Πού θα βγεις το ΣΚ: Σινε-φεστιβάλ, μυστήρια στο θέατρο ή MIKRO;

Περίληψη: Έρχεται σαββατοκύριακο και αναρωτιέσαι πού θα βγεις; Ανοίγουμε την ατζέντα μας και σου προτείνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των επόμενων ημερών.

Καλό μήνα! Τι και αν το ημερολόγιο γράφει 2 Νοεμβρίου; Ο καιρός επιμένει να μας θυμίζει κάτι από καλοκαίρι, και εμείς συνεχίζουμε με την ίδια θετική ενέργεια. Την ίδια καλή διάθεση και ακόμα περισσότερα events, που θα σε «ξεσηκώσουν» για τα καλά από τον καναπέ. Καλό το Netflix δε λέμε, ΣΚ έρχεται όμως! Παραστάσεις, συναυλίες, σινεμά και πολλοί ακόμα προορισμοί σε περιμένουν για να κλείσεις την εβδομάδα με ένα επικό φινάλε. Η διαδικασία γνωστή. Τσεκάρεις τις εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε, στέλνεις ενημέρωση στην ομαδική, μπαίνεις Public Tickets και… βασικά αυτό. Δεν έχει άλλο. Πάμε λοιπόν να δούμε πού θα σε βγάλει ο δρόμος το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Ραντεβού στο θέατρο με Ronald Harwood και Agatha Christie

Η φετινή θεατρική σεζόν προμηνύεται, το λιγότερο, συναρπαστική. Από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονα δράματα και ανατρεπτικές κωμωδίες, τα sold out δίνουν και παίρνουν. Οπότε αν ψήνεσαι να συνδυάσεις την έξοδό σου με μια καλή παράσταση, σε συμβουλεύουμε να μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή.

Τα έργα του William Shakespeare είναι πάντα ένας καλός λόγος για να επισκεφθείς μια θεατρική σκηνή. Αυτό το ΣΚ, η πρωτοποριακή κωμωδία «Δωδέκατη Νύχτα» ανεβαίνει ξανά στο ιστορικό υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, 68 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της από τον εμβληματικό Έλληνα σκηνοθέτη. Η παράσταση του Γιάννη Κακλέα «φωτίζει» με τρόπο αποκαλυτπικό τα ζητήματα της σεξουαλικής ταυτότητας και της ρευστότητας των φύλων που τόσο έντονα απασχολούν την εποχή μας.

pou-tha-vgeis-72-01

Ο «Αμπιγιέρ», το φημισμένο έργο του Ronald Harwood, κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Η θεατρική μεταφορά που υπογράφει ο Κώστας Γάκης, μένει πιστό στο έργο του Βρετανού συγγραφέα, μεταφέροντας στο κοινό τους πάντα επίκαιρους προβληματισμούς γύρω από την κοινωνία, τη μοναξιά, την πίστη, και την αλληλεγγύη. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Ναταλία Δραγούμη.

Συνεχίζουμε τις θεατρικές μας προτάσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Προορισμός το Κινηματοθέατρο Αθήναιον και η παράσταση «Κάθαρσις». Ο Γιώργος Θεοδωρίδης γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε έναν σκληρό όσο και εμπνευσμένο θεατρικό μονόλογο. Ξεκινώντας από την απολογία μιας ψυχρής τριπλής δολοφονίας, ο πρωταγωνιστής ξεκινά μια κατάβαση στις πιο σκοτεινές γωνιές του ανθρώπινου νου.

Video Duration
0:31

Γύρω από έναν ειδεχθή φόνο, με εντελώς όμως διαφορετικό ύφος, κινείται και η παράσταση «Ποντικοπαγίδα». Μετά από 4 επιτυχημένες σεζόν και περισσότερες από 350 sold out παραστάσεις, το θρυλικό έργο της Agatha Christie έρχεται στο Θέατρο Κολοσσαίον, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή. Οκτώ ήρωες με κρυφά μυστικά, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Μια σαγηνευτική ιστορία εκδίκησης με μεγάλες ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της.

