Αρχαία Ελλάδα: Ένα ανεπανάληπτο θεματικό πάρκο έρχεται στο Γουδί

Περίληψη: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί μία θεαματική εμπειρία που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στην Αρχαία Ελλάδα, στη νέα έκθεση που ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου!

Η Αρχαία Ελλάδα είναι ένα θέμα που μας συναρπάζει όλους, μικρούς και μεγάλους! Μία συνεχής και αδιάκοπη γραμμή ενώνει την Ελλάδα του σήμερα με την Ελλάδα του χθες, σε μία ιστορία χιλιετιών που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Εκεί που μπήκαν τα θεμέλια του σύγχρονου Δυτικού Πολιτισμού, στο παρελθόν που γέννησε επιστήμες και τέχνες και μας άφησε παρακαταθήκη μία τεράστια κληρονομιά, έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε τώρα, μέσα από μία καθηλωτική εμπειρία που ξεκινά σύντομα! Από τις 5 Οκτωβρίου έρχεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδί η εκδήλωση «Αρχαία Ελλάδα: Η έκθεση», και από το Public Tickets μπορείς να κλείσεις ήδη τα εισιτήριά σου για να την επισκεφθείς!

Τι σε περιμένει στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα»

Στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδί έχει δημιουργηθεί ένα πρωτόγνωρο θεματικό πάρκο που φιλοξενεί ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό στον αρχαίο ελληνικό κόσμο! Ο πολιτισμός της αρχαιότητας, σε όλες του τις εκφάνσεις, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των θεατών με μία μεγάλη ποικιλία τρόπων. Στο χώρο της έκθεσης, σε μία έκταση που καλύπτει 1.500 m2, οι επισκέπτες θα επισκεφθούν τις κορυφαίες πόλεις-κράτη και αυτοκρατορίες της εποχής, όπως η Αθήνα, η Σπάρτη και η Μακεδονία. Θα βιώσουν επίσης τις επικότερες στιγμές μεγάλων μαχών, όπως ο Τρωικός Πόλεμος, θα μυηθούν στις σπουδαιότερες τέχνες του αρχαίου ελληνικού κόσμου, και θα θυμηθούν τη μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων.

Ακόμα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σημαντικότερα και επιβλητικότερα αγάλματα της αρχαιότητας, όπως αυτά του Άτλαντα, του Ηρακλή και άλλων. Στο χώρο θα βρίσκονται μοντέλα του Δούρειου Ίππου και της Τριήρης, του πλοίου που μετέτρεψε την Αθήνα στη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη της Μεσογείου, και αντίγραφα από αρχαία αντικείμενα, όπως μουσικά όργανα, πολεμικός εξοπλισμός και πολλά άλλα.

Η «Αρχαία Ελλάδα» έχει διαδραστικό χαρακτήρα και έτσι δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μία «στατική» έκθεση. Στο θεματικό πάρκο, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν στην πράξη πώς ο Αρχιμήδης, για παράδειγμα, διαμόρφωσε το Νόμο της άνωσης ή πώς λειτουργούσε το κύπελλο του Πυθαγόρα. Έτσι γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή η επίδραση της Αρχαίας Ελλάδας στον τομέα των επιστημών, ενώ το θέαμα κρατά αμείωτη την προσοχή των επισκεπτών.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό διαδραστικό στοιχείο της έκθεσης, όμως, είναι πως αρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες θα βρίσκονται «ζωντανά» εκεί. Πώς γίνεται αυτό; Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης! Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Columbia, η έκθεση αξιοποιεί εφαρμογές AI για να δώσει ζωή σε σπουδαίους ανθρώπους της Αρχαίας Ελλάδας, οι οποίοι μιλούν στους επισκέπτες για τις ζωές τους.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μιλάμε για μία τεράστια προσπάθεια που καταφέρνει να συγκεντρώσει σε έναν χώρο τις σημαντικότερες στιγμές της αρχαιότητας. Για να εξασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες, η ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης γίνεται από επαγγελματίες ηθοποιούς-ξεναγούς, οι οποίο προσθέτουν χρήσιμες πληροφορίες και κάνουν πιο προσιτή την περιήγηση στο χώρο. Για να καταλάβεις το μέγεθος της έκθεσης, η ξενάγηση διαρκεί 75 λεπτά και το θεματικό πάρκο χωρίζεται σε 8 διαφορετικούς τομείς ενδιαφέροντος, όπως Τέχνες/Πολιτισμός, Φιλοσοφία/Επιστήμες/Εφευρέσεις, Μυθολογία, Θέατρο και άλλα.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό και ακαδημαϊκό Θάνο Βερέμη, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Μαζί κατάφεραν να δώσουν ζωή σε ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας, την αρχαιότητα. Μία περίοδος για την οποία μαθαίνουμε από μικροί, και που ακόμα και σήμερα συναρπάζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τώρα γίνεται πιο προσιτή από ποτέ.

Γιατί όλοι αξίζει να επισκεφθούν αυτή την έκθεση

Το θεματικό πάρκο «Αρχαία Ελλάδα: Η έκθεση» είναι μία τεράστια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν με έναν πιο άμεσο και βιωματικό τρόπο τα σημεία-ορόσημα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, να μάθουν με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο τις κορυφαίες στιγμές της αρχαιότητας, και να συνδεθούν με την πολιτιστική κληρονομία της Ελλάδας. Πρόκειται για μία μοναδική έκθεση που για πρώτη φορά έρχεται στη χώρα μας.

Ειδικότερα για τα παιδιά, η εμπειρία αυτής της έκθεσης μπορεί να είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς προάγει την μάθηση με νέους τρόπους, εμπνέει και ταυτόχρονα κεντρίζει το ενδιαφέρον τους. Παράλληλα, τα βοηθά να κατανοήσουν την αξία της ιστορίας και της επιστήμης χωρίς αυτό να γίνεται με διδακτικό χαρακτήρα, αλλά μέσα από μία διαδικασία που ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη διάδραση.

Κλείσε θέση με τα Public

Η εμπειρία αυτής της έκθεσης είναι πραγματικά αξιομνημόνευτη και δεν γίνεται να τη χάσεις! Μπορείς να κλείσεις από τώρα το εισιτήριό σου στο Public Tickets και να εξασφαλίσεις τη θέση σου!