Οι Αθηνοπεριπέτειες επιστρέφουν για να (ξανα)ανακαλύψεις την Αθήνα

Περίληψη: Οι Αθηνοπεριπέτειες επιστρέφουν για 2η χρονιά και βοηθούν τα παιδιά να γίνουν εξερευνητές στην πόλη τους! Η Σοφία Αλεξίου μας δίνει ένα sneak peek για το τί να περιμένουμε!

Ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου την επανεκκίνηση των Αθηνοπεριπετειών μας που επιστρέφουν δριμύτερες στην πανέμορφη Αθήνα! Ετοιμάσου να εξερευνήσεις μαζί με τα παιδιά, όλους τους κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς που κρύβει η πόλη.

Αν είσαι νέος στην παρέα μας και δεν γνωρίζεις, οι Αθηνοπεριπέτειες είναι εκπαιδευτικές διαδρομές/ξεναγήσεις στην περιοχή της Πνύκας, οι οποίες στηρίζονται στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα». Το βιβλίο αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά! Στους περιπάτους μας αναμιγνύεται πολυσχιδώς η εκπαίδευση, η τέχνη του θεάτρου και η επαφή με τη φύση. Το βιβλίο λειτουργεί σαν οδηγός της διαδρομής και ο περίπατος διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς μας εξερευνητές και εξερευνήτριες!

Στόχος μας σε όλες τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι να νιώσουν τα παιδιά πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ημερομηνίες και γεγονότα αλλά να είσαι εκεί έξω και να εξερευνάς, να ανακαλύπτεις και να απαντάς σε καίρια και κρυμμένα ερωτήματα. Ελπίζουμε μέσω των «περιπετειών» να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν μόνα τους αυτό που τα ενδιαφέρει αλλά και να γνωρίσουν τη χαρά της μάθησης.

athinoperipeties-03 - 01

Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την επιδημία, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να μετατρέψουμε τον εξωτερικό χώρο σε έναν χώρο γνώσης και πολιτισμού με εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με μουσειολόγους, ξεναγούς και ιστορικούς αρχαιολόγους.

Ζητούμενο του προγράμματος είναι η επαφή με τον χώρο, η οποία μέσω της διαδικασίας της εξερεύνησης και κατανόησής του, καλλιεργεί τη γνώση έτσι όπως θα έπρεπε πάντοτε να προσφέρεται - διαδραστικά και ανακαλυπτικά. Να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα μνημεία και την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητες των παιδιών για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Τι περιμένει τα παιδιά στις ανανεωμένες Αθηνοπεριπέτειες

Φέτος οι Αθηνοπεριπέτειες μπήκαν δυναμικά στην εκπαίδευση καθώς ζητήθηκαν από σχολεία, νηπιαγωγεία, εταιρίες και δήμους της Αττικής για αυτό και τα ταξιδάκια μας θα ξεκινήσουν σαν σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις!

Στην παρέα μας προστέθηκαν και άλλες αρχαιολόγοι φοβερές και δυναμικές, με εμπειρία σε εξερευνήσεις και ανασκαφές αλλά και νέοι χορηγοί συνεργάτες όπως η αγαπημένη μας AS Company που παρέα με τα Public και την Playmobil θα μας συντροφεύσουν σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού προσφέροντας δώρα στα παιδιά ως έπαθλα για το κυνήγι θησαυρού!

athinoperipeties-03 - 02

Είμαι πολύ χαρούμενη που η Έλλη κι ο Ερμής, ο ταξιδιωτικός μας οδηγός, ανοίγουν πανιά για νέες περιπέτειες και που έχουν κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών και γενικότερα ανθρώπων που αγαπούν τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις όπως εμείς!

Οι πρώτες μας Αθηνοπεριπέτειες για φέτος, ξεκίνησαν το σαββατοκύριακο παρέα με την εταιρία Eurolife που πρόσφερε σαν δώρο τον ταξιδιωτικό οδηγό και τον περίπατο μας στην πανέμορφη Πνύκα στα «παιδιά» της. Περάσαμε τόσο τέλεια παρέα με την Εβίτα την ξεναγό μας. Παίξαμε σε μία από τις πιο μαγικές ενεργειακά περιοχές της πόλης. Διηγηθήκαμε αρχαίους μύθους, αναζητήσαμε μνημεία αστρονομικά κι ανακαλύψαμε πως μπορεί να γίνει κανείς αετομάτης εξερευνητής/τρια! Πραγματικά ήταν η ιδανική αρχή για να μπούμε σε ρυθμούς και κάθε φορά τα παιδιά μας χαρίζουν με τον ενθουσιασμό τους μεγάλη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε δημιουργικά!

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Αν λοιπόν είσαι κι εσύ λάτρης των εκδρομών, των μύθων και των περιπετειών, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή ή να μου στείλεις τις ερωτήσεις σου μέσα από το προσωπικό μου site για να οργανώσουμε την τέλεια διαδρομή για εσένα και τους μικρούς σου φίλους.

athinoperipeties-03 - 03

Επίσης, κάποιοι από όσους ήδη συμμετείχαν στις δράσεις μας είχαν μια ωραία ιδέα – γιατί να μην συνδυάσουμε τα παιδικά πάρτι και τις Αθηνοπεριπέτειες; Πρόκειται για μια φανταστική ιδέα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας θέλετε παρέα σας σε τόσο όμορφες στιγμές! Οι Αθηνοπεριπέτειες είναι πράγματι μία πρωτότυπη δραστηριότητα για ένα παιδικό πάρτι και τα παιδιά εκτός από το να παίξουν και να διασκεδάσουν, παίρνουν από την ξενάγηση τόσα πολλά, μαθαίνουν και περνούν ωραίες στιγμές εποικοδομητικά! Οπότε όποια κι αν είναι η περίσταση που σε ενδιαφέρει, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Το νέο διαδικτυακό σπιτάκι που φιλοξενεί τα βιβλία και τις περιπέτειες/ξεναγήσεις μας είναι έτοιμο, για αυτό μείνε συντονισμένος στην ιστοσελίδα μου sofiaalexiou.gr, στο Instagram και στη σελίδα μου στο Facebook, ώστε να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα.

Σε περιμένουμε για να ανακαλύψουμε την πανέμορφη πόλη μας και να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας σε μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Αθήνας!

Με αγάπη,

Σοφία