Θερινό σινεμά: Η θρυλική ζωή του Elvis στη μεγάλη οθόνη!

Περίληψη: Η κινηματογραφική βιογραφία του Elvis έρχεται δια χειρός Buz Luhrmann στα θερινά σινεμά και εμείς ετοιμάσαμε την απόλυτη Spotify playlist. Μην χάσεις τίποτα από τα δύο!

Είτε βλέπεις ταινίες αραιά και που, είτε είσαι «ταγμένος» σινεφίλ, το φετινό καλοκαίρι το θερινό είναι must. Το τρίπτυχο βουτιά – καφεδάκι – θερινό είναι από τους καλύτερους συνδυασμούς που μπορείς να επιλέξεις τώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει. Γι’ αυτό και εμείς στο Public Blog κάθε εβδομάδα επιλέγουμε μια ταινία για να απολαύσεις μαζί με την παρέα σου. Η πρόταση αυτής της εβδομάδας, έχει πολύ μουσική και συγκεκριμένα rock n’ roll. Η νέα ταινία του Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ) είναι αφιερωμένη στη larger-than-life προσωπικότητα του Elvis Presley, παρουσιάζοντας ένα συναρπαστικό οδοιπορικό της θρυλικής ζωής του.

Σε ποιο θερινό παίζει το «Elvis»

Το «Elvis» είναι χωρίς αμφιβολία η top ταινία γύρω από τη μουσική που μπορείς να απολαύσεις αυτό το καλοκαίρι. Η ταινία με θέμα τη ζωή του «Βασιλιά» παίζει σε δέκα διαφορετικά θερινά σινεμά. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα μπορείς να απολαύσεις την ταινία του Baz Luhrmann στα ιστορικά θερινά «Ηλέκτρα» (Άνω Πατήσια) και Cine Μαριλένα (Άνω Γλυφάδα). Για τους κατοίκους των βορείων προαστίων, η ταινία παίζεται στον κινηματογράφο Άρτεμις (Παπάγου) ενώ κατηφορίζοντας από το κέντρο μπορείς να τη δεις και στο πανέμορφο Cine Φλοίσβος. Το «Elvis» προβάλλεται επίσης ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος ΕΛΛΗΝΙΣ 1 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Video Duration
2:02

Elvis Presley: Ένα λαμπερό άστρο που έσβησε νωρίς

Και μόνο από τον αριθμό των θερινών που παίζεται το «Elvis» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταλαβαίνεις πως είναι μια ταινία που αξίζει να δεις. Ο Αυστραλός σκηνοθέτης αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια κληρονομιά του Elvis Presley, με μια εντυπωσιακή μεταφορά της ζωής του στη μεγάλη οθόνη. Με πρωταγωνιστή τον Austin Butler (Once Upon a Time in Hollywood) και τον πολυβραβευμένο Tom Hanks στο ρόλο του ατζέντη Tom Parker, η ταινία αποτυπώνει πολλά από τα γεγονότα που όρισαν τον μύθο που ακούει στο όνομα Elvis Presley. Από τα φτωχικά παιδικά χρόνια του Elvis στο Mississippi, μέχρι τη διεθνή καταξίωση και τη μετέπειτα πτώση, η ταινία μας μεταφέρει για πάνω δυόμιση ώρες στον κόσμο του «Βασιλιά του Rock n’ Roll».

Εκτός από απαράμιλλη αίγλη και ανεπανάληπτη δόξα, η ζωή του Elvis σημαδεύτηκε από την θυελλώδη σχέση με τον Tom Parker, το διαζύγιό με την Priscilla Presley και την επί ετών μάχη που έδινε με τις εξαρτήσεις. Μετά το 1973, αρχίζει η πτωτική πορεία για τον διασημότερο μουσικό που έζησε ποτέ. Ο ψυχολογικός αντίκτυπος του χωρισμού του με την Priscilla, και η χρόνια εξάρτηση από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, έκαναν τον Elvis να θυμίζει πλέον σε ελάχιστα πράγματα, τον γοητευτικό σταρ που συνεπήρε με την κιθάρα του τις καρδιές εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο.

Συγκινητική και συνάμα ανατριχιαστική είναι η εκτέλεση του αριστουργηματικού «Unchained Melody» λίγους μήνες πριν το θάνατό του. Εμφανώς καταβεβλημένος και έχοντας πάρει κάμποσο βάρος, ο Elvis κάθεται στο πιάνο και παραδίδει μια από τις συγκλονιστικότερες live ερμηνείες στην ιστορία. Η αγάπη και ο θαυμασμός εκατομμυρίων φίλων της μουσικής σε όλη την υφήλιο δε στάθηκαν ωστόσο ικανά να αποτρέψουν το άδοξο τέλος που ήρθε λίγο αργότερα. Ο Elvis Presley «έφυγε» στις 16 Αυγούστου του 1977, αφήνοντας πίσω έναν μύθο αλλά και ένα κενό που δεν αναπληρώθηκε ποτέ.

Μπες στο ρυθμό του Rock n’ Roll

Ποιος δεν έχει δοκιμάσει να χορέψει στο φρενήρη τέμπο του «Jailhouse Rock», ή να σιγοτραγουδήσει το μνημειώδες «Suspicious Minds»; Η νέα ταινία του Baz Luhrmann είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε γιατί ο Elvis Presley θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος σταρ του θεάματος που έζησε ποτέ. Φτιάξαμε λοιπόν μια Spotify list αφιερωμένη στον άνθρωπο που πάντρεψε την country με την gospel, και το blues επηρεάζοντας όσο λίγοι την εξέλιξη ολόκληρης της μουσικής. Step on your blue suede shoes λοιπόν και χόρεψε στους ρυθμούς του «Βασιλιά»!

Για ακόμα περισσότερες μοναδικές προτάσεις ψυχαγωγίας μείνε συντονισμένος στο Public Blog!