3+2 tips επιβίωσης για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού!

Περίληψη: Σε βρήκε απροετοίμαστο ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού; Δες πώς θα τα βγάλεις άνετα πέρα με τις ζεστές μέρες που θα ακολουθήσουν!

Μπορεί να είμαστε μόνο στον Ιούνιο, αλλά τα πρώτο κύμα καύσωνα το βιώσαμε ήδη! Το καλοκαίρι του 2024 προβλέπεται καυτό και αν δεν έχεις προετοιμαστεί για τις ζεστές μέρες που έρχονται τότε μην το καθυστερείς άλλο! Για να μην σε καταβάλλει η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες, συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλα όσα θα σε σώσουν από την επέλαση του καύσωνα φέτος.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

Ναι, το ξέρεις ήδη. Ναι, έχεις βαρεθεί να το διαβάζεις και να το ακούς κάθε χρόνο παντού τέτοιον καιρό. Το ξέρουμε, αλλά αξίζει να το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά! Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε για να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα είναι να πίνεις αρκετό νερό! Απόφυγε τον (πολύ) καφέ γιατί αντί να σε ενυδατώσει θα σε αφυδατώσει. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγεις την αφυδάτωση είναι να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό, οπότε ένα γεμάτο μπουκάλι-θερμός πρέπει να βρίσκεται πάντα στην τσάντα σου. Το νερό δεν είναι το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις ενυδατωμένος. Εξαιρετική δουλειά κάνουν και τα φρούτα. Το καρπούζι δεν είναι τυχαία το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού άλλωστε! Είναι δροσερό, γλυκό και σε ενυδατώνει φουλ. Το αν θα το φας με φέτα ή χωρίς είναι δικό σου θέμα – εμείς είμαστε #TeamFeta πάντως! 

Φτιάξε το κατάλληλο #OOTD

Επίλεξε το καθημερινό outfit έχοντας στο μυαλό σου όχι τι θα κάνεις μάτσι-μάτσι, αλλά τι θα είναι πιο άνετο και αεράτο! Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιλέξεις ελαφριά ρούχα τα οποία είναι κατασκευασμένα από υφάσματα που «αναπνέουν». Πριν βγεις από το σπίτι το πρωί, επίσης, μην ξεχάσεις το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου σου έτσι ώστε να προστατευτείς από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό δεν θα σε βοηθήσει τόσο με την ζέστη, αλλά η προστασία από τις ακτίνες του ήλιου είναι επίσης απαραίτητη.

Πού να τρέχεις μεσημεριάτικα;

Άλλη μία «κλισέ» συμβουλή που όμως είναι κλισέ για κάποιο λόγο. Η εξάντληση μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες το καλοκαίρι. Οπότε, απόφυγε μετακινήσεις, εργασίες ή άλλες δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο κατά τις μεσημεριανές ώρες. Εκτός κι αν είσαι στην παραλία – σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Αν πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθείς, ή αν πας για μπάνιο, τότε μείνε στη σκιά όσο αυτό είναι δυνατό και μην ξεχάσεις να πίνεις συχνά νερό. Για να μείνεις στη σκιά και να μην σε κάψει ο ήλιος, η ομπρέλα θαλάσσης δεν πρέπει να λείπει από τον καλοκαιρινό σου εξοπλισμό. Κι άσε τα γιαούρτια για την ώρα που θα θες ένα δροσερό σνακ κι όχι για να καταπραΰνουν τον πόνο σου από τα εγκαύματα μετά την πολλή ηλιοθεραπεία.

Μείνε μέσα, αγκαλιά με το κλιματιστικό

Μπορεί η άδεια να αργεί ακόμα, οπότε οι εξορμήσεις στην παραλία να περιορίζονται μόνο στα Σαββατοκύριακα. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Μέχρι να έρθει επιτέλους η στιγμή που θα τα αφήσεις όλα πίσω σου (έστω και για λίγες μέρες) τότε δεν υπάρχει καλύτερη λύση για να επιβιώσεις τον καλοκαιρινό καιρό από ένα κλιματιστικό! Στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, όπου κι αν είσαι, άναψέ το! Μην κάνεις όμως κι εσύ το κλασικό όπου βάζεις τη θερμοκρασία στους 18°C μπας και κρυώσει πιο γρήγορα ο χώρος. Αυτό το «κόλπο» δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε κάψει ο λογαριασμός του ρεύματος αντί για τη ζέστη, αφού το κλιματιστικό θα δουλεύει αδιάκοπα για να πετύχει τη θερμοκρασία που του ζητάς. Βάλε τη θερμοκρασία στους 25-27°C για να δροσιστείς χωρίς να… ιδρώνεις σκεπτόμενος τον επόμενο λογαριασμό.

Άλλοι τρόποι να κρατήσεις δροσερό τον χώρο σου

Δεν παίζει κλιματιστικό και δεν προβλέπεται να αποκτήσεις σύντομα; Δύσκολη φάση! Μην απελπίζεσαι όμως, σου έχουμε κι άλλες λύσεις. Ο ανεμιστήρας αποτελεί σταθερή αξία για κάποιο λόγο: είναι μία οικονομική και αρκετά αποδοτική λύση για να δροσιστείς το καλοκαίρι. Και αν το σπίτι σου είναι κι αυτό προετοιμασμένο κατάλληλα, τότε μπορεί και να μην σε νοιάξει καθόλου που δεν έχεις κλιματιστικό. Πρώτα από όλα, μην ξεχάσεις να κατεβάσεις τις τέντες το πρωί. Έτσι τις ώρες που ο ήλιος θα «βαράει» το σπίτι, δεν θα ανεβεί πολύ η εσωτερική του θερμοκρασία. Σημαντική βοήθεια για να κρατήσεις την εσωτερική θερμοκρασία σε καλά επίπεδα ακόμα και στο καταμεσήμερο είναι οι κουρτίνες. Αν μπλοκάρουν αποδοτικά τις ακτίνες του ήλιου τότε το θερμόμετρο θα μείνει πιο χαμηλά και η δροσιά θα επιτυγχάνεται πιο εύκολα. Ή μπορείς απλά να πηγαίνεις κάθε μέρα στο γραφείο που έχει κλιματισμό και να αφήσεις για λίγο καιρό το work from home, αν έχεις αυτή την επιλογή. Έτσι δεν θα σε νοιάζει ούτε αν έχεις ή δεν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι, ούτε ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό στο τέλος😉

Μην περιμένεις άλλο λοιπόν! Ετοιμάσου για τον επόμενο καύσωνα γιατί έτσι όπως πάει ο καιρός μάλλον δεν θα αργήσει και πολύ. Για ό,τι χρειάζεσαι για μία δροσερή βουτιά στο καλοκαίρι σου, εμείς είμαστε εδώ!