Αθηνοπεριπέτειες: Κέρδισε εισιτήρια για την επόμενη εξερεύνηση!

Περίληψη: Οι Αθηνοπεριπέτειες συνεχίζονται και η συγγραφέας Σοφία Αλεξίου, παρέα με ξεναγούς και μουσειοπαιδαγωγούς, εξερευνά με τα παιδιά την πανέμορφη Πνύκα!

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία πόλη που το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν και δημιουργούν ένα μοναδικό υπόβαθρο. Όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου μπορείς να αντικρίσεις τα παλιό και το καινούργιο δίπλα δίπλα, με την ιστορία της Αθήνας να συνεχίζει να γράφεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Με φόντο τα σημαντικά αρχαία μνημεία και έμπνευση από τη σπουδαία ιστορία της πόλης, η συγγραφέας, blogger, publicista και μαμά, Σοφία Αλεξίου συνεχίζει τις Αθηνοπεριπέτειές της! Μικροί και μεγάλοι, παιδιά, γονείς και δάσκαλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη εξερευνώντας τα μυστικά της. Η Σοφία μας ξετυλίγει τον κόσμο των Αθηνοπεριπετειών της! Τι λες, να την ακολουθήσουμε;

Οι εξορμήσεις μας συνεχίζονται κάθε Κυριακή και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη σας!

Ήταν ένα από τα όνειρά μου, να ζωντανέψουν οι σελίδες του βιβλίου και οι ήρωές του να βρεθούν δίπλα στα πανέμορφα μνημεία που μας παρουσιάζουν, μαζί με παιδιά και γονείς που αγαπούν την περιπέτεια και τις εξερευνήσεις! Για τη δημιουργία τους χρειάστηκαν πολλές αναγνωριστικές βόλτες, οι διαδρομές μελετήθηκαν με φίλες/ους αρχαιολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς και ξεναγούς και μόλις καταλήξαμε στον πιο τέλειο και ιδανικό περίπατο για παιδιά γεννήθηκαν οι πρώτες «Αθηνοπεριπέτειες». Στον περίπατο αυτό ήθελα να προσφέρω σαν γονιός και εκπαιδευτικός κάτι διαφορετικό και δημιουργικό, μία ξενάγηση που να απευθύνεται απευθείας στο μυαλό και στην καρδιά των παιδιών, στην ενστικτώδη παρόρμησή τους να εξερευνούν. Έτσι σχεδίασα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στις σελίδες του βιβλίου, μία ωραία βόλτα στην πόλη, με αναγνώσεις, εξιστόρηση μύθων, διαδραστικά παιχνίδια και ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες που ευγενικά μας χορηγούν τα Public, η AS Company και η Playmobil!

Η αφετηρία μας στις διαδρομές είναι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου ξεκινάμε την περιπέτεια παρατηρώντας την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, μιλώντας για μύθους, όπως για τη μάχη της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, που πάλεψαν για αυτήν τη μεγαλειώδη πόλη. Το Ερεχθείο, οι Καρυάτιδες, οι κίονες και τα αγάλματα ζωντανεύουν εκεί ψηλά! Παρέα με τον ταξιδιωτικό οδηγό μας, τα παιδιά μπορούν να πάρουν ρόλο ξεναγού νιώθοντας μια αυτονομία που θα τα παροτρύνει να μάθουν και να ενδιαφερθούν.

Ο περίπατος συνεχίζεται με την εξερεύνηση των λόφων της πόλης: του λόφου Φιλοπάππου, της Πνύκας, και του λόφου των Νυμφών με το Αστεροσκοπείο. Σε όλη τη διαδρομή ανακαλύπτουμε την παλιά πόλη, τις συνήθειες των αρχαίων Αθηναίων, το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, εξερευνούμε τα σπίτια τους, τον πεζόδρομο του Πικιώνη, τον Άγιο Δημήτριο, μα και το πιο σημαντικό, κατ’ εμέ, μνημείο της πόλης, τη θαυμαστή Πνύκα, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία.

Athinoperipeties-05-img2

Οι ηλικίες που μπορούν να συμμετάσχουν είναι 5-11 ετών παιδιά με τους γονείς/ δασκάλους/συνοδούς τους. Τα ερεθίσματα που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά είναι πολλά καθώς ο περίπατος γίνεται στην καρδιά της Αρχαίας Αθήνας, δίπλα σε σπουδαία μνημεία με ιστορίες, πληροφορίες και μύθους για την πιο διασκεδαστική αφομοίωση των ιστορικών γεγονότων. Τα πιο μικρά παιδιά, μέσα από αυτό το παιχνίδι ανακάλυψης μπορούν να νιώσουν πώς γεμίζει η ψυχή όταν εξερευνάς τον κόσμο. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητές τους για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ζητούμενο για τα παιδιά όλων των ηλικιών, να διαπιστώσουν πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες, αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια και σε μνημεία, μαθαίνοντας για τους θησαυρούς του παρελθόντος, να ανακαλύπτεις πραγματικά την αξία τους με όλες τις αισθήσεις! Αυτός είναι ο κυριότερος στόχος των «Αθηνοπεριπετειών»: Να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου διαδραστικά και να εκτιμήσουν, μέσω παιχνιδιού, την αξία της μάθησης.

Athinoperipeties-05-img3

Κάθε Κυριακή με τον ενθουσιασμό σου, να ξέρεις πως μας δίνεις έμπνευση να συνεχίσουμε και ήδη ετοιμάζουμε καινούργιες διαδρομές για να χαρτογραφήσουμε την πόλη με τα παιδιά, διασκεδαστικά και δημιουργικά! 

Αν θες να ζήσεις μαζί μας την εμπειρία αυτή παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι:

Οι «Αθηνοπεριπέτειες» πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 10:30.

Το ραντεβού δίνεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας στις 10:15

Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2 ώρες με στάσεις.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά ανά διαδρομή.

Κόστος: €12 τα παιδιά, €3 οι ενήλικες συνοδοί/γονείς, ο δεύτερος γονιός/συνοδός δωρεάν. Το κόστος για τα σχολεία διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης.

Προμηθευτείτε το βιβλίο, με βάση το οποίο έχουν σχεδιαστεί οι «Αθηνοπεριπέτειες» εδώ.

Οι «Αθηνοπεριπέτειες» είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση, όπως για παράδειγμα ν’ αποτελέσουν τον πυρήνα μιας σχολικής εκδρομής ή ενός παιδικού πάρτι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπες στο site athinoperipeteies.gr.

Σε περιμένουμε για να εξερευνήσουμε παρέα την Αθήνα!

Για ό,τι χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στη σελίδα μου στο Facebook, στο Instagram και στο Blog μου Mom And The City.

Διαγωνισμός Αθηνοπεριπέτειες

Ζήσε και εσύ την εμπειρία των Αθηνοπεριπετειών παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό μας για να κερδίσεις τέσσερα (4) εισιτήρια ταξιδιού για τέσσερεις (4) οικογένειες για τον εκπαιδευτικό περίπατο της Κυριακής 19/2! Για να πάρεις μέρος συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 16/2. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!