Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Μπες στο ρυθμό με summer playlist

Περίληψη: Με αφορμή την αυριανή Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής μπες σε mood καλοκαιριού με summer hits που άφησαν εποχή!

Καλοκαίρι ίσον βόλτες, εκδρομές, ταξίδια, μπάνια και διασκέδαση μέχρι πρωίας, συντροφιά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Όποια και αν είναι τα σχέδιά σου, δύο πράγματα είναι αναγκαία για μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία. Ποια είναι αυτά; Mα φυσικά καλή παρέα και καλή μουσική! Για να μπεις για τα καλά σε summer mood, η ομάδα του Public έφτιαξε την απόλυτη καλοκαιρινή playlist με νέα και all time classic hits! Πάμε να δούμε μερικά τραγούδια από το soundtrack του φετινού καλοκαιριού.

Summer playlist: Το soundtrack του φετινού καλοκαιριού

Άρτι αφιχθέν από τη Νότια Κορέα, το «Yet to Come» είναι το νέο τραγούδι των BTS. Το καινούριο single του αγαπημένου boy band ακροβατεί ανάμεσα στη μελωδικότητα της pop και το ρυθμό της alternative hip-hop. Περιττό να πούμε πως ήδη έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία. Χαλαρωτικό και άκρως ταξιδιάρικο είναι το νέο single της Angel Olsen με τίτλο «All the Good Times». Με νοσταλγική americana διάθεση, το τραγούδι είναι ό,τι πρέπει για το κλείσιμο ενός επικού καλοκαιρινού πάρτι. Το 2022 φαίνεται πως θα είναι το έτος του Kendrick Lamar. Το «Mr. Morale & the Big Steppers» είναι ένα από τα φαβορί για το album της χρονιάς. Δε θα μπορούσαμε επομένως να αφήσουμε έξω από τη summer list μας το «N95», το τελευταίο από τα hits του εμβληματικού rapper.

Μαζί με τον Kendrick Lamar, το τίτλο για το album της χρονιάς διεκδικεί, ποιος άλλος, ο The Weeknd. Το «Take My Breath» το ξέρεις, το έχεις ακούσει και σίγουρα κάπου θα το έχεις χορέψει. Disco, funk, pop όλα σε ένα! Instant classic τραγούδι, ιδανικό για καλοκαίρι. «I hate the winter, can’t stand the cold» τραγουδά η Lorde στο catchy «Solar Power» και όσοι από εμάς αγαπάμε το καλοκαίρι ταυτιζόμαστε. Με ένα εκατό τοις εκατό καλοκαιρινό τραγούδι, η Νεοζηλανδή σταρ αποδεικνύει πως δικαίως θεωρείται μια από τις καλύτερες νέες pop ερμηνεύτριες.

Πατώντας play στη summer list που ετοιμάσαμε, μπορείς να απολαύσεις φυσικά και κλασικές επιτυχίες από τα 10s και 00s. Ποιος δε μπαίνει άλλωστε σε χορευτική διάθεση ακούγωντας το «Lose Yourself to Dance» των θρυλικών Daft Punk, ή το «Kids» των MGMT; Η καλοκαιρινή Spotify list που ετοίμασαμε, είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις - ή να θυμηθείς - τραγούδια-σταθμούς στην ιστορία της dance μουσικής, όπως το «Can't Get You Out of My Head» της Kylie Minogue και το «Running Up That Hill» της μοναδικής Kate Bush. Μάλιστα, το τραγούδι της Αγγλίδας τραγουδίστριας γνωρίζει τεράστια επιτυχία για δεύτερη φοράμέσα από τη σειρά Stranger Things

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Non-stop πάρτι σε όλη την Ελλάδα!

summer-playlist-01

Αν άνοιξε η όρεξή σου για συναυλίες και μουσικά events, ο Ιούνιος είναι η καλύτερη περίοδος. Πολλά από τα μεγάλα φεστιβάλ υποδέχονται κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι εορτασμοί για τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής δε θα αφήσουν κανένα μουσικόφιλο ασυγκίνητο. Τι εννοούμε; Κρατήσου. Από τις 18/6 έως τις 22/6, το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας υπόσχεται ένα τεράστιο non-stop πάρτι σε 80 διαφορετικά σημεία εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης πολυθεματικής μουσικής διοργάνωσης, πάνω από 110 σχήματα, ορχήστρες, μπάντες, χορωδίες και DJs θα εμφανιστούν σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερες από 12 περιφέρειες της χώρας θα γεμίσουν με jazz, blues, world, pop, rock και electro μελωδίες, σηματοδοτώντας την έναρξη του φετινού καλοκαιριού που ξεκινάει και τυπικά στις 21 Ιουνίου. Για να δεις το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής κάνε κλικ εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Ελλάδα. Άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, ενώ τρία χρόνια αργότερα ήρθε και στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που υιοθέτησε τον θεσμό, ο οποίος εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της Γηραιάς Ηπείρου! Μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές και καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού στους δρόμους και στις πλατείες της Ευρώπης γιορτάζοντας την κοινή τους αγάπη για τη μουσική.

Πάτα play και νιώσε καλοκαίρι

Οι πραγματικά αλησμόνητες καλοκαιρινές στιγμές χρειάζονται και την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση. Βρες στο Public το ιδανικό σετ ηχείων και νιώσε τα vibes του καλοκαιριού με την Spotify playlist από την ομάδα μας! Πάτα λοιπόν play στη λίστα που βλέπεις παρακάτω, και δώσε ρυθμό στις διακοπές σου! Για ακόμα περισσότερες προτάσεις ψυχαγωγίας, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!