Ανακοινώθηκε το Call of Duty: Black Ops 6, πάει για φθινόπωρο του 2025 το GTA 6

Περίληψη: Με Call of Duty: Black Ops 6, GTA 6 και Elden Ring κύλησε η εβδομάδα στον κόσμο του gaming. Ας δούμε μαζί όλες τις τελευταίες ειδήσεις!

Με πολλές και σημαντικές ειδήσεις από αγαπημένες σειρές παιχνιδιών κλείνει ακόμη μια gaming εβδομάδα. Δια «στόματος» Microsoft και Activision ακούσαμε και επίσημα πλέον το νέο Call of Duty: Black Ops. Μάλιστα, σύντομα αναμένουμε και την επίσημη παρουσίαση του νέου παιχνιδιού. Νεότερα έχουμε και για το πολυαναμενόμενο GTA 6 ενώ η Bandai Namco κυκλοφόρησε ακόμα ένα trailer για το συναρπαστικό Elden Ring: Shadow of the Erdtree. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά όλα τα νεότερα από τη βιομηχανία του gaming!

Ανακοινώθηκε το Call of Duty: Black Ops 6

Microsoft και Activision ανακοίνωσαν και επίσημα το Call of Duty: Black Ops 6. Το νέο game της σειράς θα παρουσιαστεί επίσημα στο πλαίσιο του Summer Game Fest και αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Xbox Games Showcase. Η πρώτη εκδήλωση της Microsoft ξεκινάει στις 22:00 ώρα Ελλάδος στις 9 Ιουνίου, ενώ δύο ώρες αργότερα θα γίνει και η παρουσίαση του Call of Duty: Black Ops 6 με ένα ξεχωριστό Direct.

Video Duration
0:42

Το GTA 6 έρχεται το επόμενο φθινόπωρο

Μπορεί μέχρι και πριν από μερικές ημέρες να γνωρίζαμε απλά πως το GTA 6 θα κυκλοφορήσει το «2025», αλλά πλέον η κατάσταση άλλαξε. Η Take Two Interactive και ο CEO της Strauss Zelnick, έδωσαν ένα πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το πότε μπορούμε να περιμένουμε το πλέον αναμενόμενο video game της τελευταίας πενταετίας. Τώρα, το πλαίσιο αυτό αναφέρει «φθινόπωρο 2025». Ο Zelnick σημείωσε πως «όσο πλησιάζουμε στο οικονομικό έτος 2025 με θετικό momentum, αναμένουμε τζίρο 5,55 έως 5,65 δισεκατομμύρια δολάρια και στις προβλέψεις μας είναι και η κυκλοφορία του GTA 6 που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2025. Τόσο εμείς, όσο και η Rockstar Games, είμαστε σίγουροι πως η εταιρεία θα παραδώσει μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας και θα πετύχει νέα ρεκόρ πωλήσεων που θα βοηθήσουν τα οικονομικά της Take Two για τα επόμενα 3 χρόνια». Το GTA 6 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει για PS5 και Xbox Series X/S.

To story trailer του Elden Ring: Shadow of the Erdtree είναι γεγονός

Η Bandai Namco και η FromSoftware δημοσίευσαν το νέο trailer για το Elden Ring: Shadow of the Erdtree, το οποίο εστιάζει στην ιστορία του νέου αυτού τμήματος για το πετυχημένο και πολυβραβευμένο game. Το υλικό έκανε ντεμπούτο μέσα από τα επίσημα social media του game και μπορείς να το δεις στη συνέχεια του κειμένου μας. Οι παίκτες ταξιδεύουν στο Land of Shadow, ένα μέρος κοντά στο Erdtree, όπου η θεά Marika κυριαρχεί. Σε αυτές τις νέες περιοχές οι παίκτες θα ανακαλύψουν νέα σκοτεινά μυστικά και προκλήσεις. Το Elden Ring: Shadow of the Erdtree είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία στις 21 Ιουνίου 2024 για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και θα απαιτείται από τους παίκτες να έχουν αγορασμένο και εγκατεστημένο το αρχικό game. Ο δημιουργός του τίτλου, Hidetaka Miyazaki, άφησε πρόσφατα ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο expansion για το Elden Ring, αλλά και για ένα πιθανό sequel του τίτλου.

Video Duration
3:15

Έρχονται τα ετήσια Days of Play με πολλές προσφορές

Μπορεί η Sony και το PlayStation να έχουν… αποσυρθεί από μεγάλα gaming events της βιομηχανίας, ωστόσο παράλληλα με τους εορτασμούς της περιόδου, τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια σειρά από προσφορές υπό την ονομασία Days of Play. Φαίνεται πως και φέτος θα έχουμε κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν insiders της αγοράς. Οι προσφορές αναμένεται να καλύψουν τόσο το hardware του PlayStation (PS5, PSVR2, χειριστήρια DualSense κ.α.), αλλά και παιχνίδια για τα PS4 και PS5, και υπηρεσίες (PS Plus). Στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, οι προσφορές στο PS Plus φτάνουν το 25%-30% και οι εκτιμήσεις των ειδικών δείχνουν πως οι φετινές προσφορές των Days of Play θα ξεκινήσουν στις 29 Μαϊου και θα πάνε έως και τις 12 Ιουνίου. Θα τελειώσουν δηλαδή παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Summer Game Fest και των ειδικών events που θα πραγματοποιηθούν στο Los Angeles.

