Δωρεάν events: Όλη η Αθήνα, ένα μεγάλο μουσικό πάρτι!

Περίληψη: Ο Ιούλιος ξεκινά δυναμικά με εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλή πολλή μουσική! Τα καλύτερα events θα τα βρεις, για άλλη μια εβδομάδα, εδώ!

Καλό μήνα! Ο Ιούλιος είναι εδώ και η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές του καλοκαιριού έχει αρχίσει! Ήδη ο νους μας ταξιδεύει σε μαγευτικές παραλίες, εξωτικούς προορισμούς, και συναρπαστικές περιπέτειες πάνω στα κύματα! Κοινώς, έφτασε η ώρα να κάνουμε βουτιά στο καλοκαίρι! Η Αθήνα έχει φορέσει και αυτή τα... καλοκαιρινά της και μας προσκαλεί να καλωσορίσουμε τον Ιούλιο διασκεδάζοντας σε κάθε γωνιά της πόλης! Κάθισε λοιπόν αναπαυτικά καθώς ανοίγουμε την Public ατζέντα. Εκεί όπου, για άλλη μία εβδομάδα, βρίσκουμε τα καλύτερα events με άρωμα τέχνης και πολιτισμού. Και όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο, γιατί τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν! Φύγαμε λοιπόν!

Play that funky music right!

Το «Καλοκαίρι στην Αθήνα», η μεγάλη καλλιτεχνική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων θα μας κρατήσει συντροφιά έως και τις 20/7, μεταμορφώνοντας την πρωτεύουσα σε μια μεγάλη μουσική σκηνή. Αυτή την Τετάρτη, η ταλαντούχα Πέννυ Μπαλτατζή, στήνει το δικό της μουσικό πάρτι στην Πλατεία Δεξαμενής και καλεί μικρούς και μεγάλους να «χορέψουν με την ψυχή τους». Μία μέρα μετά, ο αγαπημένος Χρήστος Θηβαίος καταφθάνει στην Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη όπου θα παρουσιάσει ένα εκλεκτό μουσικό πρόγραμμα με παλιές και νεότερες επιτυχίες του.

dwrean-events-107-01

Φεύγουμε από την Κυψέλη με προορισμό την περιοχή του Ζωγράφου. Το Music Now! Ζωγράφου Summer Festival είναι και φέτος εδώ! Διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες από το χώρο της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής θα μας συμπαρασύρουν σε μια πολυήμερη μουσική γιορτή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το έργο των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, των τοπικών μουσικών σχημάτων και χορωδιών, καθώς και του Δημοτικού Ωδείου της περιοχής. Καθημερινά, έως και την Κυριακή 7/7, δίνουμε ραντεβού στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο για να ακούσουμε μερικές από τις ομορφότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου!

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στις μουσικές γωνιές της πόλης, με μια στάση στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Την Τρίτη, η El Sistema Greece Youth Orchestra και η El Sistema Greece Youth Choir ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια καλοκαιρινή συναυλία στο Φεστιβάλ Ρεματιάς. Οι μουσικοί του El Sistema Greece πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στο καθιερωμένο summer fest του Δήμου Χαλανδρίου ερμηνεύοντας κλασικά αριστουργήματα, γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και χορωδιακά έργα από διάφορα μέρη του κόσμου. Ετοιμάσου για ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο!

dwrean-events-107-02

Φεστιβαλικές διαδρομές μετά μουσικής!

Ο Ιούνιος εγκαινίασε τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού και ο Ιούλιος, όπως θα διαπιστώσεις, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με ακόμα περισσότερα φεστιβαλικά δρώμενα. Το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας έρχεται, από σήμερα Δευτέρα, στο Θέατρο Γκράβας. Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται ένα εκρηκτικό δεκαήμερο εκδηλώσεων, γεμάτο ρυθμό, ζωντάνια και θετική ενέργεια με jazz, rock, rap, soul, funk και indie μελωδίες! Το πιο groovy φεστιβάλ της πόλης ξεκινά! Εσύ θα λείπεις;

Τα κρουστά, ως τα πρώτα μουσικά όργανα, είναι συνυφασμένα με την ανθρώπινη ψυχή. Αυτή την ιδιαίτερη αρχέγονη σχέση που χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους έρχεται να τιμήσει το Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Για τρεις ημέρες, (3, 4 & 5/7 το Φεστιβάλ Κρουστών θα δονήσει την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, ξεδιπλώνοντας μπροστά στο κοινό το πλήρες φάσμα του συναρπαστικού αυτού ηχητικού κόσμου.

dwrean-events-107-03

Εκθέσεις, καλλιτεχνικές συζητήσεις & σινεμά

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι παραδοσιακά το highlight των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στο πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης βρίσκουμε μια εντυπωσιακή έκθεση εμπνευσμένη από την αρχαιοελληνική τραγωδία. Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την άτυπη έναρξη των Επιδαυρίων το 1954 με τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, ο εκθεσιακός χώρος της Επιδαύρου ζωντανεύει και φέτος με μια περιοδική έκθεση αφιερωμένη στις μορφές του Ιππόλυτου και της Φαίδρας.

Από τις 27/6 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen το project Engaged Scenography. Οι φίλοι των παραστατικών τεχνών έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες, συζητήσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια και περφόρμανς με την υπογραφή καταξιωμένων καλλιτεχνών από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Η αυλαία θα πέσει την Τετάρτη και την Παρασκευή με δύο εντυπωσιακές περφόρμανς που μελετούν μέσω της τέχνης επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα του σήμερα.

dwrean-events-107-04

Η ναυσιπλοΐα και η ναυπηγική είναι δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, από τον αρχαίο μινωικό πολιτισμό μέχρι και τη σημερινή εποχή. Για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Δίκτυο Αρχιπέλαγος παρουσιάζει τις πλούσιες και πολυδιάστατες ναυτικές παραδόσεις των Κυκλάδων μέσα από την έκθεση πολλαπλών μέσων «Τέχνες της Θάλασσας», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αυτή την Πέμπτη στο Goethe-Institut Athen. Η έκθεση ανιχνεύει τις συνδέσεις μεταξύ των θαλάσσιων αυτών κοινοτήτων του παρελθόντος και του σήμερα, μέσα από αρχειακό υλικό και σύγχρονη φωτογραφική, ηχητική και οπτικοακουστική τεκμηρίωση.

Και κλείνουμε με ένα από τα εμβληματικότερα whodunnit θρίλερ όλων των εποχών. Στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival θα προβληθεί αυτή την Παρασκευή το «Zodiac» στο Άλσος Πετραλώνων. Ο David Fincher όρισε τα κινηματογραφικά '90s με ταινίες σταθμούς όπως το Fight Club και το Seven πριν μας χαρίσει μία από τις πιο καθηλωτικές ιστορίες μυστηρίου που έχουμε δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Τώρα, το Athens Open Air Film Festival προβάλλει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Zodiac» στην πλήρη του μορφή, με έξι παραπάνω λεπτά από το cut που προβλήθηκε στις αίθουσες το 2007!

Video Duration
2:24

Κάπου εδώ θα σε αποχαιρετήσουμε για να κανονίσεις σιγά σιγά ώρα και μέρος με την παρέα. Όπως πάντα, ακόμα περισσότερες επιλογές σε περιμένουν στην πλατφόρμα του Public Tickets. Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα.

Να περάσεις υπέροχα!