ΣΚ γεμάτο electronica & post-punk vibes

Ώρα τώρα να ανοίξουμε το συναυλιακό «χάρτη» της εβδομάδας, με την απαραίτητη ποικιλία προτάσεων φυσικά. Ξεκινάμε από την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Protomartyr στο Gagarin 205. Συνεχιστές της μεγάλης κληρονομιάς των Joy Division, των Wire και των The Fall, οι Αμερικανοί είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο hot ονόματα στο «σκοτεινό» post-punk ήχο. Με 5 εξαιρετικούς δίσκους στις αποσκευές τους, οι Protomartyr καταφθάνουν αυτό το Σάββατο στην Αθήνα για μια εμφάνιση που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

pou-tha-vgeis-72-02

Έπρεπε να περιμένουμε 8 (!) χρόνια για να ξαναδούμε τους αγαπημένους MIKRO στην Αθήνα. Το συγκρότημα του Nikonn και του Γιάννη Λευκαδίτη που όρισε στην κυριολεξία την εγχώρια σκηνή στα late 90s, επιστρέφει στο roof stage του Gazarte αυτό το Σάββατο. Μέσα στα 25 χρόνια της πορείας τους οι MIKRO έχουν δημιουργήσει τον ολόδικό τους «πολυμορφικό» ήχο. Electronica, big beat, easy listening, pop, rock και ελληνικός στίχος γίνονται ένα, με τα τραγούδια τους να παραμένουν το ίδιο επίκαιρα και «φρέσκα». Μαζί τους οι εκρηκτικοί Lip Forensics.

Αυξάνουμε το τέμπο και την ένταση και πάμε στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο οι φίλοι του σκανδιναβικού metal έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το απόλυτο line-up. Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Stratovarius φτάνουν στην χώρα μας, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του επικού «Survive» για να μας ταξιδέψουν με τις μαγευτικές τους μελωδίες και τη φωνή του frontman Timo Kotipelto. Στο πλευρό των Φινλανδών θα βρεθούν οι συμπατριώτες τους Sonata Arctica, ακόμα ένα συγκρότημα από τη χώρα των χιλίων λιμνών που έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού metal.

Σινεφίλ προτάσεις και νέος Scorcese!

Video Duration
2:25

Έχεις μήπως όρεξη για κινηματογραφικές συγκινήσεις; Κανένα πρόβλημα. Το σινεμά είναι all-time classic επιλογή εξόδου και αυτή την εβδομάδα έχουμε άκρως συναρπαστικές προτάσεις. 4 χρόνια μετά τον «Ιρλανδό», ο Martin Scorcese επιστρέφει σκηνοθετικά με τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού». Leonardo DiCaprio, Robert De Niro και Lily Gladstone πρωταγωνιστούν στο αστυνομικό θρίλερ/δράμα εποχής του διάσημου σκηνοθέτη που μας μεταφέρει στις ΗΠΑ στον απόηχο του Μεγάλου Πολέμου. Καθηλωτικές ερμηνείες, ευφάνταστη δραματουργία και μια κριτική ματιά στο ένοχο παρελθόν της αμερικανικής κοινωνίας συνθέτουν το πλαίσιο της ταινίας που αποθεώθηκε το Μάιο στις Κάννες.

Ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί από σήμερα το κοινό. Λόγος για το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12/11. Εκδηλώσεις, ομιλίες, αφιερώματα, ειδικές προβολές και οι καλύτερες νέες ταινίες από την Ελλάδα και τον κόσμο έρχονται σε έξι κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης, προσκαλώντας τους απανταχού σινεφίλ στη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή του φθινοπώρου. Εννοείται πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκλεκτές ταινίες και για το ΣΚ. Αυτή την επιλογή όμως θα την αφήσουμε πάνω σου.

pou-tha-vgeis-72-03

Κάπου εδώ σε αποχαιρετούμε. Αν οι διχογνωμίες για την έξοδο του σαββατοκύριακου συνεχίζονται, το Public Tickets είναι εδώ με πολλές ακόμη εκδηλώσεις για να μη μείνει κανένας παραπονεμένος. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Καλή διασκέδαση! 😊