2K: Ένας μεγάλο franchise επιστρέφει το καλοκαίρι

Η ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των καλοκαιριών εορτασμών και του Summer Game Fest 2024 θα αποκαλύψει την επιστροφή ενός πολύ αγαπημένου της franchise. H εταιρεία αρκέστηκε στο να πει ότι μία από τις «μεγαλύτερες» και πιο «αγαπημένες» σειρές video games θα επιστρέψει το φετινό καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στην παρουσίαση του Geoff Keighley που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου. Ακριβώς στα μεσάνυχτα προς 8 του μήνα για τη χώρα μας. Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι πως είτε θα δούμε για πρώτη φορά το νέο Mafia game που εικάζεται πως αναπτύσσεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια, είτε το νέο μέρος της σειράς BioShock που θα ανοίξει τον κύκλο μιας νέας τριλογίας. Περισσότερα τις επόμενες μέρες λοιπόν!

Η Nintendo εξαγοράζει την Shiver Entertainment

H Nintendo δεν είναι από τις εταιρείες που μας έχει συνηθίσει στις εξαγορές studios και γενικότερα οι σχετικές της ανακοινώσεις της είναι λίγες. Ωστόσο φαίνεται πως επενδύει αρκετά στις μεταφορές τίτλων και έτσι προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση. Όπως ανακοίνωσε (χωρίς, όμως, πολλές πληροφορίες), η ιαπωνική εταιρεία θα εξαγοράσει την αμερικανική Shiver Entertainment, την ομάδα που είναι υπεύθυνη για μερικές μεταφορές σημαντικών παραγωγών στο Nintendo Switch. H Nintendo κατέληξε σε σχετική συμφωνία με την Embracer Group AB για την εξαγορά του 100% της ομάδας ανάπτυξης. Η Shiver Entertainment ιδρύθηκε το 2012 και έχει εργαστεί στην μεταφορά των Hogwarts Legacy και Mortal Kombat 1 στο υβριδικό σύστημα της Nintendo. Η πιο πρόσφατη εξαγορά της Nintendo ήταν αυτή της Dynamo Pictures (νυν Nintendo Pictures) το 2022, ενώ πιο πριν είχε εξαγοράσει τις Next Level Games (2021) και Monolith Soft (2007). Προφανώς και αυτή η εξαγορά θα παίξει σημαντικό ρόλο και στα όσα θα έρθουν στο νέο Nintendo Switch που αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Νέο trailer με πολλές υποσχέσεις για το Black Myth: Wukong

To Black Myth: Wukong είναι από τα παιχνίδια που εμφανίστηκαν από το πουθενά και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όλων. Η ομάδα ανάπτυξής του (Game Science) παρουσίασε στο πλαίσιο του WeGame Tonight 2024 event της Κίνας ένα νέο trailer που εστιάζει στην ιστορία, η οποία θα μας ταξιδέψει στην κινεζική μυθολογία. Το story του βασίζεται στο Journey to the West, ένα θρυλικό κινεζικό novel και θα βάλει τους παίκτες μπροστά σε πολλές μάχες και εξερευνήσεις σε μια μαγική περιοχή. Τα boss fights που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακά, ενώ και τα γραφικά έχουν αφήσει πολλές υποσχέσεις. Το Black Myth: Wukong αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Video Duration
1:54

Stellar Blade: Πιθανό sequel και PC έκδοση

Το Stellar Blade κατάφερε να κυκλοφορήσει αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τόσο του franchise, όσο και του ίδιου του studio. Φαίνεται μάλιστα πως η ομάδα ανάπτυξής του (Shift Up) σκέφτεται ήδη την μεταφορά του και στο PC. Η εταιρεία ήδη εργάζεται πάνω σε ένα cross-platform game με την κωδική ονομασία Project Witches, το οποίο βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, με σχέδια να διατεθεί σε PCs, κινητά και κονσόλες κάποια στιγμή μέσα στο 2027, με την υποστήριξη cross-play. Παράλληλα, η ομάδα ανάπτυξης καταγράφει τα θετικά σχόλια που ήδη έχει λάβει δηλώνοντας ανεπίσημα πως σκέφτεται πολύ έντονα την πιθανότητα ενός sequel. To Stellar Blade κυκλοφόρησε στις 26 Απριλίου για το PS5, με την υποστήριξη της Sony Interactive Entertainment.