Windows 10X & Surface Neo: Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας!

Περίληψη: Η νέα παραλλαγή των Windows 10 αλλά και η εντυπωσιακή συσκευή που θα τα αξιοποιούσε μπαίνουν στον «πάγο»!

Έχουμε ξαναγράψει για τα Windows 10X αλλά και το Surface Neo της Microsoft. Ας κάνουμε ένα γρήγορο refresh: το Neo είναι μια... νέα πρόταση στις συσκευές που βρίσκονται ανάμεσα στους κόσμους των tablets, των laptops και των convertibles. Το νέο Surface Neo ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα – τουλάχιστον έτσι έλεγαν οι φήμες και η Microsoft – και οι πρώτες εικόνες απεικόνιζαν μια πρωτοποριακή συσκευή που θύμιζε μεν laptop αλλά με δύο οθόνες.

Οι νέες πληροφορίες που ήρθαν από τα έγκατα της εταιρείας του Bill Gates αναφέρουν ότι ο στόχος έχει επαναπροσδιοριστεί και τα Windows 10X τελικά δεν θα στοχεύουν μηχανήματα με δύο οθόνες. Ο νέος στόχος είναι τα μηχανήματα με μία οθόνη!

Τι πρωτότυπο, θα πείτε. Μία οθόνη; Μα... δεν το έχουμε ξαναδεί! Ναι, εντάξει, δεν είναι πρωτότυπο· πρωτότυπο θα ήταν να έχουμε δύο οθόνες. Τα σημεία-κλειδιά σε αυτή την αλλαγή είναι δύο: το πρώτο είναι πως η Microsoft δεν θα ήταν η πρώτη που παρουσιάζει υπολογιστή με δύο οθόνες, ο οποίος ανοίγει σαν βιβλίο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και δεν ήταν καλό. Όσοι επιχείρησαν κάτι ανάλογο στο παρελθόν, το μετάνιωσαν και τελικά οι χρήστες συνέχισαν να χρησιμοποιούν τη μία οθόνη ενώ η άλλη παρέμενε μονίμως αναξιοποίητη. Το δεύτερο σημείο-κλειδί έρχεται από τη Samsung πρωτίστως και από τις άλλες εταιρείες κατασκευής οθονών δευτερευόντως. Και είναι ότι οι εταιρείες αυτές απέδειξαν πως οι εύκαμπτες αναδιπλούμενες οθόνες είναι τεχνολογία υπαρκτή και σταθερή.

Μαζί με το νέο στόχο των Windows 10X η Microsoft άλλαξε και τη σχεδίαση του Surface Neo, κάνοντάς το -ναι, το μαντεύεις- μίας οθόνης!

Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι το πώς θα πάρουν τα «χαρμόσυνα» νέα οι συνεργάτες της Microsoft και δη όσοι έχουν επενδύσει σχεδιάζοντας μηχανήματα με δύο οθόνες, όπως οι Dell και Lenovo. Ειδικά καθώς οι εταιρείες αυτές σχεδίαζαν να κυκλοφορήσουν τα νέα μηχανήματα μέχρι τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

Οι επίσημες – ανεπίσημες αιτίες της αλλαγής πλεύσης στην χρονική τοποθέτηση των νέων Windows 10X και του νέου Surface αναφέρουν προβλήματα στη μεταφορά υλικών και πρώτων υλών, τα οποία έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως. Όπως και να έχει, τόσο τα Windows 10X όσο και το Surface Neo, είναι από τα πράγματα που δεν πρόκειται να δούμε το 2020!