Έναστρη Νύχτα: Ο διάσημος πίνακας του Van Gogh έγινε LEGO σετ!

Περίληψη: Ο διασημότερος πίνακας του Vincent Van Gogh, η «Έναστρη Νύχτα», πήρε μορφή LEGO και σύντομα κυκλοφορεί!

Ο Vincent Van Gogh είναι ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών και η «Έναστρη Νύχτα» είναι σίγουρα η πιο διάσημη δημιουργία του. Η πρωτότυπη εκδοχή του πίνακα βρίσκεται στο MoMA της Νέας Υόρκης, αλλά σύντομα θα μπορείς να κάνεις δική σου μία διαφορετική μορφή του πίνακα. Η LEGO ιδέα ενός δημιουργού από το Χονγκ Κονγκ ήταν τόσο εντυπωσιακή που η LEGO αποφάσισε να την κάνει πραγματικότητα και έτσι, σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, δημιούργησε ένα επίσημο LEGO σετ του πίνακα του Vincent Van Gogh.

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο LEGO σετ

Η έμπνευση για το νέο σετ προήλθε από την πλατφόρμα LEGO Ideas. Μέσω αυτής, απλοί χρήστες μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους για μελλοντικά σετ και αν αυτά έχουν απήχηση μπορεί να δημιουργηθεί τελικά το αντίστοιχο σετ. Το «The Starry Night» σετ που σκέφτηκε και υπέβαλλε ο Truman Cheng ξεπέρασε τις 10.000 ψήφους από την κοινότητα και έτσι η Δανέζικη εταιρία αποφάσισε να το μετατρέψει σε κανονικό προϊόν.

Το αρχικό σετ της ιδέας αποτελούταν από περίπου 1.500 τουβλάκια αλλά στο τελικό design υπάρχουν πολλά περσότερα. Το «The Starry Night» LEGO σετ έρχεται με 2.316 κομμάτια. Μεταξύ αυτών είναι και μία μίνι φιγούρα του Van Gogh η οποία απεικονίζεται να ζωγραφίζει μία μικρογραφία του πίνακα. Το σετ απευθύνεται σε ηλικίες από 18 και άνω μιας και είναι αρκετά περίπλοκο. Όπως και η αρχική ιδέα έτσι και το τελικό σετ είναι μία τρισδιάστατη αναπαράσταση του διάσημου πίνακα. Η LEGO έχει προβλέψει ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να μπορείς ακόμα και να κρεμάσεις το ολοκληρωμένο σετ στον τοίχο σου.

Η ιστορία πίσω από την «Έναστρη Νύχτα»

Η «Έναστρη Νύχτα» είναι μία ελαιογραφία σε καμβά την οποία ο Vincent Van Gogh ζωγράφισε τον Ιούνιο του 1889. Σε αυτή απεικονίζεται η θέα του από το δωμάτιο του ιδρύματος Saint-Paul-de-Mausole στο Saint-Rémy της Νότιας Γαλλίας λίγο πριν την ανατολή του ηλίου. Στον ουρανό κυριαρχεί η απεικόνιση του φεγγαριού, επάνω δεξιά, ενώ η Αφροδίτη φαίνεται στο κέντρο και αριστερά του πίνακα. Στο προσκήνιο υπάρχει η σιλουέτα ενός κυπαρισσιού ενώ στο κάτω μέρος του πίνακα φαίνεται ένα μικρό χωριό.

Παρότι η σκηνή που απεικονίζεται είναι βραδινή, ο Vincent Van Gogh δεν τη ζωγράφισε τη νύχτα, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το παράθυρο του Van Gogh στο ίδρυμα δεν έβλεπε κάποιο χωριό οπότε αυτή ήταν μια καλλιτεχνική προσθήκη του κορυφαίου ζωγράφου. Καλλιτεχνική επιλογή αποτελεί και το σχήμα του φεγγαριού καθώς μεταγενέστερες επιστημονικές αναλύσεις έχουν δείξει πως το φεγγάρι ήταν σε διαφορετική φάση όταν ζωγραφίστηκε η «Έναστρη Νύχτα».

Από το 1935 ο πίνακας βρίσκεται στο MoMA και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα εκθέματα. Ο Vincent Van Gogh δεν γνώρισε ποτέ την επιτυχία όσο ήταν στη ζωή, αλλά εδώ και δεκαετίες ο Ολλανδός μεταϊμπρεσιονιστής αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους ζωγράφους της ιστορίας.

Το LEGO Starry Night σετ κυκλοφορεί το καλοκαίρι

Κατά καιρούς έχουμε δει LEGO σετ για κάθε προτίμηση, από μοτοσυκλέτες για λάτρεις της ταχύτητας μέχρι Nintendo χαρακτήρες για όσους αγαπούν το gaming. Αν εσύ είσαι λάτρης των καλών τεχνών τώρα υπάρχει ένα εξαιρετικό LEGO σετ και για σένα. Η LEGO ανακοίνωσε η πως το σετ «Έναστρη Νύχτα» θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στις διεθνείς αγορές. Λίγοι τυχεροί, όμως, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το ολοκαίνουργιο σετ μερικές μέρες νωρίτερα. Το LEGO σετ Starry Night θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις 25 Μαΐου αποκλειστικά για μέλη του προγράμματος LEGO VIP’s και του MoMA. Για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα.. stay tuned!

Αν το νέο σετ σου έδωσε έμπνευση να δημιουργήσεις κι εσύ κάτι αγαπημένο σε μορφή LEGO τότε δες πως μπορείς να γίνει σχεδιαστής LEGO και να υποβάλεις τις δικές σου ιδέες. Μπορεί μια μέρα να κυκλοφορήσει και το δικό σου σετ! Ή απλά μπορείς να «χαζέψεις» πολλές από τις ενδιαφέρουσες LEGO Ideas που μπορεί μια μέρα να γίνουν μελλοντικά LEGO σετ.