Twitch / Όσο μένουμε σπίτι το streaming χτυπάει κορυφή!

Περίληψη: Γυμναστική; Από το σπίτι. Ταινίες; Από το σπίτι. Δουλειά; Από το σπίτι. Η κατάσταση έχει πολλές αρνητικές πλευρές αλλά και μία πολύ σημαντική: δημιουργικότητα που πιάνει κορυφή!

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η φάση είναι #menoumespiti. Γυμναστική; Από το σπίτι. Ταινίες; Από το σπίτι. Δουλειά; Από το σπίτι. Η κατάσταση έχει πολλές αρνητικές πλευρές αλλά και μία πολύ σημαντική: δημιουργικότητα που πιάνει κορυφή! 

Όπως για τους επαγγελματίες streamers, που σίγουρα παρατηρούν αύξηση της θέασής τους. Το κοινό τους βρίσκεται παραπάνω ώρες στο σπίτι, άρα παρακολουθεί περισσότερο περιεχόμενο, ενώ πολλοί νέοι χρήστες προστίθενται στους... πιστούς τους ακόλουθους.

Ας μιλήσουν οι αριθμοί: η θεαματικότητα στο Twitch ανέβηκε κατά 31% το διάστημα 8 με 22 Μαρτίου. Η παρακολούθηση περιεχομένου έφτασε τις 43 εκατομμύρια ώρες (!) ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα ήταν στις 33 εκατομμύρια ώρες. Σε αυτό το νούμερο συνέβαλε σημαντικά και η τεράστια αύξηση στις εγγραφές νέων streamers στην πλατφόρμα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του Twitch streaming στην κατηγορία της μουσικής. Αφού τα live shows έχουν ακυρωθεί σχεδόν παντού, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έσπευσαν στο Twitch για να μεταδώσουν τη μουσική τους. Από τις 92.000 ώρες μουσικής, που παρακολούθησαν οι χρήστες του Twitch πρόσφατα, μέσα στο Μάρτιο η κατανάλωση του ίδιου περιεχομένου έφτασε τις 574.000 ώρες!

Μεγάλη ήταν η άνοδος και στη χρήση των mobile εφαρμογών του Twitch και του Discord. Σε σχέση με το Μάρτιο της περασμένης χρονιάς, η smartphone εφαρμογή του Discord είχε φέτος 27,5% περισσότερη χρήση ενώ η εφαρμογή του Twitch χρησιμοποιήθηκε 36,5% περισσότερο το μήνα που μας πέρασε. Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των εσόδων για τις δύο πλατφόρμες.

Για τους streamers, όμως, ιδιαίτερα τους... βετεράνους του είδους, αυτό δεν μεταφράστηκε σε περισσότερα έσοδα. Η αύξηση του απόλυτου αριθμού των χρηστών οδήγησε μεν σε περισσότερα χρήματα προς τους streamers συνολικά αλλά κατά μέσο όρο τα έσοδα γνώρισαν μικρή πτώση, καθώς η «πίτα» ξαναμοιράστηκε. Η δεύτερη σημαντική αλλαγή, για τους επαγγελματίες Twitch streamers, είναι η μείωση του εισοδήματος από χορηγούς, οι οποίοι ακύρωσαν events και χορηγίες!

Εσύ, απέκτησες νέους αγαπημένους streamers αυτή την περίοδο;