Πού θα βγεις: ΣΚ με Μαραβέγια, David Lynch & βόλτες στα μουσεία!

Περίληψη: Το πολυπόθητο σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών! Ανοίγουμε και πάλι την ατζέντα μας για να σου παρουσιάσουμε τα καλύτερα events!

Μπορεί ήδη να έχεις καταστρώσει τα πρώτα πλάνα για το σαββατοκύριακο, για να διαβάζεις όμως αυτό το άρθρο σημαίνει πως θες να μάθεις για τις πιο hot εκδηλώσεις που «παίζουν» στην πόλη. Ε, λοιπόν είσαι στο σωστό μέρος. Όπως κάθε εβδομάδα, είμαστε εδώ με τα καλύτερα events για να περάσεις ακόμα ένα φανταστικό ΣΚ μακριά από την πίεση και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ντυθείς ζεστά και να διαλέξεις προορισμό και παρέα. Φύγαμε;

Πάμε θέατρο: από τον Τσέχωφ στον Μπουκάι!

Αυτό το ΣΚ οι φίλοι του θεάτρου θα μείνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μιας και τα έργα που ανεβαίνουν καλύπτουν κάθε γούστο. Αφετηρία το Από Μηχανής Θέατρο και η παράσταση «Ο Αμερικάνος». Ο Θανάσης Σαράντος υπογράφει τη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τον ίδιο στο ρόλο του κεντρικού ήρωα. Η τραγική ιστορία του Τζων Στόθισον θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη που αναζητά τη δική του Ιθάκη.

pou-tha-vgeis-sk-82-01

Περνάμε στα θεατρικά έργα των μεγάλων Ρώσων συγγραφέων που παραμένουν πάντα κλασικά. Φέρνοντας στο επίκεντρο το ίδιο το θέατρο, «Ο Γλάρος» του Άντον Τσέχωφ είναι μια διαχρονική σπουδή πάνω στο ανεκπλήρωτο της ανθρώπινης ύπαρξης, την ελευθερία της σκέψης και τα όρια της τέχνης και της ζωής. Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά, αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας μετά τις «Τρεις Αδελφές» και τον «Θείο Βάνια». Στο Θέατρο Προσκήνιο

Αυτό το ΠΣΚ ανεβαίνει για τρίτη χρονιά στη σκηνή του Bios το διάσημο best seller του Χόρχε Μπουκάι «Να σου πω μια ιστορία». Το εμβληματικό κείμενο του Αργεντίνου συγγραφέα μεταμορφώνεται από τον Δημήτρη Πλειώνη σε μια «παράσταση-εμπειρία» με τον θεατή να γίνεται ο ίδιος μέρος μιας απρόσμενης συνεδρίας, όπου το δίπολο θεραπευτή και θεραπευόμενου αντιστρέφεται. Ο Χόρχε Μπουκάι θεωρείται από τους επιδραστικότερους σύγχρονους συγγραφείς, ο οποίος με απλές αλληγορικές ιστορίες καταφέρνει να παραδώσει πολύτιμα «μαθήματα» ζωής.

pou-tha-vgeis-sk-82-02

Μαραβέγιας ή blues;

Τις μουσικές μας προτάσεις για το ΠΣΚ «ανοίγει» η ενθουσιώδης Μαρία Παπαγεωργίου. Αυτή την Παρασκευή σε περιμένει διαφορετική μουσική παράσταση στο ολοκαίνουριο ground stage του Gazarte. Μέσα από τα τραγούδια της Μαρίας Παπαγεωργίου, οι Radiohead θα συνομιλήσουν με τους Στέρεο Νόβα και τον Παύλο Παυλίδη σε ένα ξεχωριστό live όπου κοινό και μουσικοί βρίσκονται όρθιοι στον ίδιο χώρο, καταργώντας την έννοια της συμβατικής σκηνής. 

Μετά τα συνεχόμενα sold out πάρτι του Κωστή Μαραβέγια στο live stage του VOX, έρχονται τώρα να προστεθούν στο πρόγραμμα δύο ακόμα παραστάσεις (20 & 27/01) για όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους. Ο πολυαγαπημένος τραγουδοποιός και συνθέτης θα μας μεταφέρει και πάλι στο δικό του μαγικό του μουσικό γαλαξία με τραγούδια από τον νέο του album «Portofino» αλλά και όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

pou-tha-vgeis-sk-82-03

Συνεχίζουμε με μια στάση στην περιοχή του Μετς και το Half Note Jazz Club. Μετά από 14 χρόνια ο φημισμένος κιθαρίστας της Chicago blues John Primer επιστρέφει στην Αθήνα για τέσσερις φαντασμαγορικές εμφανίσεις που θα μας ταξιδέψουν στην πηγή της blues παράδοσης. Με 17 προσωπικούς δίσκους και 2 υποψηφιότητες για Grammy ο 78χρονος John Primer είναι σήμερα μέλος του Blues Hall of Fame και ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής. Στο πλευρό του, η μπάντα του πολυτάλαντου τραγουδιστή και showman Giles Robson.

Σινεμά, μιούζικαλ και μουσεία!

Η επόμενη πρόταση εξόδου μας έρχεται από τον αλλόκοτο μα τόσο συναρπαστικό κινηματογραφικό σύμπαν του David Lynch. Το Σάββατο, ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου σκηνοθέτη θα προβληθεί στην αίθουσα Cinobo Opera η «Χαμένη Λεωφόρος» σε εντυπωσιακή 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Ψυχολογικό θρίλερ, neo-noir και σατιρική αλληγορία, η «Χαμένη Λεωφόρος» συνεχίζει να εμπνέει και να αναλύεται 27 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή. Με τους Bill Pullman, Rosanna ArquetteBalthazar Getty και Robert Blake.

pou-tha-vgeis-sk-82-04

Μια φαντασμαγορική παραγωγή περιμένει αυτό το ΣΚ τους μικρούς μας φίλους. «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το Embassy Theater με ζωντανή ορχήστρα και 30μελή θίασο! Πρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Κλείνουμε τις προτάσεις του σαββατοκύριακου, με μια βόλτα στο νέο Μουσείο Αλέκος Φασιανός. Κάθε Σάββατο, το πατρικό σπίτι του Αλέκου Φασιανού και νυν μουσείο, αφηγείται την ιστορία του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου μέσα από μια ειδική ξενάγηση κοινού. Η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του Αλέκου Φασιανού, παρουσιάζοντας έργα από την καλλιτεχνική του πορεία αλλά και αντικείμενα της καθημερινότητας.

pou-tha-vgeis-sk-82-05

Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets μπορείς να βρεις ακόμη περισσότερες ιδέες για να περάσεις ευχάριστα το ΠΣΚ σου! Ό,τι και αν κάνεις να περάσεις υπέροχα!