Μαγειρεύουμε με τη Funky Cook: Eggnog cocktail, όπως στις ταινίες!

Περίληψη: Τι είναι πια αυτό το eggnog και πώς φτιάχνεται; Δεν χρειάζεσαι να αναρωτιέσαι άλλο! Η Funky Cook έχει τη συνταγή για το απόλυτο χριστουγεννιάτικο eggnog!

Πόσοι δεν έχουμε λαχταρίσει, ως παιδιά αλλά και ως ενήλικες, αυτό το eggnog που όλοι πίνουν στις αμερικάνικες σειρές! Με το που φτάσουμε στο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της σεζόν, οι πιθανότητες να εμφανιστεί eggnog στη μικρή οθόνη είναι τεράστιες. Πρόκειται για ένα ποτό που κανείς μας δεν ήξερε τι πραγματικά περιείχε μέχρι που μέσα από το διαδίκτυο το μάθαμε όλοι. Οι συνταγές για eggnog είναι αμέτρητες, και λογικό, αφού η κάθε αμερικάνικη οικογένεια έχει τη δική της αγαπημένη συνταγή. Γιατί Χριστούγεννα χωρίς eggnog δεν γίνονται – στο US of A τουλάχιστον, αλλά από φέτος και στα μέρη μας!

Αυτό το χριστουγεννιάτικο ρόφημα-κοκτέιλ έχει πολλούς τρόπους σερβιρίσματος, σε ποτήρι ή κούπα, και πίνεται το ίδιο απολαυστικά είτε ζεστό είτε κρύο. Παρά τις διάφορες παραλλαγές, υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα υλικά που χρησιμοποιούνται από όλους για να φτιαχτεί αυτή η απίστευτη νόστιμη και γιορτινή γεύση του eggnog. Αυτά είναι: αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο, και άλλα μπαχαρικά, και φυσικά αλκοόλ!

Το eggnog, ουσιαστικά, είναι μια ρευστή κρέμα αυγού εμπλουτισμένη με τα παραπάνω συστατικά. Βέβαια, η απορία όλων είναι αν τα «ωμά» αυγά είναι ασφαλή. Σε αυτό το σημείο, σου έχω τα τέλεια νέα για να φτιάξεις το καλύτερο eggnog cocktail χωρίς επιφυλάξεις! Φέτος τα Χριστούγεννα βάλε στην κουζίνα σου την απόλυτη συσκευή-μπλέντερ PerfectMix Cook της Moulinex. Μαζί της θα φτιάξεις τα πάντα, ζεστές και κρύες συνταγές, και φυσικά eggnog! Το μπλέντερ της Moulinex δεν είναι ένα απλό, παραδοσιακό μπλέντερ καθώς μπορείς ακόμα και να μαγειρέψεις μαζί του. Εκεί «μαγείρεψα» κι εγώ το eggnog. Όλα έγιναν μέσα στο μπλέντερ, παστεριώνοντας τα αυγά στους 85°C.

Πραγματικά, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν ένα από πιο υπέροχα cocktails που δοκίμασα ποτέ. Η υφή αλλά και η γεύση του φανταστικές, και μάλιστα χωρίς μαρέγκα. Επειδή, όπως σου είπα, η διαδικασία προετοιμασίας είναι 100% ασφαλής, μπορείς άφοβα να το σερβίρεις σε παιδιά… πριν προσθέσεις το αλκοόλ! Ζεστό ή κρύο, με amaretto ή όποιο αλκοόλ θέλεις, με πλούσια γεύση μπαχαρικών ή όχι, σέρβιρέ το στο γιορτινό σου τραπέζι ως δροσερό ποτό για να κλείσεις το γεύμα σου ή απόλαυσέ το χουχουλιάζοντας, βλέποντας την αγαπημένη σου Χριστουγεννιάτικη ταινία.

Πάμε να δούμε βήμα βήμα πώς θα φτιάξεις κι εσύ το τέλειο eggnog cocktail!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: για 4-6 άτομα

Υλικά

6 αυγά
800ml γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100ml bourbon ή ρούμι
80 γρ. amaretto
¾ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τζίντζερ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι
5 παγάκια

Για το σερβίρισμα

6 κ.σ. σαντιγί
Μοσχοκάρυδο
Αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στην κανάτα τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε στη λειτουργία blender για 2’.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  3. Ρυθμίζουμε το blender στη λειτουργία heat στους 85 οC για 10’.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε το bourbon, το amaretto, λίγο ακόμη μοσχοκάρυδο και τα παγάκια.
  5. Αναδεύουμε στη λειτουργία smoothies για 1’.
  6. Σερβίρουμε το δροσερό eggnog σε ποτήρια με σαντιγί, αστεροειδή γλυκάνισο και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Tips

- Μπορούμε να το εμπλουτίσουμε και με άλλα μπαχαρικά όπως μπαχάρι, κακουλέ και κόλιανδρο.
- Η ποσότητα του αλκοόλ και της ζάχαρης είναι ενδεικτική, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ποσότητες της αρεσκείας μας.