Μαγειρεύουμε με την Funky Cook: Δροσιστικό παγωτό με ψητά ροδάκινα

Περίληψη: Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό! Η Funky Cook μας ετοιμάζει το πιο απολαυστικό παγωτό της σεζόν αλλά με ένα… twist που ακούει στο όνομα «ροδάκινα»!

Είναι γλυκά, γευστικά, δροσιστικά αλλά και χορταστικά! Δεν μιλάω για άλλο φρούτο πέρα από τα σούπερ απολαυστικά ροδάκινα. Η εποχή των μυρωδάτων ροδάκινων έχει φτάσει, τα βρίσκουμε ολόφρεσκα και μας εμπνέουν για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα ροδάκινο, κομπόστα και άλλα πολλά δροσερά γλυκά ψυγείου. Επίσης, τα ροδάκινα μπορείς να τα ψήσεις στον φούρνο ή στο γκριλ, να τα απολαύσεις σε σαλάτες, ή με παγωτό!

Σήμερα σου έχω μια ακόμη καλύτερη ιδέα, ένα φανταστικό δροσερό παγωτό από ψητά ροδάκινα και θα τα σερβίρεις με επίσης ψητά ροδάκινα. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν όλοι!

Πάρε τη συνταγή, αν θέλεις βάλε την δική σου πινελιά, και με λίγη υπομονή θα απολαύσεις ένα υπέροχο παγωτό! Α, και που’ σαι.. Σημείωσε την στο τετράδιο συνταγών σου, γιατί οι φίλοι σου θα στη ζητάνε συνέχεια! 😉

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες
Xρόνος Αναμονής: 6-8 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Μερίδες: για 6 άτομα

Υλικά

Για τα ψητά ροδάκινα
6 ροδάκινα, κομμένα στη μέση
120 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
50 γρ. νερό

Για το σεμιφρέντο
550 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
6 μέτριους κρόκους αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη + 1 κ.σ. ζάχαρη
40ml νερό
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. αμαρέτο, προαιρετικά
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Τα ψητά ροδάκινα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργεία των αντιστάσεων.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα ροδάκινα, προσθέτουμε το νερό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε τα ροδάκινα για 20’, τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε την φλούδα τους όσο είναι ζεστά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

funky-cook-02-01

Το σεμιφρέντο

Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα μισά από τα ροδάκινα.

Τα υπόλοιπα μαζί με το σιρόπι τους τα κρατάμε στο ψυγείο, στη συντήρηση, για το σερβίρισμα.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας και την 1 κ.σ. ζάχαρη να χτυπηθούν σε χαμηλή ταχύτητα.

Ταυτόχρονα τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στην εστία, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη, εντελώς, και αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι αποσύρουμε.

Αμέσως δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το σιρόπι σε ροή, αργά, και χτυπάμε το μείγμα για περίπου 4-5’ ωσότου να γίνει αφράτη υπόλευκη κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατόπιν ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη σαντιγί, το αμαρέτο, τους ξηρούς καρπούς και τα ροδάκινα.

Καλύπτουμε μια μεγάλη φόρμα με μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε το μείγμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια του παγωτού και καταψύχουμε για 4-6 ώρες, ανάλογα με την κατάψυξή μας.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε μια πιατέλα τα ροδάκινα με το σιρόπι τους, προσθέτουμε μπάλες παγωτού και απολαμβάνουμε.

Tips

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή και άλλα φρούτα όπως κεράσια, βερίκοκα και ανανά.

- Δεν ξεχνάμε πριν σερβίρουμε να αφήσουμε το παγωτό στη συντήρηση για 15-20’ ώστε να μπορέσουμε να το σερβίρουμε εύκολα.

Extra Tip!

- Μην βιαστείς και το φας «στο πόδι». Αξίζει να απολαύσεις κάθε κουταλιά αυτού του παγωτού. Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου, βάλε την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία να παίζει στην τηλεόραση, πάρε το κουτάλι σου και… καλή απόλαυση!

Πραγματικά, δεν αξίζει να αγοράζεις έτοιμα παγωτά, τα οποία είναι γεμάτα συντηρητικά και βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες, όταν σε πολύ λίγο χρόνο μπορείς να ετοιμάσεις το δικό σου παγωτό, το οποίο και γνωρίζεις ακριβώς τι θα περιέχει. Μπορεί η συνταγή να σου φαίνεται μεγάλη ή κουραστική, αλλά με αγάπη και μεράκι θα γίνει πανεύκολη και πεντανόστιμη. Άλλωστε αποτελεί ένα εξαιρετικό κέρασμα για τους επισκέπτες και, φυσικά, τους γλυκατζήδες της παρέας που θέλουν να δροσιστούν και λίγο βρε αδερφέ!