Γιορτάζουμε το Καρναβάλι με τα καλύτερα αποκριάτικα πάρτι & events!

Περίληψη: Το Καρναβάλι είναι προ των πυλών και μαζί του φέρνει φαντασμαγορικά πάρτι σε όλη την πόλη! Εσύ άραγε θα μείνεις μέσα;

Αργά αλλά σταθερά πλησιάζει ο Μάρτης και έχουμε ουκ ολίγους λόγους για να είμαστε χαρούμενοι. Ο ερχομός της άνοιξης, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και φυσικά οι Απόκριες! Ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινή μας ρουτίνα και να «χαθούμε» στους δρόμους της πόλης με αποκριάτικα πάρτι που μας γεμίζουν με το πνεύμα του Καρναβαλιού. Όσο περνούν οι μέρες οι επιλογές ολοένα και θα αυξάνονται, οπότε ίσως θα ήταν καλό να ξεκινήσεις από τώρα να τσεκάρεις αποκριάτικες στολές αλλά και πιθανούς προορισμούς για εσένα και την παρέα σου!

Αποκριάτικα πάρτι για χορό μέχρι το πρωί!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το καρναβαλικό μας πρόγραμμα είναι γεμάτο με δυνατά πάρτι για όλα τα γούστα. Μαζί λοιπόν με τη αποκριάτική σου στολή, φρόντισε να πάρεις μαζί και άνετα παπούτσια μιας και οι νύχτες του Καρναβαλιού προμηνύονται... μεγάλες!

apokriatika-party-02

Needless Χ Street Outdoors w/ Black Bones

Μετά από διάλειμμα ετών, το Street Outdoors επιστρέφει στο φιλόξενο χώρο του ΡΟΜΑΝΤΣΟ για το δεύτερο club night της φετινής σεζόν. Δύο από τα πιο ενεργά Αθηναϊκά party crews, οκτώ DJs και επτά ώρες non-stop ηλεκτρονικής μουσικής περιμένουν όλους όσοι λατρεύουν να παρτάρουν στους ρυθμούς της house και της techno!

Πού και πότε: ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3-5) - Σάββατο 24/2

Εισιτήρια: Προπώληση: 10€, On Door: 12€

The EPIC Carnival Party

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Arch Club «φοράει» τα αποκριάτικά του και μας καλεί σε ένα φαντασμαγορικό guilty pleasure πάρτι στην καρδιά της Αθήνας! Γνωστά - και άγνωστα - party anthems, cheesy χιτάκια από τα 80s, τα 90s, τα 00s και το σήμερα δίνουν από νωρίς το ρυθμό του φετινού καρναβαλιού!

Πού και πότε: Arch Club (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 111) - Παρασκευή 8/3

Εισιτήρια: Προπώληση: 5€, On Door: 6€

Blend Carnival with Enrico Sangiuliano

Η ομάδα του Blend μπαίνει σε mood καρναβαλιού και καλωσορίζει τον Ιταλό master της ηλεκτρονικής μουσικής Enrico Sangiuliano σε ένα special carnival show γεμάτο με σκοτεινούς ήχους, υπνωτικά beats και σαγηνευτικές μελωδίες. Μαζί του οι residents του Blend, Mikee & Manolaco.

Πού και πότε: Oddity Club (Ηρακλειδών 61) - Σάββατο 9/3

Εισιτήρια: Προπώληση: Από 20€

apokriatika-party-05

Disco Vinilio

Οι Απόκριες είναι ίσως η πιο ταιριαστή εποχή του χρόνου για ένα γερό throwback στα 70s και τη «χρυσή» δεκαετία της disco. Αν θες να νιώσεις τι σημαίνει πραγματικά «Saturday night fever» δεν έχεις παρά να βάλεις την πιο glam αποκριάτικη στολή σου και να περάσεις μια βόλτα από τη Disco Vinilio. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το dancefloor παίρνει φωτιά και τα θεματικά events των Αποκριών θα δώσουν άλλη αίγλη στο φετινό Καρναβάλι

