Wednesday: Η Οικογένεια Addams κάνει «Back to School» στο Netflix

Περίληψη: Οι περιπέτειες της πιο εκκεντρικής οικογένειας έρχονται στην πλατφόρμα του Netflix, με την υπογραφή του κορυφαίου Tim Burton. Μάθε τα πάντα για το «Wednesday»!

Καθώς η μάχη ανάμεσα στις πλατφόρμες streaming γίνεται όλο και σφοδρότερη, το Netflix ετοιμάζει άκρως ενδιαφέροντα νέα projects για το υπόλοιπο της σεζόν. «Blockbuster», «The Midnight Club», και το «Cabinet of Curiosities» του Guillermo del Toro, αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τους επόμενους μήνες στη δημοφιλή πλατφόρμα, ενώ τώρα άλλη μία σειρά έρχεται να προστεθεί στη watchlist μας. Λόγος για το «Wednesday», τη μεγάλη live-action επιστροφή της θρυλικής Οικογένειας Addams. 24 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της οικογένειας στη μικρή και μεγάλη οθόνη, θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να απολαύσουμε τις μακάβριες περιπέτειες της Morticia, του Gomez, του Pugsley του Lurch, και φυσικά της Wednesday.  

Wednesday: Μια ιστορία ενηλικίωσης γεμάτη black humor

Όπως δηλώνει και ο τίτλος, στο «Wednesday» πρωταγωνιστεί η Wednesday Addams, η μοναχοκόρη του Gomez και της Morticia. Οι λίγο μεγαλύτεροι σίγουρα θα τη θυμούνται ως το γλυκύτατο (not) κοριτσάκι που ενσάρκωσε στα 90s η Christina Ricci. Η σειρά θα εστιάσει στα μπλεξίματα της Wednesday καθώς προσπαθεί να… προσαρμοστεί στο περιβάλλον της Ακαδημίας Nevermore όπου φοιτά, αλλά και να λύσει το μυστήριο που στοιχειώνει ολόκληρη την οικογένεια. Όπως βλέπουμε και στο trailer όμως, η Wednesday φαίνεται να μην χαρίζει κάστανα, ειδικά όταν χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές της δυνάμεις.

Το καστ του «Wednesday» είναι εξαιρετικά προσεγμένο, με μεγάλα ονόματα στους βασικούς ρόλους. Η Catherine Zeta-Jones θα παίξει την Morticia Addams ενώ το σύζυγό της Gomez, θα ενσαρκώσει ο Luis Guzmán. Στο ρόλο της κεντρικής ηρωίδας βρίσκουμε την πολλά υποσχόμενη Jenna Ortega. Το σενάριο υπογράφει το δίδυμο Alfred Gough & Miles Millar (Smallville), ενώ πίσω από τις κάμερες βρίσκεται ο αξεπέραστος Tim Burton. Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μία από τις ταινίες του Burton, καταλαβαίνεις γιατί είναι μακράν ο καταλληλότερος για τη θέση του σκηνοθέτη. Από τον «Ψαλιδοχέρη» μέχρι το «Sweeney Todd», τη «Νεκρή Νύφη» και το «Dark Shadows», σχεδόν όλες τις ταινίες του βραβευμένου δημιουργού διακρίνονται από τη γοτθική ατμόσφαιρα και αισθητική. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Tim Burton θα σκηνοθετήσει σειρά, και το ντεμπούτο του δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό.

Video Duration
2:13

Ποια είναι η περιβόητη Οικογένεια Addams

Η Οικογένεια Addams από τη στιγμή που εμφανίστηκε με τη μορφή κόμικ το μακρινό 1938, κατάφερε να αφήσει ένα… σκοτεινό αλλά ανεξίτηλο στίγμα στο παγκόσμιο pop culture. Το φλεγματικό μαύρο χιούμορ, η μακάβρια εσάνς και η αγάπη του δημιουργού Charles Addams για τις ιστορίες τρόμου του αμερικανικού ρομαντισμού, έκαναν την Οικογένεια Addams ένα πραγματικό φαινόμενο. Η πρώτη τηλεοπτική μεταφορά στα 60s, κέρδισε το κοινό παρουσιάζοντας μια σουρεαλιστικά αστεία βερσιόν της αμερικανικής πυρηνικής οικογένειας. Ο κόσμος των μαυροφορεμένων Addams έδωσε νέα τροπή στο horror ιδίωμα, ενώ η ανάλαφρη γκροτέσκ αισθητική βρήκε πολλούς μιμητές στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τη μουσική και σε πολλές υποκουλτούρες. Σήμερα η Οικογένεια Addams είναι ένα franchise αξίας πολλών εκατομμυρίων, το οποίο περιλαμβάνει τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές μεταφορές, βιβλία, video games και πολλά άλλα. Αν οι σειρές και οι ταινίες του παρελθόντος σου φαίνονται λίγο outdated, το «Wednesday» είναι μια καλή ευκαιρία να μπεις στο κλίμα. Βάλε επίσης να ακούσεις το περίφημο theme song, το οποίο έχει βραβευτεί και με Grammy. Το γνωρίζεις να είσαι σίγουρος.

Ώρα back to school!

Στο trailer της πολυαναμενόμενης σειράς, βλέπουμε την Wednesday να περνά τις πύλες της σκοτεινής Ακαδημίας Nevermore. Εκτός όμως από τη μικρή κόρη της Οικογένειας Addams, για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, ετοιμάζονται σιγά σιγά και οι μαθητές. Ώρα για back to school λοιπόν, και το σχολείο αρχίζει με Public! Βήμα βήμα ετοιμάζουμε τη λίστα των σχολικών σου ώστε να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη νέα χρονιά. Με ένα κλικ στο public.gr θα βρεις χιλιάδες σχολικά βιβλία και βοηθήματα, αλλά και όλα τα must have για την επιστροφή στις τάξεις, με έκπτωση έως -70%! Εκατοντάδες τσάντες, κασετίνες, στυλό, μολύβια και λοιπά είδη γραφικής ύλης σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Όπως καταλαβαίνεις, ο back to school προορισμός είναι ένας και λέγεται Public. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις ψυχαγωγίας stay tuned στο Public Blog!