5 αγαπημένες ταινίες για τα καλοκαιρινά movie nights σου!

Περίληψη: Ετοιμάσου για καλοκαιρινή ταινία σπίτι με φίλους! Βρήκαμε τις ταινίες, αλλά και ό,τι άλλο θα χρειαστείς για να διοργανώσεις το απόλυτο summer movie night!

Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια ενδείκνυνται για movie nights με φίλους! Ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές οπότε είναι προτιμότερο να απολαμβάνεις ταινία με την παρέα σου συνοδεία της δροσιάς του κλιματιστικού. Μην το πολυσκέφτεσαι λοιπόν, άνοιξε την ομαδική και οργάνωσε προβολή ταινίας στο σπίτι σου άμεσα. Όσο για την επιλογή της ταινίας, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου. Συγκεντρώσαμε εμείς 5 αγαπημένες ταινίες με φουλ καλοκαιρινή διάθεση, από διάφορα είδη, οπότε συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις την ταινία που θα δείτε στο επόμενο summer movie night σας!

Mamma Mia!

Τι πιο καλοκαιρινό από μία ταινία που διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί που λέγεται «Καλοκαίρι»; Τίποτα! Γι’ αυτό κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από πουθενά αλλού. Σε μία μικρή εκκλησία του νησιού ετοιμάζεται να παντρεύει η Sophie. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα, ο πατέρας της λείπει. Και όχι απλά λείπει, αλλά δεν ξέρει καν ποιος είναι. Ανακαλύπτει όμως το ημερολόγιο της μητέρας της και καλεί στο γάμο τους 3 πιθανούς πατεράδες της. Εμπνευσμένο από το ομώνυμο μιούζικαλ, το «Mamma Mia!» θα σε ταξιδέψει σε γνώριμα μέρη με μουσικό υπόβαθρο τα κορυφαία hits των ABBA. 70s pop, Αιγαιοπελαγίτικα τοπία, εξαιρετικό cast… χρειάζεται να κάτι άλλο;

Call Me by Your Name

Ούτε η επόμενη πρότασή μας θα σε πάει μακριά. Το «Call Me by Your Name» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του André Aciman και διαδραματίζεται στην Ιταλία. Στο επίκεντρό ένα καλοκαιρινό ειδύλλιο σε μία μικρή παραλιακή πόλη της Βόρειας Ιταλίας. Πρωταγωνιστές ο 17-χρονος Elio και ο 24-χρονος Oliver, με τον αναπάντεχο ρομαντικό τους δεσμό να κατακλύζει το καλοκαίρι τους. Αντικρουόμενα συναισθήματα, απογοητεύσεις και δισταγμοί τους κρατάνε μακριά, αλλά κανείς από τους δύο δεν μπορεί να απαρνηθεί αυτό που πραγματικά νιώθει. Ο χρόνος που θα περάσουν μαζί είναι λίγος και ο χωρισμός τους δύσκολος. Ο Timothée Chalamet πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Elio, σε μία από τις πρώτες ερμηνείες που του χάρισαν διεθνή αναγνώριση.

Video Duration
2:10

Midsommar

Και τώρα η… αμφιλεγόμενη πρότασή μας. Δεν είναι ρομαντική, αλλά είναι καλοκαιρινή. Είναι και horror βέβαια, αλλά δεν θέλουν όλες οι παρέες χαλαρά rom-coms, έτσι δεν είναι; Το «Midsommar» διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια των εορτασμών του μεσοκαλόκαιρου σε ένα μικρό σουηδικό χωριό. Εκεί θα ταξιδέψει ένα δυσλειτουργικό ζευγάρι από την Αμερική μαζί με τους φίλους τους, για να ζήσουν από κοντά το φεστιβάλ. Μόνο που πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν πως η ειδυλλιακή γιορτή είναι στην πραγματικότητα μία παγανιστική τελετή θρησκευτικής αίρεσης, η οποία γίνεται βίαιη. Ο Ari Aster είναι ένας μετρ του horror και η Florence Pugh δίνει μία καταπληκτική ερμηνεία. Οπότε αν ψάχνεις κάτι καλοκαιρινό αλλά όχι χαλαρό για να δείτε με την παρέα, μόλις το βρήκες.