Πού και πότε: Disco Vinilio (Πειραιώς 102-104) - Παρασκευή/Σάββατο

Glow City Carnival 2024

Παρτάρες βρίσκουμε όμως και εκτός Αθηνών. Η Θεσσαλονίκη έχει το δικό της τρόπο να γιορτάζει τις Απόκριες, και φέτος το πιο glow up πάρτι του Καρναβαλιού στήνεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού του WE. Αφέσου στην ατμόσφαιρα των μαγευτικών black lights και ετοιμάσου να γίνεις εσύ ο πρωταγωνιστής στο πιο «λαμπερό» event της άνοιξης!

Πού και πότε: Πολυχώρος We (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου 3 ) - Σάββατο 2/3

Εισιτήρια: Προπώληση: Από 18€

Φύγαμε για (αποκριάτικες) συναυλίες!

Τα ζωντανά μουσικά events έχουν πάντα τη δική τους ιδιαίτερη ομορφιά, πόσω μάλλον τώρα που γίνονται ένα με το γιορτινό πνεύμα των Αποκριών και του Καρναβαλιού. Ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν ανακοινωθεί οπότε πάρε χαρτί και σημείωνε!

Locomondo live - Μασκέ party!

Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, από τις τελευταίες sold out εμφανίσεις τους στο ΚΥΤΤΑΡΟ, η πιο αγαπημένη και χιλιοτραγουδισμένη «συμμορία» της ελληνικής μουσικής σκηνής, επιστρέφει για να γιορτάσει τα 20 της χρόνια με δυο back to back μασκέ παρτάρες, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλον. Να μας συνεπαίρνει σε μια μαγική αποκριάτικη γιορτή, μεταμφιέζοντάς μας στον καλύτερό μας εαυτό!

apokriatika-party-04

Εισιτήρια: Προπώληση: 12€, On Door: 15€

Πού και πότε: ΚΥΤΑΡΡΟ (Ηπείρου 48 & Αχαρνών ) - Τετάρτη 6-13/3

80s-90s party @ ΚΥΤΤΑΡΟ

Το stage του ΚΥΤΤΑΡΟ Live θα φιλοξενήσει, για άλλη μια φορά, το ένα και μοναδικό «80s-90s Party» της χώρας. Μπίγαλης, Μαντώ, Πωλίνα και Βόσσου θα μοιραστούν τη σκηνή σε ένα ρετρό αλλά άκρως ανοιξιάτικο πρόγραμμα συναυλιών που θα κορυφωθεί με ένα φαντασμαγορικό live-πάρτι μασκέ την Κυριακή της Αποκριάς. Μην το χάσεις!

Πού και πότε: ΚΥΤΤΑΡΟ (Ηπείρου 48 & Αχαρνών ) - 1-8-17/3

Εισιτήρια: Προπώληση: Από 15€

Calu-Cacu ας... παρτάρτουμε!

Μια μέρα πριν, οι ταλαντούχοι «Calu-Cacu» θα βρεθούν στην σκηνή UpStage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για να γιορτάσουν μαζί μας το τελευταίο Σάββατο της Aποκριάς με τις fun-ταστικές τους διασκευές σε αγαπημένες ελληνικές και ξένες επιτυχίες!

Πού και πότε: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143) - Σάββατο 16/3

Εισιτήρια: Προπώληση: Από 15€

Video Duration
3:39

Απόκριες με εναλλακτικές προτάσεις εξόδου!

Φυσικά, τις Απόκριες η διασκέδαση δεν περιορίζεται σε συναυλίες και πάρτι υψηλών ντεσιμπέλ. Αν ψάχνεις κάτι πιο «χαλαρό», εμείς σου έχουμε ήδη βρει μερικές ιδιαίτερες προτάσεις για τις αποκριάτικες εξόδους σου.

The Van welcomes the Spring!

