«Όταν το σώμα λέει όχι»: Κέρδισε το βιβλίο-φαινόμενο του Gabor Maté

Περίληψη: Πώς μπορεί το στρες να μεταλλαχθεί σε ασθένεια; Το βιβλίο «Όταν το σώμα λέει όχι» εξηγεί τις άγνωστες πτυχές του άγχους και τον τρόπο για να το διαχειριστούμε!

Στρες. Η λεγόμενη και «επιδημία του 21ου αιώνα» λαμβάνει διεθνώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις πλήττοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Από τα παιδιά και τους εφήβους μέχρι τους ενήλικες και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, το στρες στέκεται εμπόδιο στο δρόμο του σύγχρονου ανθρώπου προς την ηρεμία, τη γαλήνη και την απόλαυση της ζωής. Ο αρνητικός αντίκτυπος του στρες στην ψυχική υγεία έχει μελετηθεί διεξοδικά τις τελευταίες δεκαετίες. Όμως οι επιπτώσεις του δεν σταματούν εκεί. Στο παγκόσμιο best seller «Όταν το σώμα λέει όχι» ο Δρ. Gabor Maté μιλά για το συχνά ύπουλο κρυφό στρες, εξηγεί πώς συνδέεται με σοβαρές ασθένειες και μας δείχνει τον τρόπο για να απαλλαγούμε οριστικά από αυτό.

«Όταν το σώμα λέει όχι»: Από την Αποδοχή στην Αυτονομία

Ποιο είναι το κόστος του κρυφού στρες; Αφορά μόνο την ψυχική μας υγεία; Κατά πόσο οδηγεί στην εμφάνιση σωματικών παθήσεων και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει και εξερευνά ο Gabor Maté στο βιβλίο του «Όταν το σώμα λέει όχι», που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά από την Key Books.

Αντλώντας στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες, καθώς και από τις αληθινές ιστορίες των ασθενών του, ο Δρ. Maté αναλύει πώς το στρες πυροδοτεί και εντείνει την εκδήλωση μιας σειράς ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η αρθρίτιδα, o καρκίνος και αρκετά αυτοάνοσα. Ο βραβευμένος ψυχίατρος παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο τα καταπιεσμένα συναισθήματα, συχνά απότοκα της παιδικής ηλικίας, εξελίσσονται σε γενεσιουργό αιτία πολλών παθήσεων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «όταν δεν μας επιτρέπεται να μάθουμε να λέμε όχι , μπορεί τελικά να το πει το σώμα μας αντί για εμάς».

otan-to-swma-leei-oxi-gabor-mate-01

Για τον Gabor Maté, σώμα και μυαλό βρίσκονται πάντα σε σύνδεση και η σύνδεση αυτή οφείλει για τον ίδιο να βρίσκεται στον πυρήνα της ιατρικής. Για το λόγο αυτό ο συγγραφέας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας τους 7 Κανόνες της Θεραπείας για να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από το βάρος του στρες. Ξεκινώντας από το στάδιο της «Αποδοχής» και καταλήγοντας σε αυτό της «Αυτονομίας» είμαστε πλέον σε θέση να βελτιώσουμε την υγεία μας, τη διάθεσή μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Gabor Maté: Ένας πρωτοπόρος θεραπευτής του νου

Καταξιωμένος επιστήμονας, διάσημος ομιλητής και best selling συγγραφέας, ο Gabor Maté συνδυάζει εδώ και δεκαετίες τις γνώσεις του στην ψυχιατρική, με καινοτόμες επιστημονικές μεθόδους αλλά και τα προσωπικά του βιώματα. Ο ίδιος είναι ειδικός σε θέματα τραύματος, εξαρτήσεων και στρες καθώς και συνδημιουργός της πρωτοποριακής θεραπευτικής μεθόδου «compassionate inquiry». Η θεραπευτική προσέγγιση που ανέπτυξε ο Gabor Maté έχει φέρει στο προσκήνιο μια νέα οπτική για την φροντίδα όλων όσων έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Όπως και σε όλα τα βιβλία του έτσι και εδώ, ο Ουγγροκαναδός θεραπευτής καταφέρνει να περιγράψει περίπλοκες βιοχημικές διεργασίες με ζωντάνια, σαφήνεια και απόλυτη ενσυναίσθηση, δημιουργώντας έναν οδηγό για το ευ ζην που μιλά απευθείας στην καρδιά του αναγνώστη. Συγγραφείς όπως η Naomi Klein και ο Bruce Lipton έχουν χαιρετίσει επανειλημμένα το έργο του Gabor Maté, ο οποίος στα 79 του χρόνια συνεχίζει να πρωτοπορεί χαράσσοντας νέους δρόμους στην ανθρώπινη σκέψη.

«Όταν το σώμα λέει όχι» Διαγωνισμός

Τα Public και οι εκδόσεις Key Books κάνουν δώρο τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Όταν το σώμα λέει όχι» σε τρεις (3) τυχερούς αναγνώστες. Για να κάνεις δικό σου το best selling βιβλίο του Gabor Maté, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό έως τις 13 Μαρτίου. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Για ακόμα περισσότερα βιβλία που θα σε βοηθήσουν να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, πέρνα μια βόλτα από τα βιβλιοπωλεία των καταστημάτων μας, όπως πάντα, μείνε συντονισμένος στο Public Blog. Καλό διάβασμα!