Πού θα βγεις το ΣΚ: Πάμε για θέατρο, σινεμά, μιούζικαλ & αρχαιότητα

Περίληψη: Το σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και, ό,τι καιρό κι αν κάνει, έχουμε προτάσεις με events που δεν θέλεις να χάσεις!

Μην τρομάζεις από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων! Ο καιρός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όλοι ξέρουμε πως θα χρειαστεί τυφώνας… category 5 για να μείνεις μέσα. Τα events είναι πολλά και κανένα δεν κινδυνεύει από βροχή ή πλημμύρα. Λοιπόν, αντί να κάτσεις σπίτι και να παίζεις video games ή να διαβάζεις λογοτεχνία, το βράδυ του σαββατοκύριακου θέλει έξοδο. Πάμε να δούμε τι μπορείς να δεις, γιατί έχουμε διαλέξει τα καλύτερα!

Φώτα, σανίδι, και η αυλαία ανοίγει…

Θέατρο, λοιπόν, και ξεκινάμε με το Demons του Λαρς Νόρεν, με την Ιωάννα Παππά και τον Ιωάννη Παπαζήση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εδώ έχουμε ένα αριστούργημα του Νόρεν, τον οποίο οι Σουηδοί θεωρούν το διάδοχο του Στρίντμπεργκ. Το Demons είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του έργα, φέρνοντας στην επιφάνεια την παθολογία των σύγχρονων ανθρώπων και των μεταξύ τους σχέσεων. Από τα έργα που δεν πρέπει να χάσεις!

events-sk-120-01

Μιλώντας για έργα που δεν πρέπει να χάσεις, πάμε στο δεύτερο: Η Φάλαινα του Σάμιουελ Ντι Χάντερ σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Το έργο γράφτηκε μόλις το 2012, ενώ πριν δύο χρόνια μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο διά χειρός Αρονόφσκι. Κι όμως, θεωρείται ήδη κλασικό. Η ιστορία ενός παχύσαρκου καθηγητή αγγλικών, ο οποίος κάθε μέρα βουλιάζει ολοένα και περισσότερο, περιμένοντας μια λύτρωση… 

Επειδή το βαρύναμε, όμως, πάμε σε κάτι… μουσικό: Chicago (the musical)! Το πασίγνωστο μιούζικαλ έρχεται απ' ευθείας από το Broadway στο Christmas Theater, με την original παραγωγή του Broadway, για 5 παραστάσεις στα αγγλικά. Απλά επικό, φαντασμαγορικό, υπέροχο! Μην το σκέφτεσαι καν, δεν χάνεται!

events-sk-120-02

Stars on the silver screen

Περνάμε στην έβδομη τέχνη και πρώτη ταινία για το ΣΚ είναι το «Ζούμε τη Στιγμή» («We Live in Time»), μια ταινία όχι τόσο rom-com παρά rom-drama, με πρωταγωνιστές τον Andrew Garfield και την Florence Pugh (γνωστή και από το Midsommar), σε μια ταινία που θέλει να αναδείξει την τυχαιότητα της ανθρώπινης κατάστασης, και το πώς μια στιγμή μπορεί να αλλάξει όλη σου τη ζωή, με τους πρωταγωνιστές να ακολουθούν μια πορεία που πάει πέρα από τα όρια του χρόνου.

Video Duration
2:28

Επόμενη ταινία, το «Kneecap»! Μια ταινία που μας έρχεται από την Ιρλανδία – και την γνήσια ιρλανδική γλώσσα – σε ένα μείγμα mockumentary, μαύρης κωμωδίας, μιούζικαλ, και δράματος. Ό,τι και να πούμε για το Kneecap είναι λίγο, αλλά αν σου αρέσει η σκηνή hip hop και το χιούμορ σου έχει… σκούρες αποχρώσεις, μην τη χάσεις!

