Πού θα βγεις: ΣΚ με Dracula, μοναδικές προβολές ή Solmeister;

Περίληψη: Πλησιάζουν οι αγαπημένες ημέρες της εβδομάδας και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι! Φύγαμε με προτάσεις για την επόμενή σου έξοδο!

Έφτασε (σχεδόν!) άλλη μια εβδομάδα στο τέλος της και ανυπομονείς να βγεις από το σπίτι και να περάσεις αξέχαστα; Σε νιώθουμε! Σε πιθανή κούραση, άγχος ή κακή διάθεση βάζουμε ένα pause (ή και delete) γιατί έρχεται ΣΚ. Οι καθιερωμένες μας προτάσεις για έξοδο δε σταματάνε ποτέ και αυτή την εβδομάδα έχουμε να σου προτείνουμε αξέχαστες παραστάσεις από τον χώρο του θεάτρου, μοναδικές ταινίες για όλα τα γούστα αλλά και δύο προτάσεις μουσικής που συνδυάζουν ποτάκι αλλά και καλοπέραση. Πάμε να τις δούμε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Θέατρο που θα σε συγκινήσει

Μια μοναδική επιτυχία επιστρέφει στο Θέατρο ΣΤΟΑ έως και τις 9 Απριλίου! Η παράσταση «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», γράφτηκε από τη Νάση Τουμπακάρη και βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη, του πατέρα του ρεμπέτικου τραγουδιού. Μην την χάσεις!

pou-tha-vgeis-sk-01

Για την συγκεκριμένη πρόταση μεταφερόμαστε Θεσσαλονίκη! H θρυλική ιστορία του «Dracula» ζωντανεύει σε θεατρική διασκευή από την Triple Threat Productions, με έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών. Το έργο μας μεταφέρει με μια σύγχρονη ματιά στην ιστορία των Καρπαθίων και των μύθων που συνοδεύουν το όνομα του πιο τρομακτικού κόμη. Στο Θέατρο Αθήναιον - Σκηνή Α μόνο για τις 18 και 19 Μαρτίου!

Σειρά έχει «Το τραγούδι της Φλέρυς»! 1985. Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Πήγαινε στο Θέατρο Σταθμός έως και τις 8 Απριλίου για να το ανακαλύψεις!

Ακολουθεί η παράσταση «Μπλέ καστόρινα παπούτσια», μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου. Το έργο περιγράφει τη ζωή και τα όνειρα των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στο μεταίχμιο της ιστορίας, με φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του '60. Στο Θέατρο Μπέλλος έως και τις 28 Μαρτίου.

pou-tha-vgeis-sk-02

Τελευταία θεατρική μας πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα, το έργο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», μια παράσταση-μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο. Ηρωίδα, επιζήσασα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και κατόπιν πρόσφυγας στην Ελλάδα, η Ανζέλ Κουρτιάν καταγράφει τις αναμνήσεις της από την Καταστροφή της Σμύρνης όπως την έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας. Μόνο για δύο παραστάσεις, 18 και 19 Μαρτίου στο θέατρο Γραμμές Τέχνης στην Πάτρα.

Σινεμά και μουσική που θα σε ταξιδέψουν

Συνεχίζουμε με «Το Ήσυχο Κορίτσι» που διαδραματίζεται στην μαγευτική ιρλανδική ύπαιθρο. Εκεί συναντάμε την Κοτς, ένα πραγματικά ήσυχο κορίτσι, που περνάει το καλοκαίρι με τους ανάδοχους γονείς της. Ενώ όμως μεταξύ των μελών της νέας της οικογένειας υποτίθεται πως δεν υπάρχουν μυστικά, εκείνη κάνει μια συγκλονιστική ανακάλυψη που θα ανατρέψει τα πάντα.

Σειρά έχει η ταινία που σάρωσε τα φετινά Οσκαρ και λατρεύτηκε από πολλούς, το πολυαγαπημένο «Τα πάντα όλα»! Μια arthouse υπερηρωική ταινία που συνδυάζει την περιπέτεια, την κωμωδία, την υπαρξιακή αγωνία και τις υπερδυνάμεις, καθώς εξελίσσεται το δράμα μιας κουρασμένης από τη ζωή γυναίκας.

Video Duration
2:42

To Six D.O.G.S παρουσιάζει τον Solmeister! Κομμάτια που θάφτηκαν στο χρονοντούλαπο για να δώσουν τη θέση τους σε νεότερα, γυρνούν σα φαντάσματα για ένα βράδυ μόνο, το Σάββατο 18 Μαρτίου!

Τέλος, η Μελίνα Κανά επιστρέφει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus τα Σάββατα του Μαρτίου και υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σε έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά και αερικά, με σαλαμάνδρες και αφρισμένες μπύρες. Σε έναν κόσμο που «αξίζει» και έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά. Μη το χάσεις!

Κάπου εδώ τελείωσαν οι προτάσεις μας γι’ αυτό το ΣΚ. Μέσα από το Public Tickets, θα βρεις ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις, κομμένες και ραμμένες στα ενδιαφέροντα σου. Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, σου ευχόμαστε ένα όμορφο σαββατοκύριακο!