Θερινό σινεμά: Επιβιβαζόμαστε στο… δολοφονικό Bullet Train

Περίληψη: Κλείσε εισιτήριο για ένα υπερ-γρήγορο Bullet Train. Κάνε το δρομολόγιο Tokyo-Kyoto όχι στην Ιαπωνία αλλά στο θερινό σινεμά, μέσα από την ομώνυμη ταινία.

Όσο κι αν μερικοί επιμένουν να λένε «καλό χειμώνα» από τα τέλη Αυγούστου, για εμάς το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Και θα κάνει πολύ καιρό ακόμα για να φύγει! Άρα δεν μπορούμε για μία ακόμα εβδομάδα να παραλείψουμε το θερινό σινεμά. Πιστεύουμε πως μας νιώθεις, οπότε σου έχουμε νέα πρόταση εξόδου, πέρα από τα δωρεάν events που τρέχουν. Αυτές τις ημέρες σου προτείνουμε να κλείσεις εισιτήριο για Ιαπωνία, σε μία από τις υπερταχείες αμαξοστοιχίες της, κλείνοντας εισιτήριο για να δεις το «Bullet Train»! Εντάξει, δεν είναι το ίδιο σαν να ταξιδεύεις στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά για θερινό σινεμά αυτή η ταινία έχει όλα θέλουμε: ταξιδιάρικες εικόνες, γρήγορη δράση, πρωτότυπο σκηνικό, χιούμορ και πολύ «δυνατό» casting. Ακόμα το σκέφτεσαι; Συνέχισε να διαβάζεις και θα δεις ότι αξίζει να κλείσεις κι εσύ θέση στο «Bullet Train».

Bullet Train: Η ταινία παίρνει κυριολεκτικά τον όνομά της

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας εκτυλίσσεται σε ένα από τα γρήγορα τρένα της Ιαπωνίας, τα λεγόμενα bullet trains. Ο τίτλος δεν είναι ταιριαστός μόνο για αυτό το λόγο όμως, καθώς η δράση της ταινίας έχει και πολλές σφαίρες! Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν χαρτοφύλακα, τον οποίο φαίνεται ότι πολλοί θέλουν να πάρουν στα χέρια τους. Ένα από αυτούς είναι και ο επαγγελματίας δολοφόνος με την κωδική ονομασία Ladybug, χαρακτήρα τον οποίο υποδύεται ο Brad Pitt. Παρότι ο Ladybug έχει πλέον αποσυρθεί, θα επιβιβαστεί στο bullet train από το Τόκιο στο Κιότο για μία τελευταία αποστολή, να αποσπάσει το χαρτοφύλακα. Η δουλειά του είναι φαινομενικά αρκετά απλή, αλλά τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν την κάτω βόλτα.

Video Duration
2:26

Στο τρένο δεν βρίσκεται μόνο ο Ladybug, υπάρχουν ακόμα τέσσερεις επαγγελματίες δολοφόνοι. Ο καθένας με τα δικά του κίνητρα και την δική του αποστολή, με τον χαρτοφύλακα να είναι στο επίκεντρο της δράσης. Μαχαίρια και πιστόλια δεν αργούν να βγουν, πολύ ξύλο αρχίζει να πέφτει και το κουβάρι μία περίπλοκης ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται. Ποιος από όλους τους θανατηφόρους επιβάτες του τρένου θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του τελικά; Μπορεί και πολλοί από αυτούς, μιας και δεν μπήκαν όλοι στο τρένο για τον ίδιο σκοπό.

Το Bullet Train φέρει την υπογραφή του David Leitch, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας. Οι ταινίες δράσης είναι το σήμα κατατεθέν του καθώς το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε στο «John Wick», ενώ έχει σκηνοθετήσει επίσης το «Atomic Blonde» και το «Deadpool 2». Πριν γίνει σκηνοθέτης έχει υπάρξει κασκαντέρ, και μάλιστα έχει εκτελέσει πολλά από τα ριψοκίνδυνα κόλπα στη θέση τον Brad Pitt, σε πέντε διαφορετικές ταινίες του. Τώρα έφτασε να τον σκηνοθετεί. Στο cast βρίσκουμε επίσης ανερχόμενα ονόματα του Hollywood, όπως τον Aaron Taylor-Johnson (The King’s Man), την Joey King (The Kissing Booth), τον Brian Tyree Henry (Eternals) και πολλούς ακόμα.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από βιβλίο

Όπως μας έχει συνηθίσει πολλές φορές ο κινηματογράφος και η τηλεόραση, η ιδέα για μία νέα παραγωγή γεννάται από κάποιο βιβλίο. Οπότε κανέναν δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι και το «Bullet Train» ξεκίνησε από τη λογοτεχνία και τώρα μεταπηδά στη μεγάλη οθόνη. Το μυθιστόρημα γράφτηκε από την Kōtarō Isaka και κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία to 2010 με τίτλο «Maria Beetle». Η μετάφρασή του στα αγγλικά έγινε το 2021, και φέτος έχουμε την κινηματογραφική του μεταφορά, που παίζει τώρα σε πολλά θερινά σινεμά! Τι λες λοιπόν; Δεν είναι καιρός να κλείσεις κι εσύ θέση;

Σε ποιο θερινό σινεμά θα δεις το Bullet Train

Το Bullet Train κυκλοφόρησε πρόσφατα στους κινηματογράφους, οπότε θα το βρεις να παίζεται σε αρκετά θερινά σινεμά αυτή την εβδομάδα. Ξεκινάμε από την Αθήνα, όπου μπορείς να δεις τη νέα ταινία δράσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Παλλήνη και το Γέρακα. Αν βέβαια κάνεις τις διακοπές σου στην Αίγινα, τότε δεν χρειάζεται να επιστρέψεις Αθήνα για να δεις το Bullet Train, καθώς παίζεται και στον θερινό Άνεσις. Και εκτός Αττικής θα βρεις προβολές όμως. Είσαι Θεσσαλονίκη; Τότε πας στο Cine Πυλαία ή στο θερινό Ναταλί! Τελευταία σου επιλογή η Λάρισα, όπου το Bullet Train προβάλλεται στο Cine Victoria. Ταξίδεψε κι εσύ στην Ιαπωνία μέσα σε ένα ταχύτατο τρένο λοιπόν, έστω και μέσω της νέας ταινίας «Bullet Train»!