Πού θα βγεις: ΣΚ με Poor Things, Ντοστογιέφσκι & ballet festival!

Περίληψη: Καλή χρονιά! Το 2024 είναι εδώ και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό με φανταστικά events για ακόμα ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο!

Το ημερολόγιο δείχνει 2024 και η πρώτη εβδομάδα του νέου έτους είναι η καλύτερη στιγμή για να αφήσεις στην «άκρη» τυχόν «κακές» συνήθειες και να αγκαλιάσεις νέες. Πιο δημιουργικές, πιο απολαυστικές, πιο χαρούμενες. Υγιεινή διατροφή, λίγη γυμναστική, ένα νέο χόμπι. New year, new me δε λέμε άλλωστε; Ε, ας το κάνουμε πράξη επιτέλους! Όσο για τις εβδομαδιαίες σου εξόδους, αυτές τις αναλαμβάνουμε εμείς! Μια καλή ταινία, μια θεαματική θεατρική παράσταση, μια φαντασμαγορική συναυλία. Πάντα «παίζει» κάτι ενδιαφέρον στην πόλη. Το εβδομαδιαίο μας ραντεβού συνεχίζεται και τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξουμε την ατζέντα μας για να καλωσορίσουμε τον καινούριο χρόνο όπως του αρμόζει.

Παιδικό θέατρο & έργα γεμάτα έγκλημα!

Τον πρώτο λόγο αυτό το σαββατοκύριακο έχουν οι θεατρόφιλοι. Ξεκινάμε από το Θέατρο Παλλάς, εκεί όπου βρίσκουμε την ταλαντούχα Ελεονώρα Ζουγανέλη σε ρόλο... εκατομμυριούχου. Η παράσταση που φέρει την υπογραφή του πολύπειρου Γιάννη Κακλέα είναι βασισμένη στη διάσημη κωμωδία του George Bernard Shaw, που μιλά για τη σχέση μεταξύ πλούτου και ευτυχίας, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο του έρωτα.

pou-tha-vgeis-sk-84-01

Την αβεβαιότητα του έρωτα και τον πόνο της αγάπης πραγματεύεται η παράσταση «Μικρά συζυγικά εγκλήματα» που ανεβαίνει τη φετινή σεζόν στο Θέατρο Μικρό Άνεσις. H θεατρική διασκευή του Σωτήρη Τσαφούλια στο ομώνυμο έργο του Eric-Emmanuel Schmitt φέρνει στο προσκήνιο τη συγκρουσιακή διάσταση των ανθρώπινων σχέσεων και το ρόλο που διαδραματίζουν στη ζωή μας οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Με τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Άρη Λεμπεσόπουλο

Λίγοι συγγραφείς έχουν καταφέρει να ψυχογραφήσουν τόσο διεξοδικά τον άνθρωπο μπροστά στα διλήμματα της ηθικής όσο ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Το «Έγκλημα και Τιμωρία» ανήκει στα αριστουργηματικά δείγματα της δυτικής βιβλιογραφίας θέτοντας γενναία ερωτήματα γύρω από τις εσωτερικές συγκρούσεις που μοιραία μαστίζουν τον άνθρωπο, κάθε εποχής. Αυτό το ΣΚ το μυθιστόρημα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα έρχεται στο Θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

pou-tha-vgeis-sk-84-04

Αλλάζουμε ύφος και ετοιμαζόμαστε για άφθονο γέλιο με την παράσταση «Για μια ζωή». Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας επιστρέφουν στο θέατρο Πειραιώς 131 με τη νέα τους κωμωδία. Μία νέα γυναίκα και δύο νέοι άντρες μοιράζονται μία απίστευτη περιπέτεια ζωής. Μαζί τους όμως τη μοιράζονται τα πεθερικά και οι φίλοι τους. Μπερδέματα, παρεξηγήσεις, ομηρικές «μάχες» και ατάκες «φωτιά» διαδέχονται η μία την άλλη σε μια από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του φετινού χειμώνα.

