eMobility: Βόλταρε οικολογικά στην πόλη ή στην εξοχή

Περίληψη: Το eMobility είναι το νέο trend που σου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις τις μετακινήσεις σου οικολογικά όπου κι αν είσαι!

Το καλοκαίρι, ως γνωστόν, είναι η εποχή της ξεκούρασης, της χαλάρωσης, της διασκέδασης και της ανεμελιάς. Όπου και αν βρίσκεσαι οι επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου είναι ατελείωτες. Βόλτες με την παρέα; Τσεκ. Βουτιές στην παραλία; Τσεκ. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και συναρπαστικά events; Πάλι τσεκ. Η λίστα με τα must do’s του φετινού καλοκαιριού είναι τεράστια.Το καλοκαίρι προσφέρεται επίσης για νέες συναρπαστικές εμπειρίες. Το hot trend των τελευταίων ετών είναι η ηλεκτροκίνηση. Το eMobility αποκτά καθημερινά ολοένα και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα, οι οποίοι εντάσσουν τις πράσινες μετακινήσεις στην καθημερινότητά τους. Τώρα που ο καιρός είναι ιδανικός για μικρές εξορμήσεις, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και ξεκίνα να βολτάρεις οικολογικά!

Video Duration
0:30

Τα οφέλη του eΜobility

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο στρέφονται κάθε χρόνο σε λύσεις ηλεκτροκίνησης. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Σύμφωνα με το δημοφιλές mobility app FREE NOW, το 2021 οι Ευρωπαίοι πολίτες αύξησαν τη χρήση kick scooters, e-bikes, και e-motorcycles κατά 483%! Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Επιλέγοντας ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για τις μικρές καθημερινές σου μετακινήσεις, όχι μόνο προστατεύεις το περιβάλλον, αλλά αποκομίζεις πολλαπλά οφέλη και για σένα τον ίδιο.

Αρχικά, όπως ήδη γνωρίζεις, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αρκετά φιλικότερα προς το περιβάλλον σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά. Οι εκπομπές των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο κλίμα, συμβάλλοντας στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους ευθύνεται για το 24% των εκπομπών CO2 παγκοσμίως! Στον αντίποδα, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και συνολικά ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η νέα τάση των πράσινων μετακινήσεων κάνει επίσης τη ζωή στις πόλεις καλύτερη, μειώνοντας τα επίπεδα ηχορύπανσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Επιλέγοντας λύσεις ηλεκτροκίνησης βγαίνεις και εσύ πολλαπλά κερδισμένος. Τα ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και σκούτερ προσφέρουν μοναδική άνεση και ευκολία για τις μετακινήσεις σου. Με ένα ηλεκτρικό όχημα, η καθημερινή ταλαιπωρία της κίνησης στους δρόμους και ο «αγώνας» για να βρεις θέση πάρκινγκ γίνονται παρελθόν. Βέβαια εκτός από κόπο γλυτώνεις και πολύτιμο χρόνο. Χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις σε δημιουργικές ασχολίες αντί να περιμένεις τον… μπροστινό να ξεκινήσει.

Εξίσου μεγάλο είναι και το οικονομικό όφελος που αποκομίζεις ξεκινώντας να βολτάρεις ηλεκτρικά. Εκτός από το μηδενικό κόστος καυσίμων, το κόστος συντήρησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι πάρα πολύ μικρό, ενώ σπάνια θα χρειαστεί να κάνεις κάποια επισκευή. Έτσι, μπορείς να κινείσαι εντός και εκτός πόλης, ξέγνοιαστα, οικονομικά και να είσαι πάντα στην ώρα σου!

 Αν θέλεις λοιπόν το φετινό καλοκαίρι να δεις με… άλλο μάτι την πόλη σου ή να απολαύσεις τον καθαρό αέρα της εξοχής τότε ξεκίνα να βολτάρεις οικολογικά με τα kick scooters, e-bikes και e-motorcycles που θα βρεις στο Public, τώρα και με Next Day Delivery!

Ηλεκτρικό πατίνι, ποδήλατο ή σκούτερ;

summer-emobility-01.jpg

Η απάντηση στο ερώτημα «ποια λύση eMobility χρειάζομαι», εξαρτάται από τις ανάγκες σου αλλά και από τα χαρακτηριστικά που αναζητάς στο νέο σου μέσο μετακίνησης. Τα ηλεκτρικά πατίνια, ξεχωρίζουν για την ευελιξία και την άνετη οδήγηση που προσφέρουν. Το βάρος τους είναι αρκετά μικρό, ενώ τα περισσότερα kick scooters είναι αναδιπλούμενα, ώστε να χωράνε σχεδόν παντού! Σχετικά με το κόστος συντήρησης του ηλεκτρικού πατινιού, αυτό είναι αρκετά μικρότερο συγκριτικά με ένα ποδήλατο ή σκούτερ καθώς το πατίνι αποτελείται από λιγοστά πολύπλοκα μέρη. Με μέσο όρο αυτονομίας τα 25 km, τα kick scooters είναι ιδανικά για να καλύπτεις άκοπα μικρές αποστάσεις.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι για εσένα που θέλεις να συνδυάσεις τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης με την αίσθηση οδήγησης ενός παραδοσιακού ποδηλάτου. Τα e-bikes, έχοντας αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία, είναι κατάλληλα για πιο μακρινές βόλτες. Σε σχέση με τα kick scooters είναι πιο ασφαλή αλλά και πιο «εύκολα» στη χρήση, ειδικά αν δεν έχεις ανέβει ποτέ σε πατίνι.

Αν έχεις σκοπό να περάσεις το φετινό καλοκαίρι βολτάροντας νυχθημερόν, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Τα ηλεκτρικά σκούτερ αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης και οικολογικής συνείδησης. Με ένα e-motorcycle μπορείς να απολαμβάνεις non-stop βόλτες χωρίς να αγχώνεσαι για την κίνηση και το κόστος των μετακινήσεων. Αν δεν έχεις δίπλωμα κανέναν πρόβλημα, καθώς για τα περισσότερα σκούτερ δεν είναι απαραίτητο.

Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και όσους θέλουν να κυκλοφορούν με «αέρινο» στιλ, η λύση eMobility ακούει στο όνομα hoverboards. Με παιχνιδιάρικη διάθεση, τα hoverboards κάνουν τις κοντινές σου μετακινήσεις οικολογικές και ταυτόχρονα πιο διασκεδαστικές από ποτέ! Όποιο όχημα και να διαλέξεις, μη ξεχάσεις να προμηθευτείς και τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατί όταν βγαίνεις στο δρόμο το πρώτο πράγμα που προέχει είναι η ασφάλεια.

Το μέλλον της μετακίνησης είναι εδώ και λέγεται eMobility. Αυτό το καλοκαίρι άσε στην άκρη το αυτοκίνητο και μπες στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Όσο για το κόστος, μη σε απασχολεί. Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» είναι πλέον γεγονός και μπορείς να επωφεληθείς έως και 800€ για τον νέο σου ηλεκτρικό όχημα!