Για ποιο λόγο αξίζει να γιορτάσεις το φετινό Halloween

Περίληψη: Η πιο gothic γιορτή είναι προ των πυλών και η Publicista @mamasnpapas.gr, μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να χάσουμε το Halloween!

Halloween, my friend, και όπως θα έχεις καταλάβει οι κολοκύθες μπαίνουν όλο και περισσότερο στις ζωές μας τον Οκτώβριο. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τη διάσημη αυτή γιορτή, η οποία αρχίζει πλέον και γίνεται έθιμο σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. Halloween μασκαρέματα, φαγητά, γλυκίσματα και θεματικά events δίνουν και παίρνουν με το κέφι και τη διασκέδαση να ανεβαίνουν στα ύψη. Αν και πολλοί συσχετίζουν το Halloween με τις δικές μας απόκριες, η αλήθεια ωστόσο είναι πως το Halloween έχει αρκετά πιο μυστικιστικές καταβολές και σίγουρα είναι μια πιο «τρομακτική» θα λέγαμε παράδοση. Τουλάχιστον όσον αφορά την ιστορία της. Τις λεπτομέρειες έχει η @mamasnpapas.gr. Λίγες μέρες πριν την 31η Οκτωβρίου, η Publicista και φανατική φίλη του Halloween, αναλαμβάνει να μάς βάλει για τα καλά σε εορταστικό mood! 

Ακολουθεί το κείμενο της @mamasnpapas.gr

Halloween: Από τη γιορτή του Samhain στο trick or treat

Η απαρχή του Halloween πάει πίσω εκατοντάδες χρόνια καθώς πρόκειται για εξέλιξη της κέλτικης γιορτής Samhain. Η 31η Οκτώβρη ήταν πολύ σημαντική ημέρα για τους Κέλτες, αφενός γιατί πίστευαν ότι σηματοδοτούσε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα και αφετέρου γιατί η εποχή αυτή θεωρείτο γέφυρα ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς. Το λες και λίγο creepy, έτσι;

H... τρέλα του Halloween έφτασε και στην Ελλάδα! 

Με τα χρόνια η γιορτή αυτή μεταλλάχτηκε αρκετά και σήμερα ο καθένας μπορεί να την ζήσει όσο πιο έντονα και... τρομακτικά θέλει. Για ποιο λόγο όμως κάθε Οκτώβρη μας πιάνει μια τρέλα με το Halloween στην Ελλάδα; Αρχικά, γιατί οι Έλληνες είμαστε λαός που αγαπά να κάνει πάρτι αλλά και να διασκεδάζει με τις παρέες του. Το Halloween είναι άλλη μια αφορμή για non-stop κέφι, όχι μόνο στο σπίτι μας αλλά και σε μαγαζιά, τα οποία διακοσμούν το χώρο τους απίστευτα ωραία! Για να μην αναφέρουμε τις spooky βραδιές που διοργανώνουν με διαγωνισμό καλύτερου κουστουμιού.

halloween-publicistas-2-01

Έπειτα, έχει γίνει πολύ αγαπητή γιορτή και στα πιτσιρίκια, τα οποία αγαπούν ζαχαρωτά, ζελεδάκια αλλά και τους τρομακτικούς Κόμεις Δράκουλες που τρομάζουν τις γλυκές και πονηρές μαγισσούλες. Τα παιδιά λατρεύουν το trick or treat κι ας μη γυρίζουν στη γειτονιά όπως είθισται στο εξωτερικό. Η μαμά και ο μπαμπάς φροντίζουν για όλες τις λιχουδιές και εκείνα προσπαθούν να σκαρφιστούν παιχνιδιάρικες φάρσες. Οι σκαλιστές κολοκύθες που φωτίζουν το βράδυ στο σπίτι σαν αυθεντικά jack-ο-lanterns τους τρελαίνουν ακόμη περισσότερο!

Τέλος, φαντάζομαι πως σχεδόν όλοι έχουμε δει την ταινία Coco και τον μικρό Miguel Rivera, ο οποίος ανήμερα της Dia de los Muertos στις 31 Οκτωβρίου, μεταφέρεται στη χώρα των νεκρών. Σύμφωνα με την ταινία και την μεξικανική παράδοση, οι νεκροί επιστρέφουν στη γη και περνούν μια μέρα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πρόκειται για μια γιορτή χαράς, γεμάτη χρώματα, λουλούδια, φαγητά, face painting σκελετούς και ιδιαίτερα παραδοσιακά ρούχα. Αυτή η συναισθηματική πλευρά της ημέρας των νεκρών και ότι μπορούμε να έρθουμε με κάποιο τρόπο κοντά τους νομίζω ότι μας αγγίζει πολύ περισσότερο.

Το Halloween, λοιπόν, είναι πολύπλευρο. Από τη μία, γιορτή της συγκομιδής και μετάβαση από το φθινόπωρο στο χειμώνα. Από την άλλη μυστικιστική εορτή με νεκρούς που επιστρέφουν και οικογένειες που ενώνονται για να γιορτάσουν την 31η Οκτώβρη. Όπως και να έχει είτε το γιορτάζεις είτε όχι, το Halloween ανθοφορεί όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη θρησκεία, αλλά περισσότερο με τον κύκλο της ζωής, ο οποίος είναι αέναος.

Happy Halloween λοιπόν!

BOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!