Αν προτιμάς την minimal θεατρικότητα του stand up, αυτό το ΠΣΚ σου έχουμε δύο φανταστικές προτάσεις στον πανέμορφο χώρο του Le Mystère Méliès. Αύριο Παρασκευή, ο απολαυστικός και πάντα ετοιμόλογος Αλέξανδρος Τσουβέλας ανεβαίνει στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου για ένα... διαφορετικό Q&A που υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων. Το Σάββατο, το δίδυμο του Αντώνη Κρόμπα και του Λευτέρη Ελευθερίου παίρνει τη σκυτάλη και υπογράφει σύμφωνο... επιβίωσης σε ένα καταιγιστικό comedy show.

pou-tha-vgeis-sk-84-02

Στο πρώτο ΣΚ του 2024 δε θα μπορούσαμε να μην έχουμε και μια επιλογή για τους μικρούς μας φίλους. Στο Θεάτρο Κιβωτός, το «Μαγικό Κλειδί» από το παραμύθι «Η καρδιά της βασιλοπούλας» της Πηνελόπης Δέλτα ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την αξία της αγάπης, της αφοσίωσης, της αλληλεγγύης μέσα από μια παραμυθένια παράσταση γεμάτη χρώμα και χορό.

ΣΚ με Poor Things ή Tiger Lillies;

Μετά το τελευταίο χειροκρότημα στον ιστορικό κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, τα φώτα στρέφονται τώρα στο πολυαναμενόμενο Poor Things, εμπνευσμένο από την ιστορία που διαβάζουμε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου Alasdair Gray. Το hype για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι μεγαλύτερο από ποτέ, με το Poor Things να έχει ήδη αποσπάσει το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας αλλά και 7 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα. Την αιθέρια Emma Stone πλαισιώνει ένα εξαιρετικό καστ χολιγουντιανών αστέρων σε μια ευφάνταστη μαύρη κωμωδία που φέρνει μαζί την επιστημονική φαντασία, τον ιμπρεσιονισμό και την arthouse αισθητική.

Video Duration
1:23

Περνώντας σε μουσικές επιλογές, το σαββατοκύριακο ετοιμαζόμαστε να περιπλανηθούμε στο σκοτεινό, αλλόκοτο κόσμο των Tiger Lillies.  Η προτεινόμενη για Grammy βρετανική cult cabaret μπάντα έρχεται για 8 παραστάσεις στη σκηνή του Half Note για να μας παραδώσει τα δικά της «μαθήματα μηδενισμού». Αρκεί μόνο να πούμε πως στην τεράστια πορεία τους οι Tiger Lillies έχουν ηχογραφήσει περισσότερους από 40 δίσκους, με εμφανίσεις σε όλες τις ηπείρους.

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, το roof stage του Gazarte γεμίζει αυτή την Κυριακή με ελληνικό τραγούδι. Τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, ο Γιάννης Διονυσίου, ο Γιάννης Παπαγεωργίου και η Νεφέλη Φασούλησυναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και μας καλούν να ζήσουμε όλοι μαζί, κυριακάτικα γλέντια με τα τραγούδια του ρεπό, της χαράς και της τεμπελιάς.

Από τον Tchaikovsky στο... διάστημα

Μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν, αξίζει όμως να παραμείνεις σε εορταστική διάθεση. Πώς; Με events που έχουν μέσα τους τη λάμψη των Χριστουγέννων. Το Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών υποδέχεται το φημισμένο Κλασικό Μπαλέτο της Ουκρανίας κλείνοντας τις γιορτές με τον Καρυοθραύστη, τη Λίμνη των Κύκνων και τη Ωραία Κοιμωμένη, τα τρία δημοφιλέστερα έργα του μεγάλου Ρώσου συνθέτη.

pou-tha-vgeis-sk-84-05

Τελευταία πρόταση για το πρώτο σαββατοκύριακο του χρόνου, ένα ταξίδι στο αχανές μα συναρπαστικό διάστημα. Η έκθεση Life In Space προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό.

New year, new me λοιπόν με πολλή τέχνη, γέλιο, μουσική και διασκέδαση! Όπως πάντα στο Public Tickets σε περιμένουν ακόμα περισσότερες προτάσεις για να οργανώσεις όπως πρέπει το πρώτο ΣΚ του έτους και να κρατήσεις αμείωτη τη χαρά των γιορτών! 

Να περάσεις υπέροχα!