5+1 βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για το καλοκαίρι σου

Περίληψη: Δεν ξέρεις ποιο βιβλίο να διαβάσεις στις διακοπές; Σου έχουμε 6 προτάσεις από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο που θα γίνουν οι τέλειοι συνταξιδιώτες σου φέτος το καλοκαίρι!

Έξι βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, 5 μυθιστορήματα και 1 non fiction, ήρθαν για να μπουν κατευθείαν στη summer reading list σου! Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά μόλις κυκλοφόρησαν! Και δεν θα μπορούσαν να φτάσουν σε καλύτερη στιγμή, μια και τώρα επιλέγουμε όλοι τα βιβλία του καλοκαιριού. Άλλωστε ένα βιβλίο δεν λείπει ποτέ από τη βαλίτσα με τα απαραίτητα των διακοπών! Τι λες να μάθουμε περισσότερα για αυτά, ώστε να δεις ποιο θα πάρει θέση στο backpack σου στο επόμενο ταξίδι;

«Η εποχή του κακού» της Deepti Kapoor

Ξεκινάμε με ένα πολυσύνθετο μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην Ινδία. Family saga αλλά ταυτόχρονα και θρίλερ, «Η εποχή του κακού» της Deepti Kapoor μας μεταφέρει στην ινδική επαρχία και στο Νέο Δελχί. Όλα ξεκινούν από ένα τροχαίο δυστύχημα που βάζει σε κίνηση τα γεγονότα. Με τη διαφθορά στη σύγχρονη Ινδία να είναι κομμάτι του status quo, λίγοι και ισχυροί κινούν τα νήματα, και η οικογένεια Ουαντία είναι μία από τις πιο ισχυρές της χώρας. Όταν, λοιπόν, ο Ατζέι, υπηρέτης της οικογένειας, σκοτώνει πέντε ανθρώπους με το αμάξι, η απόδοση δικαιοσύνης μοιάζει απίθανη. Στην ιστορία του Ατζέι θα μπλεχτεί πολύ σύντομα μία δημοσιογράφος, η Νέντα, και ένας από τους κληρονόμους της οικογένειας, ο Σάνι. Με φόντο μία χώρα γεμάτη αντιφάσεις, όπου, από τη μια, κυριαρχούν τα κοσμοπολίτικα πάρτι και, από την άλλη, η απόλυτη φτώχεια, ξετυλίγεται μια ιλιγγιώδης ιστορία εξουσίας, αφοσίωσης, εκδίκησης και οικογενειακών δεσμών.

«Διαλυμένο κορίτσι» της Kathleen Glasgow

Η επόμενη πρότασή μας είναι ένα βιβλίο που έχει συνεπάρει το BookTok και τώρα κυκλοφορεί και στα ελληνικά! Το «Διαλυμένο κορίτσι» της Kathleen Glasgow αφηγείται την ιστορία της Σάρλοτ Ντέιβις. Μπορεί να είναι μόλις 17 χρονών, αλλά έχει ζήσει πολύ περισσότερες τραγωδίες από ό,τι θα έπρεπε για την ηλικία της. Έχει ήδη χάσει πολλά και ζει σε έναν κόσμο στον οποίο πιστεύει ότι πλέον δεν έχει θέση. Βήμα βήμα όμως μαθαίνει να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες και να αντιμετωπίζει τους δαίμονές της. Αυτό που θα τη σώσει είναι οι δημιουργίες της, ο μόνος εύκολος τρόπος που έχει να εκφράζεται. Ένα σπαρακτικό μυθιστόρημα με θέμα τις αυτοκαταστροφικές τάσεις της εφηβείας αλλά και τη θεραπευτική δύναμη της καλλιτεχνικής έκφρασης.

