Let's make a list: Όσα χρειάζεσαι για μια καλύτερη χρονιά!

Περίληψη: Όλοι καταπιανόμαστε με (γραπτές ή νοητές) λίστες για να γίνουμε φέτος η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ε, λοιπόν, όχι άλλα σχέδια, περνάμε στην πράξη!

Είναι, ίσως, η πιο κοινή σκέψη τις πρώτες μέρες κάθε νέας χρονιάς: τι δεν κάναμε καλά, τι θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε φέτος, πώς θα εξελιχθούμε, τι θα διορθώσουμε και ποιες από τις καλές μας συνήθειες θα κρατήσουμε;

Με λίγα λόγια όλοι καταπιανόμαστε με (γραπτές ή νοητές) λίστες για να γίνουμε φέτος η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ε, λοιπόν, όχι άλλα σχέδια, περνάμε στην πράξη!

Ξεκινάμε από τον ευσεβή πόθο όλων μας: να γίνουμε (ή να παραμείνουμε) fit. Για να διατηρήσουμε τις υγιεινές μας συνήθειες, χρειαζόμαστε άξιους συμπαραστάτες: όργανα και αξεσουάρ γυμναστικής για άσκηση εντός του σπιτιού. Ένα μονόζυγο τοίχου, ένας ανθεκτικός διάδρομος ή ένα καλό ποδήλατο γυμναστικής θα σου λύσουν τα χέρια. Θα χρειαστείς σίγουρα βαράκια ενώ με τα κατάλληλα crossfit ropes -μόλις ο καιρός καλυτερεύσει- θα μεταφέρεις την αγαπημένη σου προπόνηση στην εξοχή!

Περισσότερο διάβασμα: Είτε τα ονομάσουμε βιβλία αυτοβελτίωσης είτε... προσωπικής ανάπτυξης, τα βιβλία που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι υπάρχουν σχεδόν από τη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκίνησε να γράφει. Έγιναν αγαπημένα αναγνώσματα περί τα τέλη του 20ού αιώνα, εποχή όπου κυκλοφόρησαν σημαντικές εκδόσεις του είδους βασισμένες τόσο την επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και τη διάθεση του σύγχρονου ανθρώπου να θέτει στόχους, να τους πετυχαίνει και να τους ξεπερνά. Η αρχή της χρονιάς είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τα ξεφυλλίσουμε!

Νέα χρονιά σημαίνει και ευκαιρία να ανανεώσουμε το σπίτι, για θετικά vibes και όμορφες στιγμές Μήπως αναζητάς ένα πιο άνετο κρεβάτι, για ανέμελο ύπνο, και ένα λειτουργικό γραφείο -μαζί φυσικά με την κατάλληλη καρέκλα- για να δουλεύεις πιο συγκεντρωμένα και αποτελεσματικά; Από κοντά και μια βιβλιοθήκη, για να έχεις τακτοποιημένα (όσο γίνεται) βιβλία και σημειώσεις. Πάμε και στα πιο πρακτικά, π.χ. μια άνετη ντουλάπα, για να βάλεις στις σωστές θέσεις ρούχα και παπούτσια από την αρχή. Μήπως ο καναπές σου θέλει... φρεσκάρισμα για περισσότερες ώρες χαλάρωσης με φίλους, άνετο διάβασμα και «λιώσιμο» σε games και Netflix; Σίγουρα θα χρειαστείς και ένα τραπεζάκι για πολλές-πολλές χρήσεις! 

Video Duration
1:56


Φέτος θα προσέχουμε όσα τρώμε λίγο παραπάνω - οπότε ας πάρουμε μερικές ωραίες ιδέες από τα μαγειρέματα του Χρήστου Βέργαδου και το Public Cooking Challenge, γιατί τα γλυκά μπορεί να είναι απολαυστικά χωρίς υπερβολές. Και φυσικά θα ξεκινήσουμε τη χρονιά με healthy διάθεση εξασφαλίζοντας έναν καλό αποχυμωτή και ένα δυνατό multi ή blender, γιατί τα υγιεινά smoothies και οι χυμοί θα είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας.

Για το τέλος, λίγο παραπάνω self care. Που σημαίνει να βρούμε τα είδη περιποίησης που μας ταιριάζουν (ανδρικά και γυναικεία), αρώματα, καλλυντικά και όσα μας κάνουν να νιώθουμε πιο όμορφοι και υγιείς!

Με ένα κλικ στο public.gr θα βρεις όλα όσα περιλαμβάνει η λίστα σου για τη νέα χρονιά! Εσύ από πού θα ξεκινήσεις;