Πού θα βγεις το ΣΚ: Φύγαμε για θέατρο, σινεμά & Halloween

Περίληψη: Το σαββατοκύριακο πλησιάζει με πολύ αέρα, τριήμερο, αλλά και πολλά events για να οργανώσεις ένα μοναδικό ΣΚΔ με… απ' όλα!

Η πρώτη εθνική εορτή μετά από το καλοκαίρι έφτασε, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία στην ημερομηνία, καθώς η 28η Οκτωβρίου πέφτει Δευτέρα, δημιουργώντας ένα ωραιότατο τριήμερο! Λοιπόν, εκμεταλλεύσου το για να βγεις, να πας βόλτες, αλλά και να δεις συναυλίες, θέατρο, σινεμά, και βέβαια να πας σε… events ειδικού σκοπού, καθώς το Halloween των Αμερικανών έχει έρθει και σε εμάς! Βέβαια, στο τριήμερο θα έχεις και χρόνο για διάβασμα, συνδυάζοντας τη λογοτεχνία με το θέατρο. Πώς; Συνέχισε το διάβασμα και θα καταλάβεις! Πάμε λοιπόν να δούμε τα events που σου έχουμε μαζέψει για το τριήμερο της 28ης και πέρα από αυτήν!

Το σανίδι σε περιμένει

Πρώτη στάση στη θεατρική γύρα και πάμε σε κάτι που μάλλον το ξέρεις από τον κινηματογράφο: Brokeback Mountain, ένα έργο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, το οποίο φέρνει στο σανίδι το εκπληκτικό ομώνυμο διήγημα της Άννι Πρου και την άγρια δύση στο κέντρο της Αθήνας.

events-sk-121-01

Δεύτερο θέατρο, δεύτερο κλασικό έργο, αυτή τη φορά από τη Ρωσία: Άντον Τσέχωφ και «Ο θείος Βάνιας». Στην αγροτική Ρωσία του τέλους του 19ου αιώνα, ο Τσέχωφ έχει πλάσει έναν εξαίρετο ιστό από ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στον ίδιο τους τον εαυτό και τις δικές τους απογοητεύσεις. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από αυτά που δεν πρέπει να χάσεις.

Παραμένουμε στο θέατρο και πάμε σε ένα μοναδικό θεατρικό των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε κάτι μοναδικό που αναβιώνει την περίοδο της Ελλάδας αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς και φτάνει στη συνθήκη της Βάρκιζας: «Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής». Βέβαια, μιλάμε για κωμωδία, επομένως… πας με ελαφρά διάθεση!

events-sk-121-02

Κλείνουμε το θεατρικό section με άλλο ένα μοναδικό έργο, παραμένοντας στα πλαίσια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού: Arthur Miller και «Ήταν όλοι τους παιδιά μου». Ένα θεατρικό το οποίο ανέβηκε στο Broadway αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου, μεταφέρθηκε πολλές φορές σε κινηματογράφο και τηλεόραση, και τώρα έρχεται στην Αθήνα, στο Θέατρο Αλκυονίς.

Σκοτάδι και φως στη μεγάλη οθόνη

Θέλεις κάτι ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο και 100% επίκαιρο; Σε έχουμε: «The Apprentice», μια ταινία με μοναδικό θέμα τη ζωή και τα πρώτα χρόνια του Donald Trump! Δες από πού ξεκίνησε, πώς ήταν σε νεαρή ηλικία, αλλά και ποιος ήταν αυτός που έπλασε τον σημερινό χαρακτήρα από έναν νεαρό «γόνο». Στους κινηματογράφους σε περιμένει ο πρώην και… πιθανώς μελλοντικός «Mr President».

Πάμε σε κάτι πιο… εξωγήινο, όμως, και στην επιστημονική φαντασία. Το «Venom: Η Τελευταία Πράξη» είναι η τελευταία ταινία στην τριλογία με τον χαρακτήρα Venom, και υπόσχεται να σε μεταφέρει σε… δύο κόσμους και σε μια μεγάλη απόφαση για τον Venom και τον Eddie, στην ταινία που θα αποτελέσει (;) το τέλος της ιστορίας του αμφιλεγόμενου χαρακτήρα.

events-sk-121-04

Πάμε συναυλία;

Πάμε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για να ακούσουμε τους «Cigarettes After Sex»! Για δύο μέρες, Παρασκευή και Σάββατο, οι CAS θα φέρουν τους ήχους της ατμοσφαιρικής μουσικής τους στο αθηναϊκό (και όχι μόνο) κοινό, και είναι σίγουρο πως θα μαγέψουν! Τα ιδιαίτερα φωνητικά, οι ονειρικές κιθάρες, οι μοναδικές τους μελωδίες, έρχονται και θα μείνουν αξέχαστοι.