«Perfect day» της Romy Hausmann

Καλοκαίρι ίσον αστυνομικό μυθιστόρημα για πολλούς. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μην ξεχωρίσουμε και ένα συναρπαστικό μυστήριο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο αυτή την εποχή. Το γεμάτο ανατροπές «Perfect day» της Romy Hausmann θα σε κάνει να αναρωτηθείς αν το καλό και το κακό μπορεί να συνυπάρχουν στον ίδιο άνθρωπο. Η εξαφάνιση δέκα μικρών κοριτσιών θα οδηγήσει στη σύλληψη ενός καθηγητή ανθρωπολογίας. Την ίδια ώρα ένα ακόμα κορίτσι εξαφανίζεται σε ένα μικρό χωριό της βαυαρικής υπαίθρου. Η συγγραφέας συνθέτει ένα καθηλωτικό θρίλερ που θα σε ταξιδέψει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

«Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη

Σε γνώριμα μέρη αλλά αρκετά πίσω στο παρελθόν θα σε ταξιδέψει το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη με τίτλο «Μινώταυρος». Όπως ίσως μάντεψες από τον τίτλο, σε αυτό το βιβλίο μεταφερόμαστε στην Κρήτη. Όλα ξεκινούν στα τέλη του 19ου αιώνα, στο τέλος της Τουρκοκρατίας. Ακολουθούν κοσμοϊστορικά γεγονότα, που θα σαρώσουν και το νησί. Για μισό αιώνα ακολουθούμε τον Γιαννιό Αστάκη, από τα νότια της Κρήτης ως την κεντρική Ευρώπη. Η πορεία ενός μόνο ανθρώπου μοιάζει ασήμαντη μπροστά στις μεγάλες στιγμές της Ιστορίας. Έχει μία παράξενη δύναμη ο χρόνος στο πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, και αυτή η εσωτερική προσέγγιση του παρελθόντος κάνει πιο ζωντανές τις στιγμές της αφήγησης, ενώ παράλληλα βάζει και εμάς σε σκέψεις για το παρελθόν που ζήσαμε, τις αποφάσεις που πήραμε, τις στιγμές που θα έρθουν.

«Πανέξυπνα πλάσματα» της Shelby Van Pelt

Όλοι λένε –κι εμείς μαζί– να μην κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Δεν μπορούμε όμως να μην παραδεχτούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από το εξώφυλλο του βιβλίου «Πανέξυπνα πλάσματα» πριν καν το ανοίξουμε! Και όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, εντυπωσιαστήκαμε και από το περιεχόμενό του! Το feelgood μυθιστόρημα της Shelby Van Pelt είναι τόσο ευφάνταστο και δημιουργικό, που μας μάγεψε! Διηγείται την ιστορία της Τόβα, η οποία δουλεύει ως καθαρίστρια σε ένα ενυδρείο. Έχει χάσει τον άνδρα της, ενώ ο γιος της εξαφανίστηκε όταν ήταν μόλις 18 χρονών. Το μυστήριο της εξαφάνισής του τη βασανίζει από τότε και η δουλειά τη βοηθά να ξεχνά για λίγο τους προβληματισμούς της. Μέχρι που θα αναπτυχθεί μια αναπάντεχη φιλία ανάμεσα στην ίδια και τον Μάρκελο! Ποιος είναι ο Μάρκελος; Ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από όσα νομίζει η Τόβα. Και σχεδόν από το πουθενά αυτό το πανέξυπνο πλάσμα θα τη βοηθήσει να μάθει την αλήθεια για την εξαφάνιση του γιου της!

«Καθάρματα» του Patrick Radden Keefe

Η non fiction πρότασή μας για το καλοκαίρι είναι το best seller «Καθάρματα: Απατεώνες, δολοφόνοι, επαναστάτες και εγκληματίες – 12 αληθινές ιστορίες», που εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Στο βιβλίο αυτό ο Patrick Radden Keefe, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της ερευνητικής δημοσιογραφίας, μιλά με πραγματικούς εγκληματίες και προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ των «κακών», αλλά και να καταγράψει αληθινές ιστορίες εγκλήματος. Ποιες είναι οι συνθήκες που οδηγούν κάποιους ανθρώπους στην παρανομία; Πόσο λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ νόμιμου και παρανόμου; 12 πραγματικές ιστορίες γύρω από το έγκλημα, την τιμωρία, τη διαφθορά, τα μυστικά και τα ψέματα συνθέτουν ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου μέχρι την τελευταία σελίδα.

Ποια από τα έξι παραπάνω βιβλία θα σε συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι; Βρες τα όλα στα καταστήματά μας ή στο Public.gr!