Καθαρά Δευτέρα: 5+1 προτάσεις για εκδρομές κοντά στην Αθήνα!

Περίληψη: Λατρεύεις τα ταξίδια; Η Publicista Ευρυδίκη Ματσούδη μοιράζεται μαζί μας 5+1 κοντινούς προορισμούς της Αθήνας για να αποδράσεις την Καθαρά Δευτέρα!

Πού θα πάμε το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας; Το πιο δυνατό τριήμερο του χρόνου έφτασε και ετοιμαζόμαστε για κοντινές αποδράσεις από την πρωτεύουσα! Με αφορμή την αργία της Καθαράς Δευτέρας είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια σύντομη εξόρμηση, να πετάξουμε χαρταετό για να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια, να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, να μαζευτούμε με αγαπημένα πρόσωπα για ένα πικνικ γεμάτο παραδοσιακές σαρακοστιανές λιχουδιές και να αλλάξουμε φυσικά παραστάσεις!

Καθαρά Δευτέρα στην Αγόριανη (..ή  Επτάλοφος)

kathara-deutera-01

Πρώτη στις προτιμήσεις των κοντινών προορισμών είναι η Αγόριανη! Ένα πανέμορφο και αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό στις πλαγιές του Παρνασσού. Βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα και είναι πνιγμένο στα έλατα και τα πλατάνια.

Το τοπίο συμπληρώνουν τα τρεχούμενα νερά, πέτρινα μονοπάτια και μια γραφική πλακόστρωτη πλατεία γεμάτη ταβέρνες. Το χωριό προσφέρεται για ένα ήρεμο τριήμερο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ζευγάρια και οικογένειες.

Στην Αίγινα αν αγαπάς τη θάλασσα λίγο παραπάνω

kathara-deutera-02

Η αγαπημένη του Αργοσαρωνικού... Είναι πάντα κοντά σε όσους αναζητούν την απόλυτη αλλαγή τοπίου! Αν αγαπάς τα νησιά ακόμα και τον χειμώνα, σου προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να πάρεις το πλοίο και να απολαύσεις ένα 3ήμερο στην Αίγινα. Οι ημέρες θα κυλούν κάνοντας βόλτες στο λιμάνι, στα σοκάκια, φυσικά δοκιμάζοντας φιστίκι Αιγίνης σε όλες τις παραλλαγές του!

Μην παραλείψεις να εξερευνήσεις τους αρχαιολογικούς χώρους του Ναού της Αφαίας  και την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.

Τριζόνια: το κρυφό διαμαντάκι

kathara-deutera-03

Τα 5 χρόνια φοιτητικής ζωής στη Πάτρα, μου έμαθαν τα Τριζόνια! Πολύ κοντά και από την Αθήνα, τα Τριζόνια είναι το μεγαλύτερο νησί του Κορινθιακού κόλπου και ανήκει στο Νομό Φωκίδας.

Ελαιώνες και άρωμα πικροδάφνης κυριαρχούν και συνθέτουν ένα χαλαρωτικό σκηνικό. Εδώ τα αμάξια απαγορεύονται, οπότε πρόκειται για ένα ιδανικό ησυχαστήριο.

Η μεταφορά σου στο νησί γίνεται με ένα σκαφάκι από το χωριό Χάνια!

Στην Παύλιανη γιατί όλοι μιλούν για αυτήν!

kathara-deutera-04

Ένα χωριό χτισμένο στις πλαγιές της Οίτης και  δίπλα στις πηγές του Ασωπού ποταμού, μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται η Παύλιανη. Είναι γνωστό και ως το χωριό, που οι κάτοικοί του έφτασαν το diy σε άλλο επίπεδο, με το πρωτότυπο πάρκο αναψυχής που δημιούργησαν οι ίδιοι.

Ναύπλιο: Η κλασική επιλογή και για την Καθαρά Δευτέρα του 2022

kathara-deutera-05

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μια από τις μια από τις ομορφότερές πόλεις της Πελοποννήσου. Δεν θα μπορούσε να λείπει το Ναύπλιο από την λίστα. Ενετικά κάστρα, βουκαμβίλιες στα μπαλκόνια, πανέμορφα cafe -bars και παραδοσιακές ταβέρνες απλώνονται στη παλιά πόλη και η θέα στο Μπούρτζι μαγεύει!

Λίμνη Μπελέτσι: Μια ανάσα από την πρωτεύουσα

kathara-deutera-06

Ωστόσο αν οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες, μια ιδανική λύση μπορεί να είναι το κοντινότερο καταφύγιο των Αθηναίων... η Λίμνη Μπελέτσι!

Η Ιπποκράτειος Πολιτεία δεν έπαψε ποτέ να είναι η αγαπημένη λύση για το πέταγμα του χαρταετού! Βρίσκεται μόλις 40 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η λίμνη Μπελέτσι προσφέρει μια ανάσα για τους λάτρεις της φύσης. Εμείς θα σου προτείναμε να πας οργανωμένα με τα δικά σου πράγματα όπως Lunchbags, τρόφιμα, drones/κάμερες και ηχεία, για ένα πικνικ πλάι στη λίμνη, παρέα με τις πάπιες!

Αν θέλεις μερικές ακόμα ιδέες για κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα για να ξεσκάσεις την Καθαρά Δευτέρα, δες και ένα άρθρο που ετοίμασε η Publicista Δήμητρα Τσιγγενέ!

Who is who:

Η Ευρυδίκη Ματσούδη και ο φίλος της Γιάννης είναι το δίδυμο πίσω από τον λογαριασμό @travellernotesgr που γεμίζει το Instagram feed μας με φανταστικές ταξιδιωτικές εικόνες, προτάσεις για βιβλία και πολλά ακόμα!