Ιδέες για τα πιο τέλεια δώρα στον μπαμπά!

Περίληψη: Η Γιορτή του Πατέρα είναι την Κυριακή! Εσύ έχεις πάρει δώρο για το μπαμπά σου; Δεν χρειάζεται πανικός – σου έχουμε ιδέες για το τέλειο δώρο!

Πριν από ένα μήνα είχαμε τη Γιορτή της Μητέρας, μια γιορτή την οποία όλοι θυμούνται και τιμούν κάθε χρόνο. Φυσικά, όμως, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και κάτι αντίστοιχο για τον πατέρα, και κάπως έτσι έχουμε την Ημέρα του Πατέρα! Η γιορτή αυτή πάντοτε πέφτει την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, η οποία φέτος είναι στις 19 του μηνός. Βέβαια, η καθιέρωση της Ημέρας του Πατέρα έγινε από μια γυναίκα, αν και η ιστορία δεν έχει καταλήξει στο ποια ήταν αυτή. Την τιμή διεκδικούν δύο γυναίκες στις ΗΠΑ, η Grace Golden Clayton, η οποία εισηγήθηκε μια ημέρα «μνημόσυνο» σε όλους τους εκλιπόντες πατέρες το 1908, και η Sonora Smart Dodd, η οποία καθιέρωσε την Ημέρα του Πατέρα εις μνήμην του δικού της πατέρα και ήρωα του Αμερικάνικου εμφυλίου, William Smart, το 1910.

Το ερώτημα που ανακύπτει τώρα είναι «τι δώρο να πάρω στον πατέρα μου;» και είναι ένα ερώτημα το οποίο μπορεί να σε βάλει σε μεγάλες σκέψεις και σε… overthinking! Γι' αυτό και εμείς κάναμε μερικές επιλογές, για να σου δώσουμε ιδέες για τα καλύτερα δώρα για τον αγαπημένο σου μπαμπάκα! Πάμε να δούμε τι μπορείς να του κάνεις δώρο, ανάλογα με το τι του αρέσει να κάνει και ποιες είναι οι ασχολίες και τα χόμπι του.

doro-gia-ton-mpampa-01.jpg

Δώρα για τον παραδοσιακό μπαμπά

Όλοι έχουμε την ανάμνηση του «αγκαθωτού» μάγουλου του μπαμπά μας, από όταν ήμασταν μικροί. Για να τον βοηθήσεις να έχει μάγουλο-βελούδο, μπορείς να του κάνεις δώρο την τέλεια ξυριστική μηχανή Braun Wet & Dry η οποία είναι και αδιάβροχη για να ξυρίζεται στο ντους και με αφρό, αν προτιμά. Εναλλακτικά, μπορείς να του κάνεις δώρο μια καφετιέρα όπως η Krups Premium Next για να απολαμβάνει τον καφέ του κάθε πρωί (ή και απόγευμα) χωρίς κόπο. Τέλος, για τον απόλυτα παραδοσιακό μπαμπά, δε θα μπορούσαμε να μην σου προτείνουμε… μια ψησταριά! Η ψησταριά Weber με μαντεμένια σχάρα και δύο εστίες θα δώσει στον μπαμπά σου το εργαλείο που πάντοτε ήθελε για να μεγαλουργήσει!

Δώρα για τον new age μπαμπά

Ο μπαμπάς που ζει στην σημερινή εποχή μπορεί να είναι και πολύ cool. Μπορεί να έχει και ένα μεγαλοπρεπές μούσι! Λοιπόν, μπορείς να του πάρεις ένα σετ περιποίησης Kikkerland για να είναι το μούσι του πάντα καλοχτενισμένο και προσεγμένο. Μπορεί, βέβαια, να θέλει κάτι πιο τεχνολογικό, και κάπως έτσι περνάμε στο φορητό ηχείο Bluetooth Lexon Mino για να μπορεί να ακούει μουσική ακόμη και στην παραλία! Αλλά μπορεί να θέλει να κρατά σημειώσεις με στυλ, οπότε γυρνάμε στα κλασσικά σημειωματάρια Moleskine, τα οποία είναι must τόσο για cool μπαμπάδες όσο και για τα παιδιά τους! Ίσως και μαζί με ένα σακίδιο Moleskine για να πηγαίνει στο γραφείο!

