Η μαγεία της φωτογραφίας: Από το λεύκωμα στη DSLR

Περίληψη: Όπως ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο μπορεί να φέρει «κοντά σου» άλλες εποχές, τοποθεσίες φανταστικές και......

Όπως ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο μπορεί να φέρει «κοντά σου» άλλες εποχές, τοποθεσίες φανταστικές και... μέρη εξωτικά, με τον ίδιο τρόπο και ένα καλό φωτογραφικό λεύκωμα μπορεί να σε γεμίσει εικόνες δυνατές -και ταυτόχρονα υπαρκτές- που δύσκολα θα είχες τη δυνατότητα να αντικρίσεις από κοντά.

Πάρε για παράδειγμα το Amazing Planet του Filip Kulisev, όπου οι 500+ σελίδες του είναι γεμάτες με μοναδικές φωτογραφίες από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Αντίστοιχα, o 6ος τόμος της συλλογής Our World Now του Reuters περιλαμβάνει 330 φωτογραφίες που καλύπτουν τα σημαντικότερα γεγονότα του 2012, ενώ το The Photographer’s Story του Michael Freeman σου δείχνει από πρώτο χέρι πώς μπορείς να πεις μια ιστορία μόνο με εικόνες.

Αν τώρα κοιτάς με δέος τα φωτογραφικά λευκώματα και τα βιβλία φωτογραφίας, καλό είναι να θυμάσαι πως κανένας φωτογράφος δεν γεννήθηκε έτοιμος και πως, για να φτάσει στο σημείο να θαυμάζει ο κόσμος τη δουλειά του, ξεκίνησε με τον εξής απλό τρόπο: πιάνοντας μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια του, κάνοντας συνεχείς δοκιμές και πειράματα μέχρι να βρει το ύφος και το στυλ του.

Σου αρέσει, λοιπόν, η φωτογραφία, αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις; Πολύ απλά πας σε ένα κατάστημα Public ή μπαίνεις στο public.gr και παίρνεις μια δοκιμασμένη DSLR όπως η EOS 200D της Canon. Εξοπλισμένη με APS-C αισθητήρα ανάλυσης 24MP, τεχνολογίας Dual Pixel AF για αξιόπιστη και γρήγορη εστίαση σε βίντεο και φωτογραφία, vari-angle οθόνη αφής 3.0” και συνδεσιμότητα Wi-Fi/NFC για συνεργασία με smartphones, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι πιο σοβαρά με το «άθλημα».

Και αν θέλεις λίγη επιπλέον βοήθεια, ένα βιβλίο όπως το ReadThis If You Want to Take Great Photographs of Places, θα σου μάθει όλα τα κόλπα για να τραβάς όμορφα τοπία, κτίρια και εσωτερικούς χώρους!