Jaws

Δεν θέλαμε οι προτάσεις μας να είναι μόνο σύγχρονες γι’ αυτό και συνεχίζουμε με μία all time classic καλοκαιρινή ταινία! Με φόντο τον Ατλαντικό Ωκεανό, το αγωνιώδες θρίλερ «Jaws» ακολουθεί τις προσπάθειες των ανθρώπων μίας μικρής πόλης να αντιμετωπίσουν τη θανάσιμη απειλή ενός μεγάλου λευκού καρχαρία που έχει κάνει την εμφάνισή του στα νερά της περιοχής. Παρότι η ταινία απεικονίζει ελάχιστα το θηρίο, η σκηνοθετική προσέγγιση του Steven Spielberg, σε συνδυασμό με τη μουσική της ταινίας δημιουργεί μεγάλη ένταση και αγωνία. Η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1975 στους κινηματογράφους αλλά ακόμα και σχεδόν μισό αιώνα αργότερα παραμένει στη συνείδηση του κοινού και είναι μία από τις πρώτες σκέψεις πολλών όταν μιλάμε για summer movies.

Video Duration
3:22

Lilo & Stitch

Φυσικά θα συμπεριλάβουμε και ταινία κινουμένων σχεδίων στις προτάσεις μας. Η πανέμορφη Χαβάη είναι το σκηνικό της αγαπημένης ταινίας της Disney «Lilo & Stitch» οπότε ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαιρινό theme που έχει η λίστα μας. Η Lilo είναι ένα μικρό κοριτσάκι που μεγαλώνει χωρίς γονείς και τη φροντίζει η μεγάλη της αδερφή, Nani. Όλα ξεκινούν όταν η Lilo θα υιοθετήσει τον Stitch, ένα παράξενο ζωάκι το οποίο νομίζει ότι είναι σκύλος αλλά στην πραγματικότητα είναι εξωγήινο πλάσμα. Κωμική και δραματική ταυτόχρονα, περιπετειώδης και με πολλή δράση, φτιαγμένη για να την απολαμβάνουν και οι μικροί και οι μεγάλοι. Αν στην παρέα υπάρχουν και παιδιά, τότε αυτή είναι η ιδανική πρόταση για summer movie night!

Τι άλλο χρειάζεται το movie night σου;

Απογείωσε το καλοκαιρινό movie night που ετοιμάζεις προσθέτοντας μερικές δροσερές πινελιές απόλαυσης στην προβολή. OK, το ξέρουμε, ταινία = ποπ κορν. Εννοείται πως δεν παρεκκλίνουμε από την παράδοση και εξοπλίζοντας την κουζίνα σου με μία μηχανή ποπ κορν θα έχεις έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο το αγαπημένο movie snack των περισσότερων. Επειδή καλοκαίρι έχουμε όμως, μας ήρθε μία άλλη ιδέα. Τι θα έλεγες για ταινία που συνοδεύεται από κοκτέιλ; Αν σου ακούγεται όσο τέλειο ακούγεται και σε εμάς, τότε δεν έχεις παρά να προμηθευτείς ένα σετ κοκτέιλ και την βίβλο των κοκτέιλ για να φτιάξεις τα καλύτερα Mojito – και όχι μόνο. Κι αν η νύχτα είναι δροσερή και το αεράκι γλυκό, τότε μπορείς να κλείσεις το air condition και να φέρεις το θερινό σινεμά στο μπαλκόνι σου! Με έναν προβολέα και ένα λευκό πανί η αυτοσχέδια αίθουσα προβολής είναι έτοιμη!

Το summer movie night σου είναι έτοιμο! Βρήκες ταινία, απόκτησες όλα τα απαραίτητα, κάλεσες την παρέα και τώρα το μόνο που μένει είναι να μαζευτείτε όλοι και να πατήσεις play! Καλές προβολές!