«Ρεζέρβα»: Κέρδισε την αποκαλυπτική βιογραφία του πρίγκιπα Χάρι

Περίληψη: Μία αφιλτράριστη οπτική στα ενδότερα της Βασιλικής Οικογένειας αναμένεται να μας δώσει η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι, «Ρεζέρβα», που κυκλοφορεί σύντομα.

Λίγους μήνες μετά το θάνατο της γιαγιάς του, Βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Χάρι είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του. Το «Ρεζέρβα», τίτλος που ο ίδιος επέλεξε, θα γίνει διαθέσιμο στις 10 Ιανουαρίου 2023. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, ενώ την ίδια στιγμή θα κυκλοφορήσει σε 16 διαφορετικές γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Στο «Spare», όπως είναι ο αγγλικός τίτλος του βιβλίου, ο Δούκας του Σάσεξ μοιράζεται τη δική του πλευρά της ιστορίας. Μιας ιστορίας που ξεκίνησε με τον οδυνηρό χαμό της μητέρας του και έφτασε μέχρι και την έξοδό του από την Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας. Ο πρίγκιπας Χάρι υπόσχεται μία ακριβή και απόλυτα αληθινή περιγραφή της ζωής του και το «Ρεζέρβα» είναι ήδη ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα βιβλία της νέας χρονιάς.

Την ωμή αλήθεια μοιράζεται ο πρίγκιπας Χάρι στο «Ρεζέρβα»

Ως παιδιά της Βασιλικής Οικογένειας, ο Χάρι και ο Γουίλιαμ είναι λογικό να βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας από την πρώτη στιγμή. Το γεγονός που εστίασε το φακό αποκλειστικά επάνω τους, όμως, ήρθε στις 6 Σεπτεμβρίου 1997. Την ημέρα της κηδείας της μητέρας τους, η εικόνα των δύο αγοριών έκανε το γύρο του κόσμου. Μόνο να φανταστούμε τον πόνο τους μπορούμε. Αλλά τώρα έχουμε την μαρτυρία του πρίγκιπα Χάρι να μας μιλά για το πως έζησε αυτή την προσωπική τραγωδία. Με απαρχή αυτή την οδυνηρή στιγμή, ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του. Από τις καλύτερες μέχρι τις χειρότερες στιγμές, όλες έχουν θέση σε αυτό το βιβλίο. Μόνο έτσι η εικόνα θα ήταν πλήρης.

Βρισκόμαστε μόνο λίγες μέρες πριν την έκδοσή του, οπότε δεν γίνεται να μην αναρωτιόμαστε ποια μυστικά θα αποκαλυφθούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ο πρίγκιπας Χάρι έχει αποποιηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα από το 2020 και από τότε είναι ανεξάρτητος. Κομβικό ρόλο για αυτή την απόφαση έπαιξε ο γάμος του με την Μέγκαν Μαρκλ. Για το Megxit έχουμε ήδη μάθει αρκετά πράγματα, μέσα από το βιβλίο «Finding Freedom». Παρότι σκιαγραφείται εκτενώς το παρασκήνιο της εξόδου του Χάρι και της Μέγκαν σε αυτό το έργο, δεν γράφτηκε από τους ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα. Μεταξύ όλων των άλλων λοιπόν, το «Ρεζέρβα» είναι και μία πρωτογενής πηγή για την πολύκροτη αποχώρηση των Μέγκαν και Χάρι από τη Βασιλική Οικογένεια. Κι αυτό είναι ένα από τα βασικά κίνητρα πίσω από την έκδοση αυτού του βιβλίου, να μοιράσει ο πρίγκιπας Χάρι τη δική του οπτική της ιστορίας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν επηρέασαν το περιεχόμενο

Πολλά έχουν αλλάξει από την ανακοίνωση του βιβλίου μέχρι την έκδοσή του. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή, ο πατέρας του είναι πλέον ο Βασιλιάς της Αγγλίας και η Καμίλα βρίσκεται δίπλα του. Λόγω των εξελίξεων, η κυκλοφορία του βιβλίου αναβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα. Οι σημαντικές και άμεσες αλλαγές που έφερε στο σκηνικό της Βασιλικής Οικογένειας ο θάνατος της Ελισάβετ δεν επηρέασαν το περιεχόμενο του βιβλίου όμως. Παρότι το «Ρεζέρβα» αναμένεται να περιλαμβάνει ιστορίες που ίσως φανούν ασεβείς προς την Βασιλική οικογένεια και την Ελισάβετ, λόγω της χρονικής συγκυρίας, η έκδοσή του θα προχωρήσει κανονικά. Ακόμα και για την ίδια την Αγγλία και τη μοναρχία ίσως αποτελέσει πρόβλημα αυτό το βιβλίο, λόγω της επιδείνωσης της εικόνας του θεσμού στους πολίτες και της αστάθειας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κάτι το οποίο βάζει σε επισφαλή θέση και την εικόνα που έχει καλλιεργήσει ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι. Παρ’ όλα αυτά, η έκδοση του βιβλίου δεν σταμάτησε και το «Ρεζέρβα» κυκλοφορεί στις 10 Ιανουαρίου 2023.

Το νόημα πίσω από τον τίτλο «Ρεζέρβα»

Ο τίτλος «Ρεζέρβα» ίσως μοιάζει λίγο παράξενος, όταν τον διαβάζεις για πρώτη φορά. Είναι 100% ταιριαστός όμως. Ως ο νεότερος γιός του Καρόλου και της Νταϊάνα, έγινε κατανοητό από την αρχή πως εκείνος αποτελούσε την «ρεζέρβα» της οικογένειας, όσον αφορά τη διαδοχή στο θρόνο και όχι μόνο. Ο Γουίλιαμ, ως πρωτότοκος, θα αναλάβει τα καθήκοντα του Βασιλιά μετά το θάνατο του πατέρα του, κάτι που άφησε τον Χάρι να αναζητά το ρόλο του στην οικογένεια και κάποιον σκοπό για τη ζωή του. Για το λόγο αυτό, παράλληλα με την καταγραφή της δικής του πλευράς της ιστορίας, το «Ρεζέρβα» λειτουργεί και ως μία μορφή ενδοσκόπησης για τον πρίγκιπα Χάρι.

Αν θέλεις να είσαι από τους πρώτους που θα διαβάσουν την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι, μπορείς να προπαραγγείλεις από τώρα το «Ρεζέρβα»!

Διαγωνισμός: Κέρδισε το «Ρεζέρβα»

Τα Public χαρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Ρεζέρβα» σε ισάριθμους (3) τυχερούς αναγνώστες. Για να το διεκδικήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!