Νότες το σαββατόβραδο 

Πάμε στις συναυλίες και τα live για το ΣΚ, και στο Gazarte έχουμε το live του Colin Stetson για ένα μοναδικό βράδυ. Η πειραματική τζαζ, οι post-rock νότες, οι μίνιμαλ ήχοι, αυτό το μοναδικό ηχόχρωμα του Stetson έρχεται για ένα βράδυ μοναδικής εμπειρίας. Στο live θα ακούσουμε κομμάτια από το «The Love It Took to Leave You», του νέου άλμπουμ του καλλιτέχνη, αλλά και παλιές επιτυχίες. Αν σου αρέσει το σαξόφωνο και η μοντέρνα τζαζ, ο προορισμός σου για το βράδυ του Σαββάτου είναι το Gazarte.

events-sk-120-03

Ένα φιλανθρωπικό κονσέρτο είναι η δεύτερή μας πρόταση, με τη Monika για τα παιδιά της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της «Μέριμνας». Στο Ωδείο Αθηνών, η Monika έρχεται για μια βραδιά, ακουστική, μαζί με 5 μουσικούς και τα μαγευτικά της τραγούδια, με μοναδικό στόχο τη στήριξη της Παιδιατρικής Φροντίδας. Σάββατο βράδυ, λοιπόν, και Ωδείο Αθηνών.

Πάμε στη Θεσσαλονίκη, μένουμε όμως στο Σάββατο και μπαίνουμε στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE, για το Glowcity Halloween. Ναι, το γνωστό halloween έρχεται στην πόλη για να στοιχειώσει τους δρόμους και να φέρει τρομακτικές κολοκύθες και άλλα… scary creatures! Πολλή μουσική, το μεγαλύτερο glow party της Ελλάδας, στη Θεσασαλονίκη, και… μάλλον θα το ξέρεις ήδη.

Έκθεση με άρωμα… αρχαίο

Αρχαία Ελλάδα, η έκθεση! Μια μοναδική διαδραστική έκθεση, ένα ιδιαίτερο θεματικό πάρκο, για μικρούς και μεγάλους, και με μοναδικό πρωταγωνιστή τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν, με την επιμέλεια του έγκυρου ιστορικού Θάνου Βερέμη, αλλά και επεξεργασία από την επιστημονική ομάδα των εκδόσεων Κάκτος που εκδίδουν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Το πιο εντυπωσιακό θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, για την Ελλάδα, για την Αθήνα, τη Σπάρτη, τη Μακεδονία, την Τροία, την αρχαία φιλοσοφία, τους θεούς του Ολύμπου, και όλα όσα συνθέτουν τις βάσεις της Αρχαίας Ελλάδας. Στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί, από την Παρασκευή!

events-sk-120-05

Δεν προλαβαίνεις το ΣΚ; Events (και) για την άλλη εβδομάδα!

Πάμε για όσους τρέχουν και το ΣΚ απλά… δεν. Πρόταση για Δευτέρα, το «Σούπερ Ατού», μια μουσικο-κωμική παράσταση με τραγούδι, χωρό, κωμικά σκετς, παιχνίδι με το κοινό, και ό,τι άλλο θέλεις για να διασκεδάσεις και να γελάσεις με την ψυχή σου, κι ας είναι Δευτέρα.

Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ! Έχουμε και την κωμωδία «Λαβ (Luv)» του Μάρεϊ Σίσγκαλ, η οποία ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, την Ελισάβετ Μουτάφη, και τον Ηλία Βαλάση! Κωμωδία αλλά και σάτιρα της κλίκας της διανόησης και τον εγωκεντρισμό της κουλτούρας! Τέλειο για long weekend, ή και για να γελάσεις στην αρχή της επόμενης!

Επιτέλους… τέλος. Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος των προτάσεών μας και για αυτή την εβδομάδα, αλλά, παρ' ότι Πέμπτη, το weekend έρχεται. Αν θέλεις κι άλλα events και δεν σου φτάνουν αυτά, μπες στο Public Tickets για να τα δεις όλα! Εμείς κάνουμε renew το… rendez-vous μας για την επόμενη Πέμπτη και, μέχρι τότε, σου ευχόμαστε να περάσεις τέλεια!

Au revoir!