Πού θα βγεις: ΣΚ με 50 Cent, Halloween party ή θεατρική πρεμιέρα;

Περίληψη: Στα ξενύχτια λέμε ναι, και στις τρέλες λέμε ναι! Εξερεύνησε μαζί μας τις top εκδηλώσεις για να τελειώσει όμορφα ο Οκτώβρης.

Μπορεί ο Οκτώβρης να τελειώνει, τα top events όμως όχι! Εάν αυτό το ΣΚ σε βρει στην πόλη δίχως πλάνα για το τριήμερο… δεν έγινε και κάτι! Θες συναυλία με κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες; Έχεις όρεξη για μια βραδιά με σινεμά και pop corn; Ανυπομονείς για τις θεατρικές παραστάσεις του μήνα που θα σε καθηλώσουν; Θες να ξεσαλώσεις σε κάποιο Halloween party; Σε ό,τι mood κι αν βρίσκεσαι, οι προτάσεις της εβδομάδας κρύβουν σίγουρα επιλογές που θα σου φτιάξουν το Σαββατοκύριακο!

Τρείς θεατρικές πρεμιέρες για να διαλέξεις

Η αυλαία ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο για τρείς θεατρικές παραστάσεις, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους αλλά ξεχωριστές με τον δικό τους τρόπο. Η παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» του Πάολο Τζενοβέζε πραγματεύεται ένα γεύμα μεταξύ επτά φίλων, τριών ζευγαριών και ενός ελεύθερου. Πεπεισμένοι πως δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού, διαβάζοντας δυνατά το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο. Τι γίνεται όμως όταν πολλά μηνύματα θα βγάλουν στη φόρα κρυφά μυστικά; Από τις 27/10 έως και τις 18/11 στο θέατρο Αθηνά.

Μένουμε στο θέατρο αλλά αλλάζουμε θεματική. Το αστυνομικό έργο «Η Παγίδα» θεωρείται παράσταση-ορόσημο στην ιστορία του είδους, με πάνω από 30.000 παραστάσεις ανά τα χρόνια. Επιστρέφει λοιπόν και φέτος, στο θέατρο Ζίνα από τις 27/10 έως και τις 11/12, για να μας χαρίσει ένα μοναδικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, με τους αθώους να μοιάζουν για ένοχοι, το δράμα για κωμωδία και τη λογική για τρέλα!

Τέλος, η θεατρική παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο» αποτυπώνει τη γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο. Πρόκειται για λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού που θίγει προβληματικές οικογενειακές, κοινωνικές δομές και στερεότυπα του τότε που όμως έχουν πολλά κοινά με αυτά του σήμερα. Η Μαρία Ναυπλιώτου ενσαρκώνει μια γυναίκα-σύμβολο, τη Φιλουμένα, σε ένα ρόλο που έχουν ερμηνεύσει κορυφαίες ηθοποιοί ανά τον κόσμο, όπως η Σοφία Λόρεν. Στο πλευρό της ο Μελέτης Ηλίας, στο ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο. Με πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου, θα παίζεται έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2023 στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

Live που θα θυμάσαι μια ζωή

Μπορεί να διάβασες για τη συναυλία του 50 Cent και του Κωνσταντίνου Αργυρού και να σκέφτηκες πως πρόκειται για παραπληροφόρηση. Κι όμως είναι γεγονός! Το ΟΑΚΑ γίνεται φέτος 40 χρόνων και με αφορμή τα γενέθλιά του, το Σάββατο 29/10 και ώρα 19:00 το εμβληματικό στάδιο θα γεμίσει με τα γνωστά, και αγαπητά σε όλους, τραγούδια των δύο καλλιτεχνών. Δεν γίνεται να το χάσεις!

Εάν είσαι fan της techno, δε μπορείς να παραλείψεις τον επικό μαραθώνιο πέντε ωρών του Max Cooper στο κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής! Όχι μόνο θα παίξει την εντυπωσιακή τελευταία του κυκλοφορία «Unspoken Words», αλλά θα τιμήσει και αγαπημένα κομμάτια του παρελθόντος σε ένα clubby techno mix που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Στο Ωδείο Αθηνών την Κυριακή 30/10! Δεν τελειώσαμε ακόμα, σου έχουμε κι άλλο πάρτι! To Αθηναϊκό mobile party φέρνει στη σκηνή του six d.o.g.s τον πρώτο διεθνή καλεσμένο του για τη φετινή σεζόν, τον Σέρβο DJ Vladimir Ivkovic μαζί με τους Chevy και Κ.atou. Θα μπορείς να τους απολαύσεις στις 29 Οκτωβρίου 2022, μετά τα μεσάνυχτα.

Κινηματογραφικές νύχτες, Spooky Party & Athens Tattoo Expo

Video Duration
2:34

Για τους λάτρεις των super hero movies, έχουμε να προτείνουμε το Black Adam. Σχεδόν 5.000 χρόνια αφού του δόθηκαν οι πανίσχυρες δυνάμεις των αρχαίων θεών – και η άμεση αιχμαλωσία του –  ο Black Adam, τον οποίο υποδύεται ο Dwayne Johnson, ελευθερώνεται από τον επίγειο τάφο του και είναι έτοιμος να αποδώσει δικαιοσύνη στον σύγχρονο κόσμο, όπως αυτός νομίζει. Με άχαστο cast μεταξύ των οποίων είναι ο Pierce Brosnan, ο Noah Centineo και η Viola Davis! Ακόμα περισσότερες μοναδικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους, σε οικονομικές τιμές, θα ανακαλύψεις αυτές τις μέρες στον ιστορικό πολυχώρο Ελιζέ, αν δεν είναι μεγάλος φαν των υπερηρωικών ταινιών.

Πάμε τώρα πίσω στα parties! Είσαι έτοιμος για το φετινό Halloween; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις την πιο τρομακτική και creepy στολή, να οργανώσεις την παρέα σου και να πας στο Halloween Party του We το Σάββατο 29/10! Ακολουθεί και μια πρόταση εξαιρετικά αφιερωμένη στους ink lovers γιατί το Athens Tattoo Expo & Barber Expo επιστρέφει για 5η και 3η χρονιά αντίστοιχα. Η γιορτή της τέχνης και της κουλτούρας του tattoo θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι από τις 28/10 έως και τις 30/10, ένα πανελλήνιο σημείο συνάντησης για όλους όσοι αγαπούν την τέχνη, την αισθητική και την κουλτούρα του tattoo.

Σου ευχόμαστε ένα δημιουργικό τετραήμερο, γεμάτο με τα δρώμενα που «τρέχουν» αυτές τις μέρες. Τα λέμε την άλλη εβδομάδα!