Αν είσαι αναγκασμένος να πας για καλοκαίρι σε κάποιο χωριό ή κάποιο εξοχικό, τα πράγματα δεν είναι και τόσο… μαύρα. Για αρχή, θα κάνεις τα μπάνια σου, εκτός κι αν το χωριό ή το εξοχικό είναι στο βουνό, οπότε… gaming και πάλι gaming! Καταλαβαίνουμε πως δεν είναι πάντοτε εφικτό να κουβαλήσεις την οθόνη και την κονσόλα στο εξοχικό, αλλά υπάρχουν λύσεις! Και βέβαια εννοούμε την εκπληκτική κονσόλα της Nintendo, το Switch, το οποίο έχει κερδίσει το δικό του κοινό! Δεν είναι απαραίτητη η μεγάλη τηλεόραση ή η οθόνη, γιατί το Switch είναι (και) φορητό και έχει τη δική του οθόνη. Μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις ακόμη και στο ΚΤΕΛ, αλλά και στο κρεβάτι! Απλά, θυμήσου να σηκωθείς κάποια στιγμή. Το Switch μπορείς να το βρεις και σε bundle με παιχνίδι, στο Public.gr υπάρχουν πολλά τέτοια bundles για να διαλέξεις το παιχνίδι που σου αρέσει περισσότερο.

Gaming on the go

Αν σε ενδιαφέρει μόνο η φορητότητα, τότε μπορείς να δεις το Switch Lite, αν δεν σε ενδιαφέρει η σύνδεση με τηλεόραση. Βέβαια, και το κανονικό Switch είναι φορητό, αλλά σου επιτρέπει να το συνδέσεις και σε τηλεόραση και να συνεχίσεις το παιχνίδι από εκεί που το άφησες. Εκτός από αυτά, βέβαια, υπάρχει και για τους λάτρεις του παρελθόντος και τους νοσταλγούς του… Game & Watch και κάτι ιδιαίτερο: το Nintendo Game & Watch: The Legend of Zelda, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για όσους έχουν μεγαλώσει με τα παλιά παιχνίδια της σειράς Zelda, ή ακόμη και τους… μαθουσαλίξ (μην τρελαίνεσαι, κι εμείς εκεί είμαστε) που πρόλαβαν τα κλασσικά Game & Watch και θυμόνται Donkey Kong, χταπόδια, πυροσβέστες, Breakout, Zelda και λοιπά, σε μονόχρωμη LCD. Το ολοκαίνουριο Game & Watch έχει οθόνη τελευταίας γενιάς και περιέχει τρία συν ένα παιχνίδια: το The Legend of Zelda και το Zelda II: The Adventure of Link σε έκδοση NES, το The Legend of Zelda: Link's Awakening, αλλά και μια ειδική Zelda-ποιημένη εκδοχή του Vermin! Δεν ξέρουμε πώς σου ακούγεται το να περάσεις τις διακοπές σου με «μόνο» τέσσερα παιχνίδια, αλλά μπορείς να διαπιστώσεις πόσο εθιστικά είναι και γιατί η σειρά Zelda έκανε τέτοιο όνομα!

Αξεσουάρ για gamers

Κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του, έχει και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Στα Public μπορείς να βρεις gaming headsets, χειριστήρια για όλες τις κονσόλες, ειδικά gaming keyboards, αλλά και τιμονιέρες, joysticks και flight controllers για τους φανατικούς των ράλι και των flight simulators. Οι περισσότεροι gamers συνηθίζουν στον controller της κονσόλας τους, αλλά οι πραγματικά φανατικοί έχουν τον δικό τους εξοπλισμό και τα δικά τους αξεσουάρ, τα οποία ανεβάζουν το gaming σε άλλα επίπεδα! Αυτά βέβαια θα τα βρεις στο Public.gr, μαζί με όλα τα top games για κονσόλες και για PC, τελευταίες κυκλοφορίες αλλά και κλασσικά games για να έχεις να ασχολείσαι σε όλες τις διακοπές!