F1 22: Το νέο παιχνίδι Formula 1 συνεχίζει την ιστορία

Περίληψη: Το F1 22, το νεότερο game με πρωταγωνιστές οδηγούς και μονοθέσια της Formula 1, κυκλοφορεί! Ας θυμηθούμε την ιστορία των racing games μέχρι το F1 22.

Η σειρά παιχνιδιών που ασχολούνται με τη Formula 1 μετρά ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του F1 22 από την EA και την Codemasters, κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν των racing games που έχουν σχέση με το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα πρώτα παιχνίδια σχετικά με τη Formula 1

Τα πρώτα δείγματα γραφής αγωνιστικών παιχνιδιών που ασχολήθηκαν με τη Formula 1 εμφανίζονται από τα 70s, όταν και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε games όπως τα Speed Race και Gran Trak 10. Το πρώτο πραγματικό F1 videogame έρχεται το 1976 από την Namco με την ονομασία F-1.

Video Duration
8:05

Το ενδιαφέρον των χρηστών είχε κερδίσει και στην δεκαετία των 80s το Super Sprint, αλλά και το sequel του, Championship Sprint, τα οποία προσέφεραν μια οπτική από πάνω από την πίστα και με τον παίκτη να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερα αντίπαλα μονοθέσια, αλλά και τα όρια της πίστας.

Video Duration
10:42

Το πρώτο τρισδιάστατο παιχνίδι στην αγορά των F1 games έρχεται από την Namco το 1988 με τον τίτλο Winning Run, που κατά πολλούς θεωρείται ακόμη από τα πιο υποτιμημένα games του είδους.

Video Duration
8:49

Formula 1 games και επίσημα

Τα πρώτα επίσημα αδειοδοτημένα games στην αγορά της Formula 1 ξεκινούν στις αρχές των 90s με πρώτο και καλύτερο το F-1 Grand Prix του 1991. Άδεια για παιχνίδια από τη FIA είχε και η Ubisoft, η οποία ωστόσο τη μεταβίβασε στην EA για να βγουν τα F1 Challenge 99 έως και 02.

Video Duration
12:31

Προσπάθειες βλέπουμε στην αγορά και από τη SEGA με το F1 Challenge, την Bizarre Creations με το Formula 1 για το PlayStation, αλλά και την EA με το EA Sports F1 Series. Η Sony διατηρούσε τα αποκλειστικά δικαιώματα για παιχνίδια Formula 1 από το 2003 έως και το 2006, όταν και αποφασίζει πως δεν έχει άλλο εμπορικό νόημα μια τέτοια κίνηση. Κάπως έτσι, η Codemasters αναλαμβάνει τα ηνία, ξεκινώντας με το F1 2009 για Wii, PSP και iOS.

Video Duration
0:43

Τι σε περιμένει στο F1 22

Στα τέλη του 2020, η EA εξαγοράζει την Codemasters και έτσι περνάει ξανά στα χέρια της η σειρά με έμμεσο τρόπο. Από το 2021 κι έπειτα λοιπόν, η σειρά F1 videogames έρχεται με την υπογραφή της Codemasters, αλλά και την υποστήριξη της ίδιας της ΕΑ. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο F1 22. To νέο παιχνίδι που κυκλοφορεί από τις αρχές του Ιουλίου προσφέρει όλα τα επίσημα λογότυπα, ομάδες και πίστες του πρωταθλήματος, αλλά και ανασχεδιασμένα μονοθέσια. 20 οδηγοί και 10 ομάδες σάς περιμένουν να βάλετε τα δυνατά σας για να κερδίσετε κάθε αγώνα και να πάρετε κάθε σωστή απόφαση στο MyTeam για να φτάσετε στην κορυφή. Με το Adaptive AI, κάθε αγώνας γίνεται πιο ρεαλιστικός, ενώ με το Career Mode θα κληθείτε να κινηθείτε όσο πιο προσεκτικά γίνεται για να εξελιχθείτε στον καλύτερο οδηγό μέσα στην πίστα.