doro-gia-ton-mpampa-02

Δώρα για τον outdoorsy μπαμπά

Γιατί όχι; Υπάρχουν και μπαμπάδες οι οποίοι είναι της φύσης, του «έξω» και της περιπέτειας! Γιατί λοιπόν να μην του κάνεις ένα ανάλογο δώρο; Όπως το μπουκάλι-θερμός Chilly's Bottle το οποίο θα κρατήσει το νερό του ή το ισοτονικό του κρύο ακόμη και μετά από ώρες πεζοπορίας, ή τον καφέ του ζεστό τον χειμώνα. Μπορείς να το συνδυάσεις και με το μεταλλικό καλαμάκι σε travel set, με δική του θήκη και βούρτσα για καθάρισμα. Πολύ χρήσιμο είναι και το emergency tech kit της Kikkerland, το οποίο περιλαμβάνει καλώδιο φόρτισης, ύφασμα, δεματικό και σπρέι καθαρισμού σε μια βολική θήκη. Όλα αυτά μπορεί να τα βάλει, βέβαια, στο σακίδιο Ticket To The Moon, το οποίο είναι απίστευτα ελαφρύ και ανθεκτικό, από νάιλον μεταξιού!

Δώρα για τον techy μπαμπά

Εδώ δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Ο techy μπαμπάς σίγουρα θα εκτιμήσει δεόντως ένα smartwatch, όπως το Xiaomi Amazfit GTS 2 Mini, το οποίο είναι ελαφρύ και πολύ βολικό, ενώ διαθέτει πολλές λειτουργίες για παρακολούθηση της άσκησης και του καρδιακού ρυθμού. Εναλλακτικά, το Honor Band 5 είναι αποκλειστικά activity tracker και είναι ό,τι χρειάζεται για να παρακολουθεί τις επιδόσεις του σε… αθλοπαιδιές.

doro-gia-ton-mpampa-03

Εκτός από smartwatches και gadgets, όμως, υπάρχουν και οι υπολογιστές για τον techy μπαμπά. Λοιπόν, έχουμε κάποια laptops τα οποία δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο ακόμη και τον πιο high-techy μπαμπά! Όπως το Lenovo IdeaPad Gaming 3 το οποίο έρχεται με πολύ δυνατό επεξεργαστή αλλά και κάρτα γραφικών για gaming σε budget. Προφανώς, όμως, έχουμε και ένα δεύτερο μοντέλο, για τον μπαμπά που θέλει το απόλυτο σε επιδόσεις: Dell G15 με τον τέλειο συνδυασμό επεξεργαστή και κάρτας γραφικών στην καλύτερη τιμή.

Δώρα για τον connected μπαμπά

Σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για πρωτοτυπίες. Είναι προφανές πως το τέλειο δώρο για τον μπαμπά που είναι πάντοτε συνδεδεμένος δεν είναι άλλο παρά ένα smartphone. Ξεκινάμε με την budget επιλογή, το εκπληκτικό Samsung Galaxy A33, το οποίο έρχεται με απολαυστική οθόνη Super AMOLED FHD+ Infinity-U αλλά και τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 1280 για επιδόσεις που δεν θα πιστεύεις! Αν όμως ο μπαμπάς έχει υψηλές απαιτήσεις, τότε δεν υπάρχει άλλο, παρά μόνο το ένα και μοναδικό iPhone 13 με τον δυνατότερο επεξεργαστή της αγοράς, το μοναδικό λειτουργικό σύστημα της Apple, αλλά και τις μοναδικές φωτογραφικές ικανότητες. Για τον μπαμπά που είναι στο «στρατόπεδο» της Apple δεν υπάρχει σύγκριση.

Εκτός από αυτά, βέβαια, ο μπαμπάς σου μπορεί να μην εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Στο Public, όμως, υπάρχουν δώρα για όλες τις κατηγορίες και όλες τις ηλικίες. Μπες στο Public.gr ή πέρνα μια βόλτα από το κοντινότερό σου κατάστημα Public και σίγουρα θα βρεις το τέλειο δώρο για τον πατέρα σου, ό,τι κι αν του αρέσει, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει!