Δωρεάν events: Ταινίες, bazaar party & μια όπερα τσέπης!

Περίληψη: Ετοιμάζεσαι για Βαλεντίνο και αναζητάς επιλογές εξόδου; Τα δωρεάν events δείχνουν το δρόμο με καλλιτεχνικά δρώμενα για εσένα και το άλλο σου μισό!

Εβδομάδα Βαλεντίνου, και η πόλη δε θα μπορούσε παρά να είναι ντυμένη στο κόκκινο του έρωτα. Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη γιορτή των ερωτευμένων, θέλουμε να πιστεύουμε πως έχεις ήδη ασχοληθεί με τα του δώρου για το ταίρι σου. Οπότε, σειρά έχει τώρα να βρεις τον κατάλληλο προορισμό για τις ρομαντικές σας βόλτες. Όπως πάντα, εμείς σου έχουμε ήδη βρει τα καλύτερα events που «παίζουν» δωρεάν τις επόμενες μέρες, για να δώσεις άρωμα τέχνης και πολιτισμού στην πιο συναρπαστική γιορτή του χρόνου. Τι λες; Πάμε παρέα να τα ανακαλύψουμε;

Εκθέσεις, θέατρο & σινεμά για έναν αξέχαστο Βαλεντίνο!

Ξεκινάμε από την περιοχή του Χίλτον και τη Sianti Gallery. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Σοφίας Φωτιάδου με τίτλο «Out of the box _ Fearless». Η καλλιτέχνις διερευνά ανθρώπινα θέματα χρησιμοποιώντας μία πρωτότυπη ζωγραφική γλώσσα. Ο ορθολογισμός, το παράλογο, η αλήθεια, η επιθυμία και η πνευματική ποιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης αποτυπώνονται στα έργα της Σοφίας Φωτιάδου, τα οποία συνιστούν συνδυασμό μιας ρεαλιστικής περιγραφής και μιας σουρεαλιστικής φαντασίωσης.

dwrean-events-90-02

Ποια είναι η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την πυρηνική ενέργεια; Ποιες οι επιπτώσεις της σήμερα στο περιβάλλον και τις κοινότητες του κόσμου; Ποιες πρακτικές μπορούν πράγματι να αποβούν καταστροφικές; Σε μια εποχή όπου η πυρηνική ενέργεια χαρακτηρίζεται ως «πράσινη», η έκθεση «...that creeps from the earth» φέρνει στο προσκήνιο κινήματα και κοινότητες που αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται στην παραγωγή και χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Στο φιλόξενο χώρο του tavros.space.

Επόμενος προορισμός η Gramma_Epsilon Gallery. Το καλλιτεχνικό project «Mediterranean Distrubances» αποτελείται από δύο ξεχωριστές εκθέσεις με θέμα τη Μεσόγειο Θάλασσα, όχι μόνο ως φυσικό τόπο ανάμεσα σε εδάφη και αιώνιο λίκνο πολιτισμών, αλλά και ως νοητικό χώρο. Έναν χώρο που αντικατοπτρίζει το μέλλον που σήμερα φαντάζει αβέβαιο και γεμάτο πολλαπλά προβλήματα. Στο ισόγειο της γκαλερί παρουσιάζεται η έκθεση «The Lost and Found Goddesses», ενώ «On the Sea of my Tttttongue» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στον πρώτο όροφο.

dwrean-events-90-01

Το θέατρο είναι ακόμα μία επιλογή εξόδου που αγαπάμε πολύ. Αυτή την Τετάρτη, βρίσκουμε στην ατζέντα μας την παράσταση «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος». Το έργο του Γιάννη Σολδάτου παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο στο Πράξη Επτά Studio, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Μέσα από τη ματιά της μητέρας του Αλέξανδρου Παναγούλη, η παράσταση φιλοδοξεί να ρίξει φως στη ζωή και την προσωπικότητα του μεγάλου αγωνιστή, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Τον ρόλο της Αθηνάς Παναγούλη ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου.

Μήπως προτιμάς σινεμά; Κανένα πρόβλημα! Η Public ατζέντα δε κάνει διακρίσεις και το σινεμά είναι, όπως ξέρεις, κλασική επιλογή για ένα ραντεβού την ημέρα του Βαλεντίνου. Στο Exile Room, ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην ιδιαίτερη σχέση του χορού και της μυθοπλασίας. Δύο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ ρίχνουν φως στην άγνωστη δύναμη της μουσικής και του χορού, παρουσιάζοντας ιστορίες από την Αργεντινή και τη Βαρκελώνη μέχρι τις ξεχασμένες γωνιές της Ανατολικής Ευρώπης! Από αυτή την Πέμπτη έως και τις 29/02.

dwrean-events-90-03

Swap bazaar & προτάσεις για παιδιά!

Ανήμερα του Βαλεντίνου, σου προτείνουμε να περάσεις μια βόλτα από τα Εξάρχεια και ένα δωρεάν event για καλό σκοπό. Η ομάδα της inter alia μας καλεί σε ένα συναρπαστικό swap bazaar party για να δώσουμε ξανά ζωή στα ρούχα που «κάθονται» στην ντουλάπα μας. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να φέρουν φέρουν ρούχα, βιβλία, κοσμήματα και μικροαντικείμενα, που δεν χρειάζονται πια και να τα ανταλλάξουν με κάτι που θα ανανεώσει την γκαρνταρόμπα τους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην μείωση των ρύπων και την προστασία του πλανήτη μας.

Αφήνουμε, για λίγο, στην άκρη τους εορτασμούς του Βαλεντίνου, και πάμε σε προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους αλλά και όλη την οικογένεια. Το νέο πρόγραμμα «Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης» για βρέφη, νήπια και παιδιά Δημοτικού φέρνει σε μέγεθος μινιατούρας πέντε από τις παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το Σάββατο και την Κυριακή, τα παιδιά θα «γνωρίσουν» την περίφημη Κάρμεν του Bizet μέσα από μια πρωτοποριακή διαδραστική παράσταση που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου χορογράφου Johan Inger.

dwrean-events-90-05

Ο καιρός επιμένει να μας θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα. Ευκαιρία λοιπόν για μια βόλτα το ΣΚ στο πάντα εντυπωσιακό Μουσείο της Ακρόπολης. Οι σούπερ ήρωες του μουσείου και οι απίθανες περιπέτειές τους θα συναρπάσουν και πάλι τη φαντασία των παιδιών, ζωντανεύοντας μπροστά στα μάτια τους την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με μια στάση στο «Μίνι Παιδικό Σινεμά» του Δήμου Ηλιούπολης. Το Απόγευμα του Σαββάτου, θα προβληθεί η live action μεταφορά της αγαπημένης μας Μικρής Γοργόνας σε σκηνοθεσία Rob Marshall, μια παραγωγή της Disney προκάλεσε αίσθηση στα social τη χρονιά που μας πέρασε.

Video Duration
1:24

Όπως βλέπεις, και την εβδομάδα των ερωτευμένων, η ατζέντα μας είναι φουλ σε events απ' το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού που θα σε συναρπάσουν. Γέμισε το πρόγραμμά σου με τις προτάσεις της Public ατζέντας και σου εγγυόμαστε πως θα περάσεις φανταστικά. Με ή χωρίς Βαλεντίνο!

Καλή διασκέδαση!