Πού θα βγεις: ΣΚ με Επίδαυρο, θερινό σινεμά & rock όπερες!

Περίληψη: Το πρώτο ΣΚ του Ιούλη είναι καθοδόν και μαζί του φέρνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και σινε-προτάσεις για κάθε γούστο. Εσύ θα μείνεις μέσα;

Καλοκαιράκι σημαίνει βουτιές, θαλασσινές περιπέτειες, εκδρομές και αυτό το ΣΚ μας βρίσκει εκτός πόλης. Μαζί με όλα τα συναρπαστικά events που βρίσκουμε «εν Αθήναις», ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα φανταστικό weekend με μια στάση στη μαγευτική Επίδαυρο. Καθώς μετράμε αντίστροφα πλέον για την καλοκαιρινή άδεια, ανοίγουμε για ακόμα μια φορά την Public ατζέντα και ανακαλύπτουμε τους καλύτερους προορισμούς που μας περιμένουν μετά την καθιερωμένη βόλτα στην παραλία.

Φεύγουμε για Επίδαυρο!

Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει παραδοσιακά το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι για ακόμη μία χρονιά εδώ με εντυπωσιακές παραστάσεις και δρώμενα για όλους τους φίλους του θεάτρου - και όχι μόνο. Αυτό το Σάββατο, ο Timofey Kulyabin επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο φημισμένος θεατρικός σκηνοθέτης θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια με την «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Σχεδιασμένη αποκλειστικά για την Επίδαυρο, η πολυαναμενόμενη αυτή παραγωγή ενώνει δημιουργικά γι’ άλλη μια φορά έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή.

events-sk-106-01

Στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου «Contemporary Ancients», ανεβαίνουν στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου ακόμα δύο θεατρικοί μονόλογοι εμπνευσμένοι από τις τραγωδίες του Ευριπίδη. Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και η Βίβιαν Στεργίου συνομιλούν δημιουργικά με τις μεγάλες παραγωγές του φετινού φεστιβάλ, ανατρέποντας με χιούμορ την οπτική των τραγικών ηρωίδων. Τη σκηνοθεσία των μονολόγων στη σπονδυλωτή παράσταση «Ιφιγένεια/Βορά - Εγώ μια δούλα» υπογράφει ο Νίκος Χατζόπουλος και η Αικατερίνη Παπαγεωργίου. Ερμηνεύουν η Ελίζα Σκολίδη και η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Από το αργολικό θέατρο πηγαίνουμε στις Σέρρες εκεί όπου την Κυριακή κάνει στάση η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Η θάλασσας και ο γέρος». Βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Ernest Hemingway, η θεατρική διασκευή της Marlene Kaminsky αναδεικνύει όλο το μεγαλείο της σκέψης του νομπελίστα συγγραφέα, ο οποίος συνέθεσε το δικό του «ομηρικό έπος». Με τους Τάσο Νούσια, Βασίλη Μηλιώνη και Φαίδρα Σούτου.

Video Duration
0:56

Σινεμά από το χθες και το σήμερα...

Μετά το σύντομο city break επιστρέφουμε στην Αθήνα για να βολτάρουμε στα θερινά της πόλης. Πρώτος σταθμός το Cine Βάρκιζα, εκεί όπου αυτό το σαββατοκύριακο θα προβληθεί το μνημειώδες «Κουρδιστό Πορτοκάλι». Το αριστούργημα του Stanley Kubrick αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα διαμάντια της παγκόσμιας φιλμογραφίας. Λίγοι σκηνοθέτες κατάφεραν να μελετήσουν κινηματογραφικά το πάντα επίκαιρο ζήτημα της βίας με τη μαεστρία του μεγάλου Αμερικανού δημιουργού. 43 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή στη μεγάλη οθόνη, η ιστορία του Alex και της συμμορίας του παραμένει το ίδιο σοκαριστική, το ίδιο καθηλωτική, το ίδιο σημαντική.

Από το δυστοπικό έπος του Anthony Burgess μεταφερόμαστε στην Άγρια Δύση. Το «Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος» του αειθαλούς Kevin Kostner φέρνει μαζί ένα πραγματικό ensemble cast κορυφαίων χολιγουντιανών αστέρων για να διηγηθεί μέσα από μια διαφορετική ματιά τον εποικισμό της αμερικανικής ενδοχώρας, και τις αιματηρές συγκρούσεις που έφερε μαζί του.

Video Duration
0:43

Σινε-προτάσεις για το σαββατοκύριακο βρίσκουμε και από Έλληνες δημιουργούς. Το Animal της Σοφίας Εξάρχου είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες ελληνικές ταινίες της περσινής χρονιάς. Ήταν λοιπόν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα τη βλέπαμε και στα θερινά της πόλης. Χάρτινα ντεκόρ, νάιλον κοστούμια, κωμικά σκετς και φάλτσα καραόκε γεμίζουν την υπαίθρια σκηνή του ξενοδοχείου όπου εργάζεται μια ομάδα ανιματέρ. Καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται και η πίεση της δουλειάς αυξάνεται, οι νύχτες των ηρώων γίνονται ολοένα και πιο σκοτεινές.

Indie pop &... Pink Floyd!

Συνεχίζουμε με δύο εκλεκτές συναυλιακές προτάσεις. Το ήδη θεαματικό μουσικό καλοκαίρι μας έχει προσφέρει αξέχαστες στιγμές και ο Ιούλιος αναμένεται να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Έχοντας μια εξαιρετική πρώτη δεκαετία στις πλάτες τους, οι Αμερικανοί Cannons καταφθάνουν στο Floyd του Κεραμεικού για να μας χαρίσουν μια μεθυστική βραδιά με αιθέριες indie pop μελωδίες και ένα σόου επί σκηνής που ξεχειλίζει καλοκαίρι. Η βραδιά θα ανοίξει με ένα b2b DJ set από τους NTEIBINT x Blende.

events-sk-106-02We don't need no education, we don't need no thought control. Δύο στίχοι που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά. Ένα τραγούδι και ένα album σταθμός που άλλαξαν για πάντα τον ρου της μουσικής, Το «The Wall - Pink Floyd's Rock Opera» έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού αυτή την Κυριακή. Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες επί σκηνής μαζί με τους μουσικούς της Floyd Revival Orchestra, ζωντανεύουν επί σκηνής το ιστορικό album των Pink Floyd, δημιουργώντας ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα!

Stand-up & παιδικό θέατρο!

Πάντα στην Public ατζέντα φροντίζουμε να κρατάμε και μία «θέση» για τους μικρούς μας φίλους. Οι «Μαγικές Σβούρες» που φέτος γιορτάζουν 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο θέατρο για παιδιά, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο Δημήτρης Αδάμης διασκευάζει ένα αγαπημένο έργο παιδιών και ενηλίκων που συνδυάζει την πιο τρελή κωμωδία με τη μαγεία και τη φαντασία!

events-sk-106-03

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα ταξίδι στο ΛΟΣΑΝΤΖΕΛΕ. Προφανώς και δεν εννοούμε την ηλιόλουστη καλιφορνέζικη πόλη αλλά το «εξωτικό» comedy club της Αθήνας. Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης μας προσκαλεί αυτό το ΣΚ σε ένα απολαυστικό stand-up σόου. Το όνομά του, «πιο αστείος πεθαίνεις»! Δε μας πιστεύεις; Δες το ξεκαρδιστικό του act και θα μας θυμηθείς.

Τα events όμως δε σταματούν εδώ. Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις σε περιμένουν στο Public Tickets, για να περάσεις φανταστικά το πρώτο ΣΚ του Ιούλη!

Καλή διασκέδαση!