Οι καρναβαλικοί εορτασμοί δεν είναι οι μόνοι που χαιρετίζουν τον ερχομό της άνοιξης. To van του deerislnd καλωσορίζει την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, κάνοντας στάση στο κέντρο της πόλης. Με θέα την Ακρόπολη, η ομάδα της Deerislnd έρχεται να παρουσιάσει ένα ακόμα ξεχωριστό απογευματινό event που ξεχειλίζει από χορό, μουσική και δροσερά cocktails

Πού και πότε: Great Bear Rooftop Bar (Πλατεία Θεάτρου 18, Αθήνα) - Κυριακή 10/3

Εισιτήρια: Προπώληση: 10€, On Door: 15€

Whisky Live Athens

Οι Απόκριες είναι, πρώτα απ' όλα, διασκέδαση και ξεγνοιασιά. Δε θέλουν βιασύνη και άγχος. Αλλά χαλαρή διάθεση και θετικά vibes. Όπως και ένα καλό ουίσκι. Η μεγαλύτερη έκθεση για ουίσκι στον κόσμο προσγειώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου, για ένα διήμερο αφιερωμένο στη γευστική πανδαισία του πολυαγαπημένου ποτού. 250 σπάνια ουίσκι από Σκωτία, Ιρλανδία και Βόρεια Αμερική σε περιμένουν να να δώσεις γεύση και άρωμα στις φετινές Απόκριες!

Πού και πότε: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Σάββατο & Κυριακή 2-3/3

Εισιτήρια: Προπώληση: Από 30€

apokriatika-party-03

Karaoke nights @ Ghosthouse

Το Καρναβάλι είναι η καλύτερη περίοδος για να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές με την παρέα. Να προσθέσουμε πως το karaoke είναι μια πρόταση που ταιριάζει γάντι στην εύθυμη διάθεση του καρναβαλιού. Αν δεν έχεις πρόβλημα να «εκτελέσετε», κυριολεκτικά και μεταφορικά τα αγαπημένα σας τραγούδια, τότε ο προορισμός δεν είναι άλλος από το Ghost House. Το Ghost Karaoke Show είναι ο «απόλυτος αχταρμάς» και μακράν η πιο «τρελή» εμπειρία καραόκε που αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά.

Πού και πότε: Ghost House (Λεπενιώτου 17, Ψυρρή) - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο

Εισιτήρια: Προπώληση: Από 5€

Αποκριάτικες προτάσεις για μικρούς & μεγάλους

Για τα παιδιά οι Απόκριες είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστές. Δε θα μπορούσαμε επομένως να μην συμπεριλάβουμε ορισμένες καρναβαλικές προτάσεις εξόδου για όλη την οικογένεια! Από τις 26/02 έως τις 12/03 το Κτήμα Αρίστη γεμίζει με αποκριάτικα workshops, κατασκευές, παιχνίδια και συναρπαστικές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας.

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνεται γιορτή! Μικροί και μεγάλοι βάζουμε τις μάσκες και μεταφερόμαστε στον κόσμο των ονείρων και των ηρώων μας. Ζωντανή μουσική, παρέλαση κρουστών, εργαστήρια, μασκαράδες, κέφι και φαντασία δίνουν το σύνθημα για μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες!

apokriatika-party-01

Τέλος η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στο Metropolitan Urban Theatre ένα πρωτοποριακό διαδραστικό αποκριάτικο show για παιδιά, πλάθοντας από το μηδέν ένα κόσμο που ξεχειλίζει από μαγεία, φαντασία και κομφετί.

Για κάθε αποκριάτικο πάρτι, πρώτη στάση είναι τα Public!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεθυστική γιορτή των Αποκριών έχει ξεκινήσει. Ετοιμάσου λοιπόν να καλωσορίσεις την άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο. Πώς; Με χορό, τραγούδι και αναμνήσεις που θα μείνουν αξέχαστες. Εννοείται πως και φέτος στο Public σε περιμένουν πολύχρωμες στολές, πρωτότυπα αξεσουάρ αλλά και όλος ο αποκριάτικος εξοπλισμός που μπορείς να σκεφτείς για ένα πραγματικά φαντασμαγορικό Καρναβάλι! 

Να περάσεις υπέροχα!