Συνεχίζουμε με μια στάση σ' ένα άλλο γήπεδο και σε κάτι διαφορετικό: γήπεδο Tae Kwon Do, και το Techniques 2024 στη δεύτερη ημέρα του, με τη superstar Charlotte de Witte, τον μοναδικό Enrico Sangiuliano, και τον KAS:ST για μια απίστευτη οπτικοακουστική εμπειρία που δεν θέλεις να χάσεις. Το Σάββατο, στο Φάληρο!

Τρομάζεις εύκολα; Κάτσε σπίτι! Έφτασε το Halloween!

Κολοκύθες σκαλισμένες, τέρατα, αιμοδιψείς εξωγήινοι, φαντάσματα, ζόμπι, φρανκενστάιν, τρομακτικές αμφιέσεις, πολλά κεριά και… καπέλα μάγισσας! Όλα παίζουν στο Epic! Halloween Party που θα γίνει στο WE στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, με τρελή μουσική από τις 5 τελευταίες δεκαετίες, έντονα vibes και πολύ κέφι.

events-sk-121-05

Παραμένουμε στο Halloween, αλλά πάμε σε κάτι μοναδικό! Virtual Reality και… Halloween μονομαχία ομάδων, σε ένα στοιχειωμένο νεκροταφείο με μεταφυσικά και τρομακτικά πλάσματα! Για κάτι που δεν έχεις ξαναζήσει, πάρε την παρέα σου και ετοιμάσου για την απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας!

Τελευταία halloweeny πρόταση, και δεν θα αφήναμε τα παιδιά εκτός! Πάμε στο Halloween Messy Play για ένα λερωμένο party ανάμεσα σε αράχνες και νυχτερίδες, φαντάσματα και μάγισσες, και βέβαια κολοκύθες! Ένα μοναδικό event με αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά 5 έως 12 ετών!

Δεν προλαβαίνεις το ΣΚ; Events (και) για την άλλη εβδομάδα!

Πάμε στις προτάσεις για long weekend, το οποίο μάλλον αυτή την εβδομάδα θα είναι… looooooong weekend, αν ξεπεράσει και τη Δευτέρα. Δεν κρίνουμε, δεν κρίνουμε! Προτείνουμε, όμως!

Θέατρο Δημήτρης Χορν και «Αμφιβολία» του John Patrick Shanley. Ένα έργο εξαιρετικά καυστικό, το οποίο προκάλεσε τόσο στη θεατρική του μορφή, όσο και στην μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη με τη Meryl Streep. Αυτή τη φορά έχουμε τη Φιλαρέτη Κομνηνού σε μια ιδιαίτερη παραγωγή, την οποία μάλλον θα πρέπει να βάλεις στη λίστα των «must see». Και, ναι, παίζει και Τρίτη!

Πάμε στο θέατρο Eliart και σε ένα καθηλωτικό δικαστικό δράμα, το «Αθώος ή Ένοχος» του Jeffrey Archer. Μια ανατρεπτική παράσταση που θα σε κρατήσει καρφωμένο στην πλοκή, καθώς το κοινό καλείται να πάρει το ρόλο των ενόρκων! Μια μοναδική παράσταση που ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη!

events-sk-121-06

Εδώ τελειώνουν οι προτάσεις μας για αυτό το τριήμερο! Αν το δικό σου τριήμερο έχει ακόμη περισσότερες ελεύθερες μέρες και ώρες, μπες στο Public Tickets για να βρεις κι άλλα events. Εμείς θα τα ξαναπούμε σε μία εβδομάδα, στην τελευταία μέρα του Οκτώβρη, για ακόμη περισσότερες προτάσεις! Τα λέμε! ;)