Netflix από το κινητό; Βρες το κατάλληλο smartphone για μέγιστη απόλαυση

Περίληψη: Μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν μιλούσαμε για τηλεόραση όλοι αναφερόμασταν στη γνώ Τα τελευταία χρόνια...

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν μιλούσαμε για τηλεόραση όλοι αναφερόμασταν στη γνώ Τα τελευταία χρόνια όμως, με την εκρηκτική αύξηση του streaming, η τηλεόραση μπορεί να σε ακολουθεί παντού, μέσα από το smartphone, το tablet ή το laptop σου. Ειδικά το smartphone, που είναι πάντα μαζί σου, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δεις το οτιδήποτε.

Η διασημότερη υπηρεσία streaming περιεχομένου είναι φυσικά το Netflix, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στα περισσότερα smartphone. Δεν θα σου δώσουν όλα τα smartphone την ίδια εμπειρία θέασης όμως. Για την καλύτερη δυνατή εικόνα θες ένα κινητό του οποίου η οθόνη να υποστηρίζει HDR (High Dynamic Range). Το HDR είναι ένας όρος που ίσως έχεις δει στις τηλεοράσεις αλλά εδώ και λίγο καιρό υπάρχει και σε smartphone. Μία οθόνη HDR σου προσφέρει μεγαλύτερη αντίθεση, πιο ζωντανά χρώματα αλλά και υψηλότερη φωτεινότητα. Για την βέλτιστη εμπειρία θέασης από το κινητό πρέπει να επιλέξεις ένα smartphone με οθόνη OLED. Το Netflix παράγει μεγάλο αριθμό σειρών και ταινιών σε HDR οπότε ένα smartphone με OLED HDR οθόνη θα σου δώσει την καλύτερη εικόνα.

Τα Samsung Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+, που μόλις κυκλοφόρησαν, είναι οι ιδανικές συσκευές για Netflix. Διαθέτουν το κορυφαίο Dynamic AMOLED πάνελ της Samsung, το οποίο προσφέρει το εξελιγμένο πρότυπο HDR10+. Το ίδιο πάνελ θα βρεις και στη σειρά Galaxy S10.

Το HDR10+ είναι μία μετεξέλιξη του HDR10 που υποστηρίζουν οι περισσότερες συσκευές. Αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με ένα smartphone με HDR10 οθόνη είναι η δυναμική αλλαγή της φωτεινότητας και η προσαρμογή των χρωμάτων σε κάθε καρέ του βίντεο. Σε αντίθεση με το HDR10 που διαθέτει «στατικές» πληροφορίες HDR, μία οθόνη HDR10+ παράγει ακόμα καλύτερο χρωματικό αποτέλεσμα.

Αν για διάφορους λόγους, τα καινούργια smartphone της Samsung δεν σου ταιριάζουν, τότε διάλεξε μία συσκευή που να υποστηρίζει HDR10. Ακόμα και το «απλό» HDR10 διαθέτει πολύ καλύτερη εικόνα από οποιοδήποτε SDR (Standard Dynamic Range) περιεχόμενο. Μερικά από τα smartphone με τις ποιοτικότερες HDR10 οθόνες είναι τα iPhone XS και XS Max, οι σειρές Huawei P30 και P20 και το Xiaomi Mi Mix 3.

Αν το binge watching έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου και δεν χάνεις την ευκαιρία να δεις κι από ένα επεισόδιο με την πρώτη ευκαιρία, τότε διάλεξε και το κατάλληλο κινητό για να το απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο. Ένα smartphone με OLED HDR οθόνη σου προσφέρει την κορυφαία εμπειρία θέασης για Netflix αλλά και για όποια άλλη υπηρεσία streaming χρησιμοποιείς.