What's new. Τεχνολογία.
Κράτησε τα new year’s resolutions για το 2018 με τεχνολογία!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Κράτησε τα new year’s resolutions για το 2018 με τεχνολογία!
> Κράτησε τα new year’s resolutions για το 2018 με τεχνολογία!
03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Κράτησε τα new year’s resolutions για το 2018 με τεχνολογία!

Καλή χρονιά, λοιπόν, ευτυχές το 2018 και ό,τι ποθείς. Πέραν των ευχών, όμως, τι γίνεται αν αυτό που ποθείς δεν γίνεται να το αποκτήσεις απλά μέσω τύχης ή συγκυρίας, αλλά με επιμονή και σκληρή προσήλωση σε κάποιο πρόγραμμα; Πόσες φορές δεν έχουμε “υποσχεθεί” στον εαυτό μας πως, με την αρχή του νέου χρόνου, θα αρχίσουμε κάτι; Για σκέψου… Το πιο σύνηθες είναι το “να ξεκινήσω δίαιτα” ή “να χάσω βάρος” ή έστω “να αρχίσω γυμναστική“. Αν είσαι — ή έχεις υπάρξει — φοιτητής, σίγουρα θυμάσαι το “να ξεκινήσω σοβαρά διάβασμα“. Ή μπορεί απλά να έχεις πει “να διαβάσω το [X] βιβλίο (που έχει πιάσει αράχνες στο ράφι)”. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, μιας και όλοι μας έχουμε τους μικρούς προσωπικούς δαίμονες που μας κατατρέχουν.
Για να μην αφήσεις, όμως, και αυτή την πρωτοχρονιά να περάσει, υπάρχει η τεχνολογία, η οποία σου δίνει τα εργαλεία που θα αναλάβουν τη δουλειά, υπενθυμίζοντάς σου σε πολύ τακτά διαστήματα πως… ακόμη δεν έχεις κάνει τίποτε ή δίνοντάς σου κίνητρο να ξεκινήσεις.
Για να δούμε τι έχουμε διαθέσιμο!

Nagbot

Το nagbot είναι η ψηφιακή εκδοχή της… μαμάς σου! Αναλαμβάνει να σου παρέχει… γκρίνια σε τακτά χρονικά διαστήματα, με ρυθμιζόμενη… κακία, ώστε να ξεκουνηθείς και να αρχίσεις να κάνεις… ό,τι είναι να κάνεις! Δουλεύει με SMS και, για την ώρα, μόνο σε τηλέφωνα Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά περιμένουμε να “ανοίξει” και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Κράτησε τα new years resolutions για το 2018 με τεχνολογία!

Keep Your Fμς&!#9 Resolutions

Εδώ έχουμε τα μεγάλα μέσα! Αν δεν κρατήσεις την υπόσχεσή σου, πληρώνεις! Για να το χρησιμοποιήσεις, απλά συμπληρώνεις το στόχο, μια ημερομηνία ολοκλήρωσης, βάζεις το ποσό που κρίνεις πως αρκεί για να σε “παροτρύνει”, τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας, και δύο e-mails: ένα το δικό σου κι ένα κάποιου φίλου σου, ο οποίος θα είναι αυτός που θα κρίνει αν όντως κράτησες την υπόσχεσή σου ή όχι! Χα, τι νόμιζες; Μπορείς να λες ψέμματα στον εαυτό σου, ο φίλος σου, όμως, θα ξέρει!

Κράτησε τα new years resolutions για το 2018 με τεχνολογία!Κράτησε τα new years resolutions για το 2018 με τεχνολογία! Κράτησε τα new years resolutions για το 2018 με τεχνολογία!

MOTI AI

Η τεχνητή νοημοσύνη πίσω από το MOTI σου… πιάνει κουβέντα, ώστε να καταλάβει ακριβώς τι θες να πετύχεις αλλά και πως λειτουργείς ως χαρακτήρας, και τελικά σου προτείνει τρόπους δράσης. Βέβαια, η ευθύνη παραμένει δική σου για να κρατήσεις την υπόσχεσή σου, αλλά το MOTI θα σου δείξει τον πιο σωστό τρόπο για να τα καταφέρεις!

Κράτησε τα new years resolutions για το 2018 με τεχνολογία!

JstStrt

Μη βραχυκυκλώνεις, το όνομα είναι σύντμηση του “Just Start“. Και το “μυστικό” του είναι να σε βοηθήσει να μη σπάσεις την αλυσίδα. Ποια αλυσίδα; Μα… την αλυσίδα της καθημερινής — ή έστω απλά τακτικής — δραστηριότητας. Είναι αποδεδειγμένο πως, αν καταγράφεις τακτικά την πρόοδό σου σε κάτι, τότε το τμήμα του εγκεφάλου σου που “γουστάρειαδιάρρηκτες αλληλουχίες πραγμάτων, θα αναλάβει να σε σπρώξει για μια ακόμη μέρα, ώστε να μη σπάσεις το “σερί“.

Hey Habit

Ως συνέχεια του προηγούμενου, εδώ έχουμε ένα ημερολόγιο, το οποίο σε βοηθά να καταγράφεις τις συνήθειές σου μέρα με μέρα. Μπορείς να ορίσεις ποιες μέρες θα γίνεται και ποιες όχι, και βέβαια τσεκάρεις αν το έκανες! Η ίδια αρχή του “μη σπάσεις την αλυσίδα” ισχύει και εδώ, και μάλιστα το βλέπεις στο ημερολόγιό σου με χρωματάκια!

Κράτησε τα new years resolutions για το 2018 με τεχνολογία!

Λοιπόν… εσύ θέτεις τους στόχους και η τεχνολογία αναλαμβάνει να σου δείξει το δρόμο και, ενίοτε, να σε σπρώξει ώστε να μη βρεθείς στα… βουνά και στα λαγγάδια, μαζεύοντας τουλίπες.
Τώρα ξέρεις. Τα υπόλοια είναι στο χέρι σου!

Αμ’ έπος, αμ’ έργον!

Tags: resolutions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog