Μαγειρεύουμε με την Funky Cook: Εύκολη μους σοκολάτας με κεράσια!

Περίληψη: Η Funky Cook ετοιμάζει μια συνταγή για το πιο γευστικό και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από μια βελούδινη μους με γιαούρτι, σοκολάτα και κεράσια!

Τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες όλοι μας αναζητάμε ένα δροσερό ελαφρύ γλυκό, και αν αυτό είναι σοκολατένιο τότε το θέλουμε όλοι. Και αν είναι και υγιεινό; Τότε η επιτυχία είναι σίγουρη!

Αυτή η σοκολατένια μους με γιαούρτι και μόλις 3 βασικά υλικά, που φτιάχνεται χωρίς κόπο και μπορείς αν θες να φας και αμέσως, απλά δεν υπάρχει! Για την μέγιστη απόλαυση όμως, σου προτείνω να το αφήσεις λίγη ώρα στο ψυγείο. Θα με θυμηθείς 😉

Και επειδή η σοκολάτα και το γιαούρτι ταιριάζουν γάντι με τα κεράσια σου δείχνω τον τρόπο να κάνεις αυτή την ελαφριά, παραδεισένια απόλαυση ακαταμάχητη!

Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά φρούτα, οπότε δύσκολα κάποιος δε θα έχει έστω μερικά στο σπίτι του. Όσο για το γιαούρτι, το γάλα και την κουβερτούρα, αν ακολουθείς και εσύ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε θα είναι από τις βασικές τροφές που θα έχεις στο ψυγείο σου. Και αν δεν έχεις, μία επίσκεψη στο πιο κοντινό σου market, αξίζει τον κόπο για αυτό το σούπερ γευστικό και ελαφρύ γλυκό.

Κράτα τη συνταγή, δοκίμασέ την και σου υπόσχομαι ότι θα τη φτιάχνεις ξανά και ξανά, με κεράσια… ή χωρίς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος Αναμονής: 6-8 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Μερίδες: για 4 άτομα

Υλικά

Για τα ψητά κεράσια

250 γρ. κεράσια, κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσια
4 κ.σ. καστανή μαλακή ζάχαρη
30 γρ. νερό
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη μους με γιαούρτι και σοκολάτα

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
200 γρ. ζεστό γάλα
400 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Τα ψητά κεράσια

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα κεράσια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας.

Αφήνουμε τα κεράσια στη συντήρηση 1 ώρα ή και περισσότερο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργεία του αερόθερμου και τα ψήνουμε στους 180°C για 30’.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

funky-cook-01

Η μους με γιαούρτι και σοκολάτα

Στην εστία τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό, το οποίο βράζουμε.

Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τοποθετούμε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ επάνω στην κατσαρόλα δηλαδή κάνουμε ένα μπεν μαρί.

Μέσα στο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε ρευστή σοκολάτα.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να πέσει η θερμοκρασία του.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, αν χρησιμοποιήσουμε, το εκχύλισμα βανίλιας και προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν όλα τα υλικά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. από το σιρόπι των κερασιών.

Μοιράζουμε σε 6 ποτηράκια τη μους και την παγώνουμε στο ψυγείο, στη συντήρηση, για 1-1:30 ώρες.

Σερβίρουμε τη μους με τα ψημένα κεράσια.

Tips

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φυτικά προϊόντα για τη συνταγή μας για όσους ακολουθούν την vegan διατροφή ή θέλουν μια ακόμη πιο ελαφριά και υγιεινή προσέγγιση, χρησιμοποιώντας ζάχαρη καρύδας, αγαύη, φυτικό γάλα και γιαούρτι καρύδας.

Who is who

Foodlover, ανέκαθεν, και food blogger από το 2007 άφησα το επάγγελμα της παιδαγωγού και επικεντρώθηκα στη διαδικτυακή μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger δημιουργώντας το food blog Funky Cook.

Εκτός από την μαγειρική αγαπώ την φωτογραφία και το food styling, τα οποία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της δουλειά μου.

Κάθε μήνα θα με βρεις στην έντυπη έκδοση του Olive Magazine στη στήλη «Το καθημερινό τραπέζι».

To 2020 έβαλα την υπογραφή μου στο βιβλίο «My Greek Vegan Food», όπου επιμελήθηκα της συνταγές.

Το φαγητό μας το «ζούμε» καθημερινά!

Και μέσα από τις συνταγές μου θέλω να «φέρω» χαρά και έμπνευση στο πιάτο!

Πρόκειται να ακολουθήσουν πολλές ακόμα, εύκολες, γευστικές, χορταστικές και πρωτότυπες συνταγές, γι’ αυτό μείνε συντονισμένος για να είσαι και εσύ ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα μοιραστώ τις γνώσεις και τα